Projekt 1065: Een indrukwekkend boek

Projekt 1065
€9,99
Prijs gecheckt op 21 februari 2024 20:08
Amazon.nl
€9,99
Ebook.nl

Michael, 13 jaar, is spion in nazi-Duitsland. Samen met zijn ouders speelt hij informatie door aan de Geallieerden. Zijn missie: zoveel mogelijk te weten komen over Projekt 1065 zodat dit nooit uitgevoerd kan worden. Hoe ver is Michael bereid te gaan? En hoe zorgt hij ervoor niet verdacht over te komen? 

  • Tweede Wereldoorlog
  • Spionage
  • Heldhaftigheid
  • Verzet

Samenvatting Projekt 1065

De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Michael O’Shaunessey (13 jaar, uit Ierland) woont in nazi-Duitsland met zijn ouders. Net als alle andere jongens op zijn school is ook hij lid van de Hitlerjugend. Maar waarin hij van de andere jongens verschilt, is dat Michael een spion is. Michael en zijn ouders verafschuwen alles waar de nazi’s voor staan. Ieder in zijn familie speelt zijn rol om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en op die manier de oorlog te saboteren waar mogelijk. Dit brengt natuurlijk de nodige risico’s met zich mee. Michael ontdekt via zijn “vrienden” in de Hitlerjugend dat Projekt 1065 iets is dat tegen elke prijs voorkomen moet worden. Zelfs als dat betekent dat hij alles wat hij lief heeft op het spel moet zetten.

Projekt 1065 achterkant

Over de auteur: Alan Gratz

Alan Gratz is geboren in Tennessee. Hij heeft een zorgeloze jeugd beleefd. Hij studeerde af aan de University of Tennessee waar hij zich gespecialeerd heeft in creatief schrijven. Vervolgens heeft hij een master behaald in educatie. Momenteel woont bij met zijn gezin in Asheville, North Carolina.

Alan Gratz is momenteel een zeer populaire auteur onder de jongere lezers. Zijn boeken hebben veel prijzen gewonnen, waaronder: the Sydney Taylor Book Award, the National Jewish Book Award, the Cybils Middle Grade Fiction Award, a Charlotte Huck Award Honor, and a Malka Penn Award for Human Rights Honor.  Dit is nog lang niet alles!
Gratz reist veel rond om over zijn boeken te spreken, bezoeken te brengen aan scholen en te verschijnen op festivals in en buiten Amerika.

Alan Gratz heeft 18 boeken op zijn naam staan. Kenmerkend is dat zijn verhalen allemaal tegen de achtergrond van belangrijke historische gebeurtenissen worden gezet, dat hij een heerlijke en vlotte schrijfstijl heeft en een meester is in het vasthouden van spanning. Ideaal voor jonge lezers die nog een beetje twijfelen.

‘Twee graden’ is zijn nieuwste boek.

Lees ook:
De jongen die tien concentratiekampen overleefde
Projekt 1065
Vluchteling
D-Day
Erecode
9/11
De laatste granaat
Twee graden

Projekt 1065 kopen kopen

Bekijk ook eens: Erecode van Alan Gratz!

Een indrukwekkend boek

Titel: Projekt 1065

Genre: Historische fictie, Jongeren.

Auteur: Alan Gratz

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Kluitman

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 February 2017

ISBN: 9789020654547

Aantal pagina's : 240

  • Pakkend, spannend!
4

Summary

Weer een megaspannend boek van Alan Gratz. Een jongen die als spion dient in de Tweede Wereldoorlog. Zelf had ik nog niet eerder een verhaal als dit gelezen. Gratz is een meester in het vasthouden van de spanning en dat doet hij ook hier weer. Ieder hoofdstuk is het weer afwachten of de zaken goed aflopen. De schrijfstijl van Gratz kenmerkt zich door de vlotte schrijfstijl, de korte hoofdstukken en de boeiende historische onderwerpen. Hierdoor zijn deze boeken leuk voor iedereen!

Pluspunten

  • Vlotte schrijfstijl
  • Uniek verhaal
  • Korte hoofdstukken

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.