Pretty in Pink!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Je mag een boek niet op de kaft beoordelen, maar wie kan weerstand bieden tegen een schitterende en knalroze omslag? Ik niet. Ze springen mij gewoon in het oog, ik kan het niet helpen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met de meest fantastische felroze kaften! In tegenstelling tot wat je zou denken, zijn het lang niet allemaal vrolijke boeken.

Things We Hide From the Light – Lucy Score

In dit tweede deel in de Knockemout-serie (zie ook: Things We Never Got Over) focussen we ons op Nash, de broer van Knox.
Nash is niet zichzelf sinds de gebeurtenissen uit het eerste deel. De kogels hebben een aardig gat geslagen in zijn zelfvertrouwen en zijn levenslust en het feit dat de dader nog steeds vrij rondloopt, helpt daar niet bij. Waar Nash totaal niet op zit te wachten is de aanwezigheid van Lina Solevita; een slimme dame die niet op haar mondje gevallen is. Maar of hij het nou wil of niet, door Lina voelt Nash weer dingen waarvan hij niet meer had durven dromen.

Lina is op een missie. Zodra ze haar doel heeft bereikt, zal ze haar spullen pakken en het stadje weer verlaten. Maar Knockemout heeft andere plannen. Al snel ontdekt ze dat ze is opgenomen in het sociale leven van dit dorpje: oppassen op een hondje, het passen van bruidsjurken en luisteren naar hoe de aantrekkelijke Chief of Police in de douche bezig is.

Wanneer Nash achter de geheimen van Lina komt, zet dit hen hele vriendschap op zijn kop. De vonken vliegen over en weer en geen van beiden weet nog het verschil tussen liefde en haat.

Lees de review hier.

A Court of Wings and Ruin

In A Court of Wings and Ruin, het derde deel uit de populaire A Court of Thornes and Roses-serie, keert Feyre terug naar de Spring Court. Ze is vastbesloten om informatie bij Tamlin los te peuteren om te bepalen wat ze zou kunnen doen om de invasie tegen te gaan en het land te redden. Om dit te kunnen doen moet ze een dodelijk spel van list en bedrog spelen. Een misstap zal grote gevolgen hebben, maar niet slechts voor Feyre.

Een oorlog dreigt en Feyre probeert haar plaats tussen de High Fae op te eisen. Ze heeft moeite met het controleren van haar krachten. Tijdens deze problemen moeten Rhysand en Feyre bepalen wie van de sluwe High Lords ze kunnen vertrouwen en wie ze als bondgenoten kunnen zien.

Lees de review hier.

Happy Place – Emily Henry

Harriet en Wyn zijn al het perfecte koppel sinds hun studietijd. Ze horen bij elkaar zoals zout en peper. Maar, opeens, horen ze dat niet meer.

Ze zijn zes maanden geleden uit elkaar gegaan maar ze hebben het niet aan hun beste vrienden verteld.

Zo komt het dat ze nu de grote slaapkamer delen in het vakantiehuisje dat zij en hun vrienden al jaren gebruiken. Hun jaarlijkse tripje om even weg van de wereld te zijn, waar ze even hun dagelijkse levens achter zich kunnen laten en heuvels kaas te eten en sloten wijn te drinken.

Maar dit jaar moeten Harriet en Wyn dus liegen en ondertussen proberen ze te negeren hoe graag ze nog bij elkaar willen zijn. Omdat het huisje te koop staat, is dit het laatste weekje dat ze met zijn allen hier kunnen doorbrengen. Ze kunnen het niet over hun hart verkrijgen om hun vrienden het slechte nieuws te vertellen, dus spelen ze het spel mee.

€9,99
Prijs gecheckt op 11 april 2024 16:11
Amazon.nl
€12,10
Prijs gecheckt op 11 april 2024 16:11
Amazon.nl
€16,11
Bol.com
€62,69
Bookspot.nl
pink

How to Kill Your Family – Bella Mackie

Deze thriller is ook verkrijgbaar onder de Nederlandse titel ‘Hoe vermoord ik mijn familie?’

Een verhaal vol wraak. Grace Bernard komt er achter dat haar stinkend rijke, maar afwezige vader geen gehoord heeft gegeven aan de wensen van haar stervende moeder. Haar oplossing: ieder lid van zijn familie vermoorden.

“Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel koelbloedig) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik bedenk wat ik écht heb gedaan, vind ik het stiekem jammer dat niemand ooit zal weten wat voor complexe klussen het waren. Ik hoop er natuurlijk ongestraft mee weg te komen, maar ik stel me graag voor dat iemand ooit, als ik er allang niet meer ben, een oude kluis opent en deze bekentenis vindt. Mensen zouden van hun stoel vallen. Er is per slot van rekening vrijwel niemand ter wereld die kan begrijpen hoe iemand van achtentwintig doodleuk zes familieleden kan hebben vermoord, om vervolgens, zonder ook maar een greintje spijt, vrolijk verder te gaan met haar leven”.

Bunny – Mona Awad

Ik ben erg benieuwd naar dit bijzondere boek. Op de sociale kanalen wordt dit met regelmaat omschreven als “a fever dream” en “something I just can’t describe”.

We were just these innocent girls in the night trying to make something beautiful. We nearly died. We very nearly did, didn’t we?

Samantha Heather Mackey is en buitenbeentje. Ze heeft een beurs en ze verkiest het gezelschap van haar duistere verbeeldingsvermogen boven dat van de meste mensen en ze verafschuwt haar medestudenten: een kliekje van onverdraaglijke rijke meiden die elkaar ‘Bunny’ noemen en die bovendien lijken te spreken en bewegen als één mens.

Maar aller verandert wanneer Samantha een uitnodiging krijgt om deel te neme aan de ‘fabled Smut Salon’ van deze Bunnies en tot haar eigen verbazing neemt ze deze uitnodiging aan en laat ze haar enige vriendin Ava stikken. Samantha wordt ondergedompeld in de vreemde, zoete en sinistere wereld van de Bunnies en ze neemt deel in de rituelen en workshops die hierbij horen. Het is hier dat de grens met de realiteit langzaam begint te vervagen.
Al snel blijkt deze vriendschap niet te combineren met haar vriendschap met Ava en komt het tot een dodelijke botsing.

Voor de fans van dit boek: bekijk ook eens het werk van Ottessa Moshfegh!

€11,86
€12,50
8 nieuw vanaf €11,86
1 tweedehands vanaf €10,18
Prijs gecheckt op 11 april 2024 16:11
Amazon.nl
€11,86
€12,50
Bol.com
€17,12
Bookspot.nl

Girl in Pieces – Kathleen Glassgow

Charlotte Davis is gebroken. Ze is pas zeventien en ze heeft al meer mensen om haar heen verloren dan de meesten in een heel leven. Maar ze heeft geleerd hoe ze kan vergeten. Het gebroken glas wast het verdriet weg tot er niets meer is dan kalmte. Je hoeft niet te denken over je vader en de rivier. Over je beste vriend die voor altijd weg is, of aan je moeder die niets meer heeft om aan je te geven.

Ieder nieuw litteken maakt Charlie’s hart een stukje sterker, toch doet het nog altijd zoveel pijn. Het doet zoveel pijn dat ze nergens meer om geeft, en soms is dat wat moet gebeuren voor je je weg terug kan vinden.

Girl in Pieces is ook in het Nederlands vertaald en verkrijgbaar onder de Engelse titel.

Benieuwd wat ik ervan vond? Lees mijn review hier.

Girl, Goddess, Queen – Bea Fitzgerald

To hell with love, this goddess has other plans…

Duizenden jaren geleden is er door de goden een leugen verteld. Persephone was slechst een pion in het spel van andere goden, Hades zou haar ontvoerd hebben om met haar te trouwen. Dat haar moeder zo wanhopig en verdrietig was dat ze ervoor zorgde dat de aarde begon te sterven.

Het echte verhaal is veel interessanter.

Persephone was niet ontvoerd, maar ze is zelf de onderwereld in gesprongen. Ze zou zich nooit laten trouwen met een zelfvoldane god die meer verliefd is op zichzelf dan hij is op haar.

Het enige dat ze nu nog moet doen is hem ervan overtuigen om mee te doen met haar plan. Hades is een irritant aantrekkelijke en arrogante heerser dus dat wordt een uitdaging. Het plan van Persephone zal bovendien de berg Olympus op zijn grondvesten doen trillen.

Maar de gevolgen kunnen dodelijk zijn, zeker als je je al in de hel bevindt…

Een heerlijke YA-fantasy!

Death in Her Hands – Ottessa Moshfegh

Death in Her Hands is ook in het Nederlands verkrijgbaar: Dood in haar handen. Deze kaft is echter niet roze!

Death in Her Hands is het verhaal van Vesta Gul. Een oude dame die een rustig leven leidt, afgezonderd van de mensen. Tijdens haar dagelijkse wandeling met haar hond, vindt ze een vreemd briefje. De boodschap:

“Haar naam was Magda. Niemand zal ooit weten wie haar heeft vermoord. Ik was het niet. Hier is haar lichaam. ”


Vesta is hierdoor van streek. Er is namelijk geen lichaam. Wat betekent dit briefje? Wie heeft het geschreven? Vesta woont nog niet zo lang in haar boshut en ze kent nog niemand in de buurt. Haar man is gestorven en ze is helemaal alleen met haar hond.

Vesta was altijd al een beetje in de war, maar dit briefje wordt haar volledige obsessie. Ze kan het maar niet loslaten: wie was Magda? Waarom moest ze dood? Tijdens haar zoektocht wordt alles alleen maar onduidelijker en langzaam maar zeker begint de fantasie van Vesta de overhand te nemen. Wat is nog echt en wat niet? Vesta moet hierdoor ook het duistere verleden met haar eigen man onder ogen zien.

Death in Her Hands, of Dood in haar handen is een schitterend werk vol suspense, horror en een beetje (zwarte) humor. Vesta is een bijzondere verteller: kunnen we haar vertrouwen?

Lees de review hier.

€12,50
€15,75
15 nieuw vanaf €11,50
Prijs gecheckt op 11 april 2024 16:11
Amazon.nl
€12,50
Bol.com

Kleuren van de zee – Miriam Bruijstens

Hannah van zeventien verhuist voor haar laatste jaar op de middelbare school naar een dorpje aan zee. Ze betrekt een oude vuurtoren. Ze vindt al snel nieuwe vrienden: een kleurrijk en gemêleerd gezelschap waar ze moeiteloos in wordt opgenomen. Ze komen samen bij het kampvuur op het strand en Hannah beleeft hier een zomer vol avonden aan zee, geheime nachtelijke uitstapjes, luieren in de zon. Toch is Hannah niet helemaal gelukkig. Wat ontbreekt er? Wat zijn precies haar gevoelens voor Dot, haar nieuwe beste vriendin?

Een positieve en warme YA-roman over verwarrende gevoelens, jezelf ontdekken en jezelf accepteren.

Lees de review hier.

Carlota – Kristien Dieltiens

Charlotte van België, de dochter van koning Leopold I. Als dochter van de koning had ze een plicht te vervullen en is haar lot al lang voor haar bepaald. Toch is ze naast prinses ook een vrouw die op zoek is naar wat iedereen wil: liefde. Charlotte denkt die te vinden bij Maximiliaan, de aartshertog van Oostenrijk (en de broer van keizer Franz-Jozef). Maximiliaan wordt via een list naar Mexico gestuurd om daar het nieuwe rijk te dienen. Charlotte, die zich vanaf dat moment Carlota noemt, volgt. De revolutie is gaande en het gevaar dreigt aan alle kanten wanneer ze de oorlog lijken te verliezen. Carlota reist terug naar Europa in de hoop hulp te krijgen, maar het enige wat op haar wacht is verraad. Ze is ervan overtuigd dat iemand haar wil doden en ze is op zoek naar de moordenaar.

Dit prachtige boek biedt een kijkje achter deuren die lange tijd gesloten bleven: het koningshuis, de adel, het sprookjesachtige Mexico, maar bovenal die van de menselijke geest die door eenzaamheid en verlangen naar liefde, langzaam ten onder gaat aan de waanzin.

Lees de review hier.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: