Perenbomen bloeien wit – Tranen met tuiten gehuild

Perenbomen bloeien wit

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Klaas en Kees, een tweeling, spelen graag het spel ‘zwart’. Samen met hun broer Gerson doen ze alsof ze niet kunnen zien en ze moeten dan moeilijke routes afleggen rondom het huis.

Wanneer de broers met hun vader en hun hondje Daan een autorit maken, verandert hun leven in één klap. Ze krijgen een heftig auto-ongeluk waarbij Gerson blind wordt. Hij zal de rest van zijn leven ‘zwart’ moeten spelen. Kan Gerson zich aan zijn nieuwe leven aanpassen?
We lezen mee door de ogen van Klaas en Kees, maar ook door de ogen van Daan, de hond.

Een bijzonder aangrijpend jeugdboek.

Perenbomen bloeien wit in de winkel bekijken

Over de auteur

Gerbrand Bakker is auteur en columnist. Daarnaast is hij ook nog hovenier.
‘Boven is het stil’, zijn debuut, werd bekroond met de toonaangevende International impac Dublin Literary Award, is voor toneel bewerkt en verfilmd en werd in meer dan dertig landen verkocht. Dit was het begin van een grote lading prijzen voor al zijn daarop volgende werken.

‘Perenbomen bloeien wit’ is ook op het toneel uitgevoerd.

Ook interessant: Ik moet je verraden – Ruta Sepetys

Perenbomen bloeien wit

Informatie en beoordeling

Titel: Perenbomen bloeien wit

Genre: Jeugdroman

Auteur: Gerbrand Bakker

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Cossee

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 July 2010

ISBN: 9789059362857

Aantal pagina's : 137

  • Tranen met tuiten gehuild
5

Review

Als een leerling naar mij toe komt om te vertellen over een boek dat zij heel speciaal vond, dan kan ik niet anders dan dit lezen. Zo gezegd, zo gedaan en wat ben ik blij dat ik haar advies heb gevolgd. Wat een bijzonder boek. De personages kruipen in je hart. De vertelstijl is zeer passend bij de personages. Een ingetogen werk dat toch het gepaste verdriet weet over te brengen. Het laatste hoofdstuk draag ik nog een tijdje bij me.

Pluspunten

  • Pakkende vertelstijl
  • Ingetogen taal
  • Prachtig treurig

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: