Part of Your World recensie: Liked it, didn’t love it

Part of Your World

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Part of Your World lees je over Ursula. Ze is niet dood maar heeft de strijd gewonnen. Ze regeert op land en heeft Triton ook van zijn troon gestoten, en vermoord….Ariël is de stemloze koningin van de zee. Maar is er nog een kans om alles te herstellen?

Part of Your World is (nog) niet in het Nederlands verkrijgbaar.

Part of Your World samenvatting

Dit verhaal speelt zich af vijf jaar nadat niet Ursula maar de Kleine Zeemeermin verslagen is. Ze heeft de troon van Triton afgepakt en gelijk ook zijn leven. Ariël is de stemloze koningin van Atlantica terwijl Ursula op land regeert, in het koninkrijk van Erik.

Wanneer Ariël ontdekt dat haar vader misschien toch nog leeft, keert ze terug naar land, en naar een prins die ze nooit meer had gedroomd die opnieuw te zien…

Part of Your World in de winkel bekijken

Over de auteur

Liz Braswell is geboren in Birmingham maar is opgegroeid in Connecticut en woont nu in Brooklyn.

Ze studeerde Egyptologie en startte vrijwel direct na haar opleiding met het produceren van video games. Dit heeft ze ongeveer tien jaar gedaan waarna ze onder een valse naam begon te schrijven (Tracy Lynn). Ze heeft bekendheid gekregen dankzij haar serie van herschreven sprookjes. A Whole New World is het eerste boek geweest maar inmiddels bestaat de Twisted Tales collectie uit vijftien verschillende verhalen waarvan er inmiddels twee in het Nederlands zijn vertaald. Deze zijn niet allemaal door Liz Braswell geschreven.

Zie ook:
What Once Was Mine (Rapunzel)
Een nieuw begin (Aladdin)
Een eeuwenoud verhaal (Belle en het Beest)
Part of Your World (De Kleine Zeemeermin)
Reflection (Mulan)

Informatie en beoordeling

Titel: Part of Your World

Genre: YA, fantasy

Auteur: Liz Braswell

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Disney Press

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 4 September 2018

ISBN: 9781368013819

Aantal pagina's : 480

  • Liked it, didn't love it.
3

Summary

So I liked this book, but I didn’t love it. De Kleine Zeemeermin is een van mijn állerlievelings Disneyfilms. Dit boek was prima maar ik miste gewoon dat vonkje, dat vuurtje, de magie. Sommige stukjes waren een beetje afgezaagd, voorspelbaar. In de film was dit natuurlijk ook aan de hand, maar daar had het een bepaalde charme waardoor je het gemakkelijk kon vergeven.

Het boek voldeed niet aan het juiste charme-niveau waardoor de clichés net even minder lekker werkten. Ursula was enigszins teleurstellend als slechterik, terwijl ze in de film juist een van de meest uitgesproken personages is en ik denk dat daardoor het verhaal in het boek een beetje vlak bleef. Ik ben wel blij dat ik het gelezen heb, maar ik weet niet zeker of ik het nóg eens zal lezen. Het gevaar met een perfecte film is dat een hervertelling bijna gedoemd is om minder goed te zijn. Dat was hier zeker weten aan de hand. Ik had stiekem gewoon erg gehoopt dat deze beter zou zijn.

Pluspunten

  • Kleine Zeemeermin
  • Leuk voor één keer.

Minpunten

  • Snapt Braswell Ursula wel?
  • Hier en daar afgezaagd

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: