Rebecca: eng maar je krijgt geen nachtmerries.

€10,10
€16,77
10 nieuw vanaf €10,10
9 tweedehands vanaf €3,49
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl
€10,10
Bol.com

Rebecca is het verhaal van weduwnaar Max de Winter, die met een jonge vrouw trouwt die als gezelschapsdame werkte voor een rijke Amerikaanse vrouw. Wanneer de nieuwe mevrouw De Winter arriveert op Manderley, zijn landhuis, leert ze het personeel en het huis kennen. Echter, de geest van de wijlen mevrouw De Winter hangt nog rond in het gebouw waardoor de nieuwe vrouw zich gebrekkig voelt.

Rebecca is een traag verhaal, maar zeer atmosferisch. Absoluut een heerlijk gotisch verhaal.

“Last night, I dreamt I went to Manderley again”

‘Rebecca’ is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar.

Bekijk ook eens: My Cousin Rachel of Mexican Gothic.

Rebecca in de winkel bekijken

€10,10
€16,77
10 nieuw vanaf €10,10
9 tweedehands vanaf €3,49
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl
€10,10
Bol.com
€11,69
€15,67
11 nieuw vanaf €11,69
1 tweedehands vanaf €10,48
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl
€22,99
Bol.com

Over Daphne du Maurier

Daphne du Maurier (13 mei 1907 – 19 april 1989) is ten eerste een steengoede verhalenverteller. Daarnaast was ze onderdeel van de Du Maurier-dysnastie.
Vaak wordt ze gezien als iemand die graag op zichzelf was, op haar gemak met de wereld die zij zelf verzon.
Daphne is geboren in een succesvolle familie: haar opa, George du Maurier, was een kunstenaar en schrijver, haar vader was de meest beroemde manager van acteurs uit zijn tijd: Gerald du Maurier. Haar moeder was actrice. Ze was de middelste uit een reeks van drie dochters en ze genoot een comfortabel leven in Hampstead. Het vakantiehuis van haar familie, in Cornwall, werd haar favoriete plek om te schrijven omdat ze daar de rust kon vinden. The Loving Spirit werd in 1931 gepubliceerd en het was voor haar vanaf dat moment alleen nog maar bergopwaarts.

In 1932 trouwde ze met Frederick Browning, een militair. Samen kregen ze drie kinderen. Ook in haar eigen leven had ze het niet slecht: personeel zorgde voor haar en voor haar kinderen waardoor ze veel tijd had om te kunnen schrijven. Zij was degene die in het gezin het grote geld binnenbracht.

Lange tijd is gezegd dat Daphne du Maurier romans schreef, maar dit is misleidend aangezien haar verhalen duister, gotisch en rauw zijn, gevuld met onverwachte wendingen en cliffhangers.

Bekende titels van Daphne du Maurier zijn:

Informatie en beoordeling

Titel: Rebecca

Genre: Gothic, thriller

Auteur: Daphne du Maurier

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Logo uitgever:

ISBN: 9780349006574

Aantal pagina's : 432

  • Heerlijk atmosferisch, een langzaam opgebouwde spanning in een heerlijke setting
4.5

Review

Een van de meest heerlijke gotische boeken die ik ooit gelezen heb. Ieder element klopt: het plot, de personages, de twists, de spanning en de ontlading. Alles is gewoon zalig.

Het plot zit vol mysterie, intriges, deceptie, twists and turns, miscommunicaties, beschuldigingen en bedreigingen. Een boordevol verhaal!
De personages spelen allemaal hun deel met perfectie. Doordat het een gotisch verhaal is geeft niemand zich echt bloot, je weet nooit precies waar je aan toe bent, maar dat ieder zijn aandeel heeft in de enge sfeer van het verhaal, dat is zeker!

Heerlijk!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.