Nieuwe boeken die verschijnen in januari 2024

Iedere maand vind je een overzicht met de nieuwe boeken die verschijnen in die maand. Deze maand (januari 2024) vind je nieuwe boeken binnen verschillende genres. In januari krijgen de Scandinavische thrillers extra aandacht. Lees de korte samenvattingen en verheug je alvast op de nieuwste boeken! De boeken in deze blog kan je al bestellen of reserveren.

Inhoudsopgave

Nieuwe boeken die verschijnen in januari 2024

In januari verschijnen onder andere de onderstaande 29 boeken.

Thrillers die verschijnen in januari 2024

In januari 2024 worden er verschillende thrillers op de markt gebracht. Hier ben ik erg blij mee want de thriller is één van mijn favoriete boekgenres.

Leuk weetje: Januari is de maand die in het teken staat van de Scandinavische thriller. Deze thrillers krijgen dan een prominente plek in de boekwinkels. Ook worden er in deze maand meerdere Scandinavische thrillers uitgebracht.

Argylle – Elly Conway

“Argylle” is een spannend verhaal over een hogesnelheidstrein naar Moskou, een neergestort CIA-vliegtuig in de jungle, en een door de nazi’s geroofde schat. Frances Coffey, een meesterspion van de CIA, is de enige die de wereld kan redden van de dreiging door een Russische oligarch. Ze rekruteert Argylle, een jonge man die leeft in afzondering, voor een gevaarlijke missie. Hun avontuur brengt hen van Thailand naar Monaco en uiteindelijk naar een vergeten grot. Hier vindt Argylle zijn ware doel.

Argylle

22,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Reykjavík – Katrín Jakobsdottir, Ragnar Jónasson

“Reykjavík” van Katrín Jakobsdottir en Ragnar Jónasson speelt zich af in IJsland, 1956. De vijftienjarige Lára verdwijnt spoorloos tijdens haar vakantiebaantje op het eiland Viðey. Haar vermissing blijft onopgelost en wordt IJslands grootste raadsel. Dertig jaar later onderzoekt journalist Valur Robertsson de zaak. Terwijl de wereldleiders Reagan en Gorbatsjov in 1986 in Reykjavík samenkomen voor een vredestop, onthult Valur’s onderzoek duistere geheimen, waarbij iemand er alles aan doet om de waarheid verborgen te houden.

Reykjavík

20,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Spelen met vuur – Lina Bengtsdotter

Voor lezers van Camilla Läckberg en Bo Svernström

In dit boek volg je Vega, die na een wanhopig telefoontje van haar jeugdvriendin Katja terugkeert naar haar geboortedorp Silverbro. Hier ontdekt ze dat Katja spoorloos verdwenen is. Dit roept herinneringen op aan een nooit opgeloste verdwijning van dertig jaar eerder. Vega’s zoektocht naar Katja brengt donkere geheimen aan het licht die haar eigen leven bedreigen.

Spelen met vuur

22,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Sneeuwstorm – Suzanne Vermeer

Rianne reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap. In een afgelegen vissersdorpje ontmoet ze Aron. Samen verkennen ze de prachtige natuur van het nationaal park Ånderdalen. Hun avontuur neemt een sinistere wending wanneer ze in de bossen het lichaam van een man vinden. Aron trekt zich terug, en Rianne besluit zelf de waarheid te achterhalen. Dit brengt haar echter wel in gevaar!

Sneeuwstorm

17,50
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

De achterblijvers – Inse Martin

De achterblijvers is het eerste boek in de ‘Jonathan’ serie

Jonathan, een jonge en gedreven inlichtingenofficier van de AIVD, wordt ingezet om dreigende instabiliteit in Nederland en Europa te voorkomen. In dit avontuur moet hij infiltreren in een extremistische groepering die een aanslag op Nederland lijkt voor te bereiden, terwijl hij ook persoonlijke problemen het hoofd biedt. Zijn missie heeft mogelijke verbanden met de ondergrondse verzetsbeweging Stay Behind uit de Koude Oorlog.

De achterblijvers

21,99
Libris.nl
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 21:01

Verborgen in de sneeuw – Viveca Sten

Eerste deel in de serie ‘de Åre moorden’

“Verborgen in de sneeuw” van Viveca Sten is een dramatische thriller gesitueerd in het Zweedse ski-oord Åre. Politieagente Hanna Ahlander keert terug naar haar zus’ lodge in Åre na een persoonlijke en professionele crisis. Ze raakt betrokken bij de verdwijning van een tienermeisje. Samen met lokale rechercheur Daniel Lindskog onderzoekt ze de zaak, waarbij ze enkel een sjaal als aanwijzing hebben. Terwijl een storm nadert en levens in gevaar komen, onthult het onderzoek duistere waarheden.

Verborgen in de sneeuw

22,99
Libris.nl
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 21:01

De Cock en de kus des doods – Baantjer

Dit boek is alweer het 94e deel in de ‘De Cock’-serie van Baantjer. In het boek wordt rechercheur De Cock geconfronteerd met de moord op Roxanne Degenaar. Zij is een geliefde en bekende Amsterdamse betrokken bij de voedselbank en de politieke partij ‘Ons Mooi Amsterdam’. De Cock vermoedt dat Roxanne’s politieke activiteiten of de onderwereldconnecties van haar echtgenoot Matthias, een succesvolle ondernemer met banden met de onderwereld, haar fataal zijn geworden.

Baantjer 94 - De Cock en de kus des doods

11,50
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Nieuwe literaire fictie boeken in januari 2024

Hieronder vind je alle literaire fictie boeken die uit worden gebracht in januari 2024.

De oorlogspianiste – Mandy Robotham

In dit boek lees je het verhaal van Marnie Fern en Corrie Bakker. Deze twee vrouwen zijn in de Tweede Wereldoorlog via hun radio’s verbonden. Marnie in Londen voltooit de missie van haar grootvader als radioagent voor het Nederlandse verzet. Corrie raakt in het bezette Amsterdam in een gevaarlijk kat-en-muisspel verstrikt. Hun levens lopen parallel, en terwijl ze allebei verraden worden door vertrouwde personen, kan slechts één van hen de ander redden.

De oorlogspianiste

21,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

De Italiaanse droom – Jo Thomas

Ruthie, de hoofdpersoon in dit boek, doet na een dronken avond per ongeluk een bod op een Italiaanse boerderij. Ze is net een relatiebreuk te boven en besluit naar Italië te verhuizen. Daar wordt het runnen van een olijfboomgaard bemoeilijkt door haar temperamentvolle buurman Marco en zijn familie.

De Italiaanse droom

17,99
Libris.nl
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 21:01

Hogere machten – Joost de Vries

“Hogere machten” van Joost de Vries speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het verhaal volgt James Welmoed, een sociaal ambitieuze ambtenaar, en Elizabeth van Elzenburg, een schrijver in de dop. Hun onwaarschijnlijke affaire ontvouwt zich door de decennia en speelt zich af in diverse historische settings, van koloniaal Bandoeng tot naoorlogs Den Haag. Hun relatie wordt gekenmerkt door liefde, verleiding, afscheid, en verraad in een wereld die snel verandert.

Hogere machten

24,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Met hart en ziel – Katarina Widholm

Betty is een zeventienjarige die in 1937 haar geluk gaat beproeven in Stockholm als dienstmeisje. Onderweg naar Stockholm ontmoet ze Martin Fischer, een hoogopgeleide Joodse jongeman. Hun vriendschap groeit uit tot meer, en hun correspondentie biedt Betty afleiding van haar zware werk. Wanneer de Tweede Wereldoorlog nadert en het contact met Martin stopt, ontdekt Betty een geheim dat haar leven dreigt te ontwrichten. Het is een verhaal over jonge vrouwen in de jaren dertig en de impact van oorlog op gewone levens.

Het Zweedse lot 1 - Met hart en ziel

22,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Een nieuw leven – Diney Costeloe

Je volgt in dit boek het verhaal van Charlotte, die als 13-jarig meisje met een Kindertransport Duitsland ontvluchtte. In Engeland bouwde zij een nieuw leven op. Jaren later, in 1949, duikt een figuur uit haar verleden op, Harry, haar voormalige beschermer. Zijn aanwezigheid dreigt haar rustige leven op het Engelse platteland te ontregelen. Het boek belicht de langdurige impact van de oorlog en hoe het verleden nooit volledig achtergelaten kan worden.

Een nieuw leven

★★★★★
12,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Vanaf vannacht slaap ik op het dak – Jens Christian Grøndahl

Een geestig en licht melancholisch verhaal, dat is “Vanaf vannacht slaap ik op het dak” van Jens Christian Grøndahl. Het gaat over de hereniging van een man met zijn jeugdliefde Anna, tegen de achtergrond van zijn naderende einde. Terwijl ze terugblikken op hun leven en relaties, groeien ze weer naar elkaar toe.

Vanaf vannacht slaap ik op het dak

22,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Zoals onder water – Sara Novic

Dit boek gaat over de uitdagingen van doof zijn. Het speelt zich af in River Valley, op een dovenschool, en volgt leerlingen zoals Charlie, een opstandige nieuwe leerling, en Austin, de populairste jongen van de school. Ook wordt het leven van schoolhoofd February, een horend kind van dove ouders, belicht. Hun verhaal gaat over gebarentaal, beperkingen, liefde en verlies, en biedt een onvergetelijk portret van een levendige dovengemeenschap.

Zoals onder water

23,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Aan de rand van een groot bos – Leo Vardiashvili

Dit aangrijpende debuut van Leo Vardiashvili speelt zich af in Georgië. Het verhaal volgt Saba, wiens vader Irakli vermist wordt na zijn terugkeer naar Georgië. Twintig jaar eerder ontvluchtte Irakli het oorlogsgebied met zijn zoons, na het offer van zijn vrouw. Nu moet Saba zijn vader en broer zoeken in de stad van zijn jeugd. Hij volgt een spoor van aanwijzingen en ontdekt familiegeheimen die naar de mysterieuze bossen van Georgië leiden. Het is een verhaal over herinneringen, opoffering en familiebanden.

Aan de rand van een groot bos

23,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Lichtspel – Daniel Kehlmann

Het verhaal van G.W. Pabst, een beroemde filmregisseur die van Frankrijk naar Hollywood vlucht om te ontsnappen aan de nazi’s wordt in dit boek beschreven. In Amerika verliest hij zijn aanzien en keert terug naar Europa. Echter, door de Anschluss komt hij vast te zitten in Oostenrijk. Hier wordt hij geconfronteerd met Goebbels’ verleidelijke beloften. Dit leidt tot een grimmige verstrengeling met het naziregime. Het boek is een boeiend verhaal over kunst en macht, en de strijd tussen schoonheid en barbarij.

Lichtspel

24,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Literaire non-fictie boeken januari 2024

Hieronder vind je de nieuwe boeken die onder het genre literaire non-fictie vallen.

Ga je erover schrijven? – Herman Koch

In dit boek deelt auteur Herman Koch zijn persoonlijke ervaringen rondom zijn diagnose van kanker. Het boek is geen traditioneel verhaal over een strijd tegen kanker, maar een reflectie op hoe Koch de ziekte een beperkte rol in zijn leven wilde laten spelen. Hij kijkt terug op belangrijke momenten in zijn leven en laat zien hoe hij ondanks de diagnose ervoor kiest om door te leven en zich te richten op geluk. Het boek biedt een intieme kijk op zijn leven en gedachten.

Ga je erover schrijven?

23,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Groeipijn – Ray Klaassens

Achter je liggen de lessen en voor je de kansen

Het boek volgt Ray’s levenspad vanuit Helmond tot aan internationale missies als commando en inlichtingenofficier. Hij deelt inzichten over persoonlijke groei buiten de comfortzone, benadrukkend dat lef, discipline en doorzettingsvermogen essentieel zijn. Of het nu gaat om zijn tijd in het leger, als ondernemer of als tv-persoonlijkheid, Ray’s verhaal is een inspiratie voor constante zelfontplooiing en het omarmen van uitdagingen.

Groeipijn

22,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

De dochter van Auschwitz – Tova Friedman en Malcolm Brabant

Het verhaal van een van de jongste overlevenden van Auschwitz

Als peuter woonde Tova in een Joods getto in Polen en werd ze naar Auschwitz gedeporteerd. Ze ontsnapte daar nipt aan de dood en was getuige van onbeschrijfelijke wreedheden. Het boek onthult ook een familiegeheim en toont de hartverscheurende keuzes die Joden moesten maken om te overleven. Tova heeft haar leven gewijd aan het vertellen over de Holocaust, om de herinnering aan de slachtoffers levend te houden.

De dochter van Auschwitz

20,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Het hele dorp wist het – Rinke Verkerk

“Het hele dorp wist het” is een aangrijpend boek over het seksueel misbruik van Lenneke door haar opa. Lenneke probeert haar ervaring te delen met haar familie en het dorp, maar wordt gemeden na de veroordeling van haar opa. Journalist Rinke Verkerk reconstrueert Lenneke’s verhaal en onderzoekt de rol van omstanders bij kindermisbruik. Het boek benadrukt de noodzaak om de zwijgcultuur rondom misbruik te doorbreken.

Het hele dorp wist het

22,00
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Nieuwe kinderboeken januari 2024

In januari 2024 worden er verschillende nieuwe kinderboeken uitgebracht. Ook kan je een speciale leeskoffer aanschaffen voor de kinderen die bezig zijn met het leren lezen.

Het vrolijke voorleesboek van Foeksia de Miniheks – Paul van Loon

Dit magische kinderboek zit vol avonturen van Foeksia, een kleine heks. Op de Heksenschool leert ze alle kneepjes van het vak en in het Heksenbos beleeft ze veel spannende momenten. Van het kussen van kikkers tot het maken van heksensoep, Foeksia is niet bang voor gevaar! Ze leert ook trollen en andere heksen een lesje. Aan dit boek vol toverspreuken en heksenstreken gaat het hele gezin veel plezier beleven.

Foeksia de miniheks - Het vrolijke voorleesboek van Foeksia de Miniheks

16,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Net goed! – Tjibbe Veldkamp

Het boek “Net goed!” van Tjibbe Veldkamp is een kinderboek dat een verhaal vertelt over drie grote monsters die drie kleine monsters plagen. Het verhaal neemt een unieke wending wanneer de woorden in het verhaal zelf ingrijpen en de grote monsters beginnen te plagen. Dit creatieve prentenboek, geïllustreerd door Rachelle Joy Slingerland, combineert humor en avontuur en biedt een originele en grappige leeservaring voor kinderen.

Net goed!

17,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Leren lezen met de Zoete Zusjes leeskoffer – Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes leeskoffer bevat drie boeken met oplopend leesniveau. Eén boek voor kinderen in groep 2 en begin groep 3, één boek voor beginnende lezers met enige leeservaring, en een boek voor kinderen die ongeveer een jaar leesonderwijs hebben gehad. In elk boek beleven de Zoete Zusjes Saar en Janna avonturen. De verhalen zijn verrijkt met illustraties van Iris Boter en de koffer heeft zilveren glitters.

De Zoete Zusjes - Leren lezen met de Zoete Zusjes leeskoffer

25,00
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Overige nieuwe boeken die uitkomen in januari 2024

Hieronder vind je de overige nieuwe boeken binnen verschillende genres die uit worden gebracht in januari 2024.

De bolle Gogh – Jaap Cohen

Genre: Biografie

“De bolle Gogh” is een biografie van Theo van Gogh, de controversiële Nederlandse cineast en opiniemaker. Het boek onderzoekt de complexe persoonlijkheid van Van Gogh. Die bekend stond om zijn provocatieve stijl en scherpe maatschappijkritiek. Cohen beschrijft Van Gogh’s leven, van zijn jeugd in Wassenaar tot zijn tragische dood in 2004. Ook doet hij onderzoek naar de invloeden die zijn artistieke en persoonlijke ontwikkeling vormden.

De bolle Gogh

34,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Het aanzien van 2023 – Lukas Spee

Genre: Geschiedenis

In dit boek vind je een jaaroverzicht van belangrijke gebeurtenissen in 2023. Het boek biedt een compleet overzicht van twaalf maanden wereldnieuws. Het bevat verhalen uit het binnen- en buitenland met illustrerende foto’s. Het boek behandelt diverse onderwerpen zoals politiek, cultuur, sport en opvallende rages. Het is een informatief en boeiend naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in een terugblik op het jaar 2023.

Het aanzien van 2023

22,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau – Dorine Hermans en Marchien den Hertog

Opvolger van de bestseller Het verhaal van Nederland en het boek bij de gelijknamige tv-serie

Genre: Geschiedenis

“Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau” is een boeiend boek dat de geschiedenis van de Nederlandse monarchie verkent. Het neemt de lezer mee op een reis door de tijd, beginnend in de vijftiende eeuw en doorlopend tot de huidige generatie van de Oranje Nassaus. Het verhaal belicht bekende en minder bekende gebeurtenissen en personen van de koninklijke familie. Ook bevat het rijke inzichten en verschillende afbeeldingen en kaarten.

Het verhaal van Nederland - Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau

24,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

De AI-revolutie – Maarten Sukel

Genre: Mens en maatschappij

Wil je meer weten over de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en de impact ervan op verschillende aspecten van het leven, zoals kunst, geneeskunde en oorlogvoering? Dan is dit boek echt een aanrader! Je leest hoe AI de grenzen tussen werkelijkheid en fictie doet vervagen en zowel kansen als uitdagingen biedt. Het boek behandelt thema’s als stereotypen, ongelijkheid en de mogelijke bijdrage van AI aan grote problemen zoals klimaatverandering en vergrijzing.

De AI-revolutie

23,99
20,00
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

De breekbare draden van magie – V.E. Schwab

Het vierde deel van de Schemering-serie

Genre: Fantasy

“De breekbare draden van magie” is het vierde deel van de Schemering-serie, dat zich zeven jaar na zijn voorganger “De kleuren van licht” afspeelt. In deze wereld met vier werelden verbonden door Londen, zijn magiërs die werelden kunnen verbinden zeldzaam geworden. In het boek ligt de focus op de nieuwe Antari Kosika in Wit Londen, koning Rhy Maresh in Rood Londen, en een meisje genaamd Tes met een bijzonder magisch vermogen. Hun verhalen vlechten samen in een strijd die alle vier de werelden zou kunnen verenigen of vernietigen.

Schemering 4 - De breekbare draden van magie

26,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02

Dit gaat nooit voorbij – Octavie Wolters

Genre: Humor en cabaret

Een unieke combinatie van kunst en literatuur. Het boek bevat twaalf linosneden en twaalf gesprekken met vogels. Iedere maand van het jaar wordt vertegenwoordigd door een prent en een bijbehorende tekst. De inhoud wisselt tussen verwondering, ontroering en beschouwing, met de natuur als centraal thema. Dit werk is een reflectie op hoe vogels de wereld kunnen waarnemen en biedt een frisse blik op de natuurlijke wereld om ons heen.

Dit gaat nooit voorbij

18,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 18:02
banner

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.