Nieuwe boeken die verschijnen in februari 2024

Nieuwe boeken die verschijnen in februari 2024

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deze blog vind je de nieuwe boeken die verschijnen in februari 2024. Iedere maand probeer ik ook een aantal nieuwe boeken te lezen. In januari 2024 heb ik het boek Verborgen in de sneeuw gelezen van Viveca Sten. Dit is het eerste boek in een serie en ik kan nu al niet wachten tot ik het volgende deel van deze spannende reeks kan lezen.

>> Bekijk ook de nieuwe boeken in januari 2024 en maart 2024

Libris Literatuur Prijs 2024: De Longlist

Op 29 januari 2024 wordt ook de Longlist bekend gemaakt van de Libris Literatuur Prijs 2024. Februari is dus ook (naast het lezen van de nieuwe boeken die verschijnen in februari 2024) de ideale maand om boeken uit deze longlist te lezen. Op maandag 11 maart 2024 wordt de Shortlist bekend gemaakt.

Nieuwe boeken die verschijnen in februari 2024

Hieronder vind je een samenvatting van de boeken die verschijnen in februari 2024. Zelf kijk ik erg uit naar het boek In de mist van Golden Gate Park.

Opvolger van de bestseller Wees onzichtbaar

> Bekijk hier alle boeken die verschijnen in 2024.

nieuwe boeken die verschijnen in februari 2024

Het gebeurde in het westen – George Boellaard

Genre: True crime

Het gebeurde in het westen is het derde deel van een serie. In dit boek lees je meer over de geschiedenis van de criminelen Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder.

Eind jaren zeventig bouwen Jan Boellaard, Frans Meijer en Cor van Hout een reputatie op met goed georganiseerde inbraken en overvallen. Hun identiteit blijft voor de politie verborgen terwijl ze in de buitenwereld als succesvolle zakenmannen bekend staan, compleet met luxe auto’s en exotische vakanties. In 1980 voegt Willem Holleeder zich bij de groep. Hij debuteert met een overval op een Amsterdams postkantoor.

Begin 1983 besluiten ze tot een ambitieuzere misdaad: de ontvoering van een bekende persoonlijkheid. Dit plan leidt tot de beruchte Heinekenontvoering. Het boek “Het gebeurde in het westen” vertelt het verhaal van deze spraakmakende misdaad en de impact ervan op Nederland. Frans Meijer reflecteert op het verschil in spanning tussen een bankoverval en een ontvoering. Dit verhaal neemt de lezer mee naar het Amsterdam van 1983 en onthult de ware geschiedenis van deze beruchte Nederlandse criminelen.

Lees ook:

 • Wij willen gangster worden (deel 1)
 • Bloedgabbers (deel 2)

Het gebeurde in het westen

28,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 3 juli 2024 10:54

Dans dans revolutie – Lisa Weeda

Genre: Literaire fictie

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïnse schrijfster die in 2022 werd verkozen tot literair talent.
In “Dans dans revolutie” neemt Lisa Weeda de lezer mee naar de nacht in Utsjelinavka, waar de inwoners het kwaad en de duisternis proberen te verjagen. Op dezelfde dag haalt Toni twee kinderlichamen op tijdens haar lugubere taak. Die ochtend wordt de overleden soldaat Danylo tot leven gewekt door een Nederlands meisje.

Het boek confronteert ons met de neiging om weg te kijken van de werkelijkheid. Weeda verweeft vier bijna magische verhalen die de strijd aangaan met het simplistische westerse perspectief op de langdurige Russisch-Oekraïense oorlog en arbeidsmigratie in Europa.

Weeda schrijft over hoe het verleden ons vaak in de steek heeft gelaten. Maar onze dans, als een smalle doorgang waar we ons net doorheen kunnen wringen, heeft ons telkens weer op het laatste moment gered.

Lees ook:

 • Aleksandra – Lisa Weeda

Dans dans revolutie

21,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 3 juli 2024 10:54

De wereld volgens mijn kat – Aaf Brandt Corstius en Floor Rieder

Genre: Prentenboek

Don, een kat die meer dan genoeg aandacht krijgt, is zich daar zelf niet van bewust. Zo gaat het vaak bij wezens die in de watten worden gelegd, mensen inbegrepen.

Zijn thuis is bij Viooltjes, een vrouw die altijd een vleugje viooltjesgeur met zich meedraagt. Zij is een droom van een eigenaar. Maar dan gebeurt er iets ingrijpends: Viooltjes krijgt een partner. Een ongewenste gast in Dons ogen!

Is dit het moment voor Don om zijn geliefde balkon achter zich te laten en op avontuur te gaan in de grote wereld?

nieuwe boeken die verschijnen in februari 2024

In de mist van Golden Gate Park – Murat Isik

Genre: Literaire fictie

In de mist van Golden Gate Park is een boek waar ik enorm naar uitkijk. Dit is de opvolger van de veelbekroonde bestseller Wees onzichtbaar. In 2018 won hij met dit boek de Libris Literatuur Prijs.

“De mist van Golden Gate Park” is de nieuwste roman van Murat Isik, een meeslepend verhaal over de zoektocht naar vrijheid en zelfstandigheid, het vinden van ware liefde, de ontwikkeling tot schrijver en de diepe verbondenheid met familie.

Het is zomer 2001 als Metin Mutlu naar San Francisco vertrekt om te studeren. Hij ziet deze stap als een kans om zichzelf opnieuw uit te vinden: van een terughoudende jongen naar een zelfbewuste, actieve man in Amerika. Kort na zijn aankomst, op zijn vierentwintigste verjaardag, schudden de aanslagen van 11 september de wereld op zijn grondvesten.

Hoewel Metin internationaal strafrecht studeert, voelt hij zich beklemd bij het vooruitzicht zijn leven als jurist te leiden. Hij kiest daarom voor een cursus Creatief Schrijven, waar hij Joan Springfield ontmoet, een getalenteerde maar complexe studente die zijn hart verovert. Metins nieuwe leven lijkt voorspoedig te verlopen, totdat gebeurtenissen in San Francisco en thuis zijn situatie ingrijpend veranderen.

In de mist van Golden Gate Park

34,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 3 juli 2024 10:54

Zilverkind – Het mysterie van Morrigan Crow – Jessica Townsend

Genre: Fictie 10+

Zilverkind is het vierde Nevermoor-boek van de schrijfster Jessica Townsend. Nevermoor 1, het eerste deel uit deze serie is door de Griffeljury bekroond met een Vlag en Wimpel.

Morrigan Crow, na haar wilde avonturen in Spookpokken, staat op het punt om nieuwe hindernissen te overwinnen. Haar grootste doel is het ontrafelen van het geheim rond haar eigen identiteit. Dit vereist echter dat ze haar vertrouwen stelt in een zeer risicovolle figuur. Zet ze hiermee een foutieve stap, of zal ze eindelijk achterhalen wie ze werkelijk is? Voordat ze het weet, raakt Morrigan verwikkeld in een sinister avontuur dat haar terugbrengt naar personen en plaatsen uit haar verleden…

Lees ook de andere delen uit deze serie:

 • Nevermoor
 • Wondersmid
 • Spookpokken

Leuk om te weten: De serie is zo populair dat hij in meer dan 40 talen is vertaald en al meerdere prijzen heeft mogen ontvangen. Ondertussen is er een bioscoopfilm in de maak!

Zilverkind - Het mysterie van Morrigan Crow

20,99
Libris.nl
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 11:56

Mijn bijbel – Franca Treur

Genre: Literaire Non-Fictie

“Ik begrijp inmiddels dat de Bijbel voor mij niet langer een boek is waaruit God rechtstreeks tot mij spreekt. Maar wat betekent het nog wel? Wat leert dit boek mij over het leven, en wat ervan wil ik doorgeven aan mijn zoon?”

Een kind groeit door steeds meer te doen, te proberen en te bereiken. In haar boek ‘Mijn Bijbel’ neemt Franca Treur ons mee op een ontdekkingstocht. In elk hoofdstuk onderzoekt ze een werkwoord, geïnspireerd door een verhaal uit de Bijbel. Deze hoofdstukken vormen niet alleen een reis door de Bijbel, maar zijn ook een zoektocht naar inzichten over het leven.

“Verhalen hebben een grote waarde voor mij. Misschien kunnen ze me helpen begrijpen wat je precies overdraagt wanneer je iemand het leven schenkt.”

Lees ook van de schrijfster Franca Treur:

 • Dorsvloer vol confetti (bekroond en verfilmd)
 • De woongroep
 • Hoor nu mijn stem
 • Regieaanwijzingen voor de liefde
 • Wijs van hart

Mijn Bijbel

22,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 3 juli 2024 10:54

Bekijk de trailer van Dorsvloer vol confetti:


Categorie: Nieuwe boeken

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: