Pride and Premeditation – Een murder-mystery-makeover

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een murder-mystery-makeover van Pride and Prejudice.

“It is a truth universally acknowledged, that a brilliat idea, conceived and executed by a clever young woman, must be claimed by a man.”

Pride and Premeditation is het verhaal van Elizabeth Bennet, 17 jaar oud. Ze wil niets liever dan opgeleid worden tot advocaat in het bedrijf van haar vader. Ze moet zichzelf bewijzen en komt daardoor op de zaak ‘Bingley’ te staan. De man wordt beschuldigd van moord op zijn zwager, maar geeft aan het niet te hebben gedaan. Elizabeth gaat dit uitzoeken maar wordt daarbij in de weg gezeten door Fitzwilliam Darcy, die eveneens op de zaak is gezet, weliswaar vanuit een concurrerend kantoor. Elizabeth en Darcy boksen tegen elkaar op en hebben beiden zo hun eigen manier om de dingen te doen. Maar naarmate de zaak vordert en ze meer met Darcy optrekt, ontdekt ze dat haar gevoelens jegens deze irritante man veranderen en ze realiseert zich dat haar droom minder rooskleurig is dan ze dacht, en zelfs ronduit gevaarlijk kan zijn.

Pride and Premeditation in de winkel bekijken

€10,99
€22,84
12 nieuw vanaf €10,14
3 tweedehands vanaf €3,35
Prijs gecheckt op 30 april 2024 06:20
Amazon.nl
€20,94
Bookspot.nl

Over de auteur

Tirzah Price is de auteur van de Jane Austen Murder Mysteries (Pride and Premeditation, Sense and Second-degree Murder and Manslaughter Park). Er komen nog twee delen aan van Lizzie en Darcy, gepland voor 2024 en 2025.

Tirzah Price groeide op in Michigan waar ze ieder boek dat ze maar te pakken kreeg, verslond. Voor ze boeken schreef, verkocht zij ze. Ze woont in Iowa waar ze het liefste in de keuken bezig is of sokken breidt, wanneer ze niet aan het schrijven is natuurlijk.

Pride and Premeditation

Houd je van hervertellingen? Bekijk dan ook eens deze Disney-verhalen!

Informatie en beoordeling

Titel: Pride and Premedidation

Genre: YA murder-mystery

Auteur: Tirzah Price

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Teen

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 14 April 2022

ISBN: 9780062889812

Aantal pagina's : 384

  • Simpelweg genieten.
5

Review

De personages uit de oorspronkelijke roman zijn fenomenaal overgenomen in dit werk. P&P is een van mijn absolute persoonlijke favorieten en ik heb daardoor het gevoel dat ik de personages een beetje ken. Ik had in deze adaptatie ook echt het gevoel dat ik Elizabeth en Darcy trof. Het plot dat is uitgezet door deze personages, waarbij Price natuurlijk moest werken binnen een bestaand raamwerk en hoe ze daar creatief en toch geloofwaardig mee omgegaan is, is excellent. De uitkomst van het verhaal was niet voorspelbaar, iedereen had een passende rol. Sommige personages hebben zich juist van een hele andere kant laten zien en dat was verrassend leuk. Verwacht niet een origineel 18e eeuwse roman, want er is wel gespeeld met de bestaande conventies uit die tijd (een vrouw die een rechtszaak mag voorbrengen? It is not to be borne!). Price geeft dan ook aan dat ze wat vrijheid genomen heeft wat dit betreft. Ik vond dat zelf niet storend. Dit boek was een heerlijke manier om nog wat meer tijd door te brengen met deze fijne personages. Ik weet al zeker dat ook Sense and Second-Degree Murder straks op mijn boekenplank staat!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: