Percy Jackson en de Olympiërs 1: De bliksemdief

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Percy Jackson staat bekend als lastige leerling. Hij staat (opnieuw) op het punt om van school getrapt te worden. Dit is nu al de zoveelste keer. Maar dat is nog maar zijn kleinste zorg, want hij ontdekt na een hele reeks vreemde gebeurtenissen, dat hij de nakomeling is van een Griekse god! Zijn moeder moet hem in veiligheid brengen want de goden hebben het op Percy gemunt, maar dat komt haar duur te staan. Op een speciaal soort zomerkamp leer hij alles over zijn afkomst, zijn krachten en hoe de wereld in elkaar zit waar hij ongemerkt deel van is.

Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen, hebben Percy en zijn nieuwe vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen, anders zal er een oorlog uitbreken op de Olympus.

Percy Jackson in de winkel bekijken

Rick Riordan

Rick Riordan kreeg vooral bekendheid dankzij de Percy Jackson boeken, maar dit waren zeker niet zijn eerste werken. Riordan is opgegroeid in Texas en hij wilde in eerste instantie gitarist worden. hij heeft zich dan ook aangemeld aan de universiteit om daar iets mee te doen. Toch wisselde hij naar de opleiding Engels en geschiedenis, waarin hij afstudeerde.

Het idee voor de boeken van Percy Jackson is ontstaan door de verhalen die hij verzon voor zijn zoon, die net als Percy ADHD en dyslexie heeft.
Voordat hij Percy Jackson publiceerde in 2005, had hij al een trilogie voor volwassenen uitgebracht ‘Tres Navarres’. Percy Jackson betekende echter zijn doorbaak. De filmrechten werden verkocht in 2010 en de film was eveneens een groot succes.

Probeer ook eens Het weeshuis aan de azuurblauw zee, van TJ Klune.

Informatie en beoordeling

Titel: Percy Jackson: de bliksemdief

Genre: fantasy

Auteur: Rick Riordan

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Unieboek

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 30 September 2011

ISBN: 9789022561980

Aantal pagina's : 368

  • Griekse mythologie op een spannende manier verteld.
3

Review

Een “rare” jongen die nergens lijkt te passen, die dan later ontdekt juist heel speciaal te zijn. Dat is een boodschap waar ik altijd achter sta. Harry Potter wordt vaak in één adem genoemd met deze serie en ik snap de vergelijking wel. Dit gaat echter over een hele andere soort magie. Leuk dat de Griekse mythologie op een spannende manier voor de jeugd begrijpelijk word gemaakt, een spannend verhaal waarin een missie moet worden voltooid met allerlei hindernissen onderweg.

Toch vond ik het zelf een beetje saai, maar dat komt omdat ik al ben verpest door alle andere fantasy die ik al gelezen heb. Voor de jeugd is dit een fantastisch boek. Mijn leerlingen moet dit verplicht lezen (dankzij Lijsters), maar ze stribbelen nooit tegen als het zover is, en wanneer ze moeten stoppen, zie ik menig leerling nog even gauw het hoofdstuk uitlezen.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: