Reisverhalen


Over het genre reisverhalen

Reisverhalen

Het genre reisverhalen op Boekendief.nl bevat recensies van boeken die verhalen vertellen over reizen, ontdekkingen en avonturen in zowel fictieve als non-fictie contexten. We behandelen een breed scala aan boeken, waarvan een reis centraal staat. Dit zijn zowel fictie als non-fictie boeken. Het zijn boeken die vallen onder romans, autobiografieën, dagboeken, reisgidsen of verzamelingen van essays en artikelen.

Non-fictie reisverhalen

Non-fictie reisverhalen bieden je een inkijkje in de ervaringen van echte reizigers en avonturiers. Deze boeken zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Wij lezen regelmatig boeken in deze categorie om ons te laten inspireren voor een nieuwe bestemming of een soort vakantie (bijvoorbeeld een fietsvakantie).

Fictie verhalen over reizen

Er zijn enorm veel boeken geschreven waarin een reis beschreven wordt, maar die niet waargebeurd zijn. Fictie reisverhalen zijn verzonnen verhalen die avonturen, ontdekkingen en reizen naar nieuwe plaatsen en werelden beschrijven. Deze verhalen kunnen elementen van fantasie, historische fictie, sciencefiction of andere genres bevatten

Een wereldberoemd voorbeeld van een fictie reisverhaal is ” Gullivers Reizen” van Jonathan Swift. Dit satirische werk vertelt het verhaal van Lemuel Gulliver, die verschillende fictieve landen bezoekt, zoals Lilliput en Brobdingnag. Onderweg komt hij de meest vreemde wezens en uiteenlopende culturen tegen.

Vier wereldberoemde boeken met reisverhalen

  • Into the Wild van Jon Krakauer: Waargebeurd verhaal over de avonturen van Christopher McCandless in de wildernis van Alaska.
  • Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert: Inspirerend autobiografisch verhaal over de auteur die na haar scheiding genezing, spiritualiteit en liefde zoekt in Italië, India en Indonesië.
  • De alchemist van Paulo Coelho: Filosofisch, allegorisch verhaal over persoonlijke ontwikkeling, het volgen van dromen en het ontdekken van je eigen levensdoel.
  • A Walk in the Woods van Bill Bryson: Humoristisch en informatief verslag van de auteur die de uitdaging aangaat om de Appalachian Trail, een van de langste wandelpaden in Amerika, te bewandelen.

Deze boeken in de winkel bekijken

Deel dit artikel op: