Ninth House recensie: een duister en geheim genootschap

Ninth House recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Ninth House maken we kennis met Alex. Ze is al vroeg gestopt met school en het slechte pad op gegaan, maar door een onverwachte weldoener krijgt ze een nieuwe kans. Het collegegeld voor een prestigieuze universiteit wordt in haar naam voldaan en ze kan studeren. In ruil daarvoor moet ze een geheim genootschap bespieden en hun geheimen ontrafelen.  

Ninth House samenvatting

Ninth House (Het negende huis) is het eerste deel in een nieuwe serie van Leigh Bardugo (bekend van Shadow and Bone). Interessant voor de lezers van If We Were Villains en The Secret History, want ook dit boek is een lekkere Dark Academia, met een snuf fantasy toegevoegd.

Galaxy, liever bekend als Alex, is het meest ongewone lid van de nieuwe lichting studenten aan Yale. Alex is vroeg gestopt met school, ging het verkeerde pad op via een rist foute vriendjes uit de drugswereld, had uitzichtloze baantjes. Het toppunt bereikte ze wanneer zij als enige overbleef na een groepsmoord die nog altijd niet opgelost is. Terwijl Alex bijkomt in het ziekenhuis krijgt zij de kans om haar leven om te gooien en om aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld te studeren. Maar wat is het addertje onder het gras? Wat steekt hier achter? Al gauw blijkt dat haar opdracht bestaat uit het monitoren van een van de meest geheimzinnige verenigingen aan Yale. De occulte activiteiten die daar uitgevoerd worden blijken niet bepaald onschuldig maar staan in het teken van één doel: het opwekken van de doden.

Dit boek is ook in het Nederlands te verkrijgen onder de titel ‘Het negende huis’. Het vervolg op dit deel is in het Engels al uit: Hell Bent, maar de Nederlandse vertaling laat nog even op zich wachten

Ninth House bekijken

€10,37
€15,95
15 nieuw vanaf €10,37
3 tweedehands vanaf €4,88
Prijs gecheckt op 13 mei 2024 17:43
Amazon.nl
€10,37
Bol.com
€12,80
Bookspot.nl
€23,99
4 nieuw vanaf €23,99
4 tweedehands vanaf €30,85
Prijs gecheckt op 13 mei 2024 17:43
Amazon.nl

Over de auteur

Leigh Bardugo kreeg grote bekendheid dankzij haar trilogy Shadow and Bone, wat door Netflix is omgetoverd tot een serie waarvan de eerste seizoenen uitgebracht zijn. Deze trilogie is onderdeel van het Grishavere-universum waarin ook de Six of Crows (De kraaien) duologie zich afspeelt en ook de King of Scars duologie. Deze verhalen hebben met elkaar te maken, maar kunnen ook los van elkaar gelezen worden.

Voor de meest optimale beleving adviseer ik om eerst de Shadow and Bone boeken te lezen, daarna Six of Crows en af te sluiten met The King of Scars.


Ninth House is haar eerste boek dat ze echt voor volwassenen geschreven heeft, Hell Bent is het vervolg dat ook al uit is. Haar nieuwste boek: The Familiar, is ook voor volwassenen geschreven maar is een mis van historische fictie en fantasy.

Bardugo is van Israelisch-Amerikaanse afkomst. Ze is geboren in Jeruzalem, maar opgegroeid in Californië.

Ninth House recensie

Titel: 🇬🇧 Ninth House / 🇳🇱 Het negende huis

Genre: Fantasy, Dark Academia,

Auteur: Leigh Bardugo

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Flatiron Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 8 October 2019

ISBN: 9781250313072

Aantal pagina's : 480

  • Veelbelovend, maar maakt het nog niet helemaal waar.
3

Summary

Het thema en de setting spraken mij heel erg aan: een duister en geheim genootschap, een meisje dat het moet bespieden in ruil voor haar collegegeld zodat ze een kans op een beter leven krijgt, en dan nog een vleugje zwarte magie erdoor. Toch was dit boek niet helemaal wat ik had gehoopt. Zeker na de hoge verwachtingen door het lezen van de Shadow and Bone boeken, was dit boek eigenlijk een beetje een teleurstelling. Ik heb goede hoop dat het een warming-up is voor het echte verhaal en dat ik door het tweede deel wel weer helemaal omver wordt geblazen, maar dit boek op zichzelf was het gewoon niet voor mij. Ik denk dat ik dit deel nog eens een nieuwe kans geef voordat ik aan Hell Bent start, wie weet komt het boek dan beter uit de verf!

Pluspunten

  • Gave kaft
  • Veelbelovend plot

Minpunten

  • Traag en ingewikkeld
  • Kon slecht in het verhaal komen

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: