Notities uit de jungle – Hier moest ik even over nadenken

notities uit de jungle

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€8,99
Prijs gecheckt op 13 september 2023 13:59
Amazon.nl
€8,99
Bookspot.nl

Notities uit de jungle is de geschiedenis van Norton Perina die in 1950 eindelijk de verloren gewaande primitieve stam ontdekt waar hij naar op zoek was. Hij is in Micronesië en hij is onderdeel van een antropologische expeditie naar een afgelegen eiland. Hij ontdekt daar dat er een groep mensen in bomen wonen. Ze blijken ongelooflijk oud te zijn en dat ze steeds senieler worden naarmate hun leeftijd klimt. Norton wil de kans op het eeuwige leven niet missen en hij dood de bron tot een lang leven: een van de schildpadden die in het meer rondzwemmen. Hij neemt deze mee naar Amerika en zijn onderzoek levert hem een Nobelprijs op. Maar tegen een prijs…Hij verliest de controle over zijn eigen leven en dat heeft onomkeerbare gevolgen.

Poëtisch geschreven. Wat is nu de werkelijkheid? Dat blijft spannend tot de allerlaatste bladzijde.

Notities uit de jungle in de winkel bekijken

Over de auteur

Hanya Yanagihara is vooral bekend geworden vanwege het boek Een klein levenA Little Life werd in 2015 genomineerd voor de Man Booker Prize en de National Book Award. Notities uit de jungle (People in Trees) was echter haar eerste werk, dat in 2013 werd uitgebracht. In 2022 kwam haar laatste boek uit: Naar het paradijs.
Hanya Yanagihara woont in New York.

Notities uit de jungle

Informatie en beoordeling

Titel: Notities uit de jungle

Genre: Historische roman

Auteur: Hanya Yanagihara

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 30 September 2016

ISBN: 9789046821473

  • Ik moest even nadenken over wat ik nu eigenlijk van dit boek vond.

Review

Na het lezen van dit boek was ik kwaad, stond ik versteld en voelde ik me bedrogen. Maar als ik zoveel emoties kan voelen door een laatste hoofdstuk, maakt dat het boek dan juist niet heel erg goed? Ik moest echt nadenken voordat ik deze review kon schrijven want ik vond het een ingewikkeld boek en dat deed me realiseren hoe goed het eigenlijk in elkaar zit. Achteraf gezien wordt pas duidelijk hoe de verschillende verhaallijnen door elkaar vervlochten zijn en hoe knap dat eigenlijk is gedaan.  Het is geen makkelijk boek, er zijn pieken en dalen, soms zijn stukken heel interessant maar af en toe ook totaal niet. Zeker aan het begin was het vrij saai. Lees deze echter wel met aandacht! Later zul je zien dat deze stukken toch wel degelijk van belang zijn. Zorg ook dat je de voetnoten leest want ook die hebben een heel eigen verhaal. Wanneer Norton dan op het eiland aankomt, neemt het verhaal pas echt vormen aan. De beschrijvingen van de natuur, de mensen is goed gedaan en het schildert een levendig plaatje. We lezen alles door de ogen van Norton, dus Norton bepaalt welke personages de moeite zijn om ons in te verdiepen en welke niet. Ik denk dat dit een goed boek is dat slim in elkaar is gezet en waar mensen echt nog lang over met elkaar in gesprek kunnen gaan. Omdat het af en toe wel een beetje werken was voor mij als lezer, kom ik uit op 4 sterren.

Pluspunten

  • Het zit goed in elkaar
  • Mooie vervlochten verhaallijnen
  • Het einde…

Minpunten

  • Af en toe saaie stukjes
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie