Red, White and Royal Blue (lhbtiqa+) recensie

Rood, wit en koningsblauw Red, White and Royal Blue

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een Britse kroonprins, een First-Son van Amerika, een schandaal. Een fictieve vriendschap moet de wereld overtuigen van een vredige samenwerking tussen beide landen. Al gauw blijkt deze vriendschap dieper te gaan en dit had niemand zien aankomen…

 • lhbtiqa+
 • Romantiek
 • Koningshuis
 • Schandaal

De zoon van de Amerikaanse president. Een Britse kroonprins. Red, White and Royal Blue (ook in het Nederlands vertaald: Rood, wit en koningsblauw). Ze kunnen elkaar niet uitstaan. Na een groot schandaal met een taart op een staatsbijeenkomst, wordt er voor de heren besloten dat ze een vriendschap moeten veinzen om zo de internationale gemoederen weer tot bedaren te brengen. Niemand zit hier op te wachten en de eerste afspraken verlopen dan ook met frisse tegenzin en met veel pers in de buurt. Al gauw blijkt echter dat beiden meer te bieden hebben dan op het eerste gezicht lijkt en dat er uit deze vriendschap wel eens veel meer voort zou kunnen komen en wordt het belangrijk om die journalisten juist te ontwijken…Bekend van #Booktok!

Een fris en licht verhaal over de acceptatie van liefde in al haar vormen. Geschikt voor de New Adult lezers!

Bekijk Red, White and Royal Blue in de winkel

Over de auteur: Casey McQuiston

Casey McQuiston woont in New York City samen met hun hond Pepper. Zij zijn opgegroeid in The Deep South (Louisiana) waar zij hebben geleerd wat goede liefdesverhalen eigenlijk zijn. Hun boeken kenmerken zich door slimme personages die een grote mond hebben, romantische avonturen beleven en bovenal ook een grote dosis lol. Het publiek waar ze voor schrijft is voornamelijk New Adult. Met het boek Red, White and Royal Blue verkregen ze wereldwijde bekendheid. Zelf zijn ze non-binair. Hun boeken gaan veelal over niet-heteroseksuele relaties juist omdat zij toen ze opgroeiden dit soort verhalen miste en ze denken dat ze zich een stuk minder geïsoleerd hadden gevoeld als zij wel in aanraking waren gekomen met voorbeelden.

Casey heeft momenteel drie boeken op haar naam staan:

 • Red, White and Royal Blue
 • One Last Stop
 • I Kissed Shara Wheeler

Ook interessant: Confettiregen – Splinter Chabot

Tegenvaller

Titel: 🇳🇱 Rood, wit en koningsblauw / 🇬🇧 Red, White and Royal Blue

Genre: Jong volwassenen/YA

Auteur: Casey McQuiston

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Z&K

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 14 July 2020

ISBN: 9789020538212

Aantal pagina's : 400

 • Té zoetsappig, té perfect, té ongeloofwaardig.
2

Summary

Dit boek heb ik gekozht omdat het op Tiktok een ware sensatie is. Overal wordt het gepromoot. Wat wel vaker is met dingen die behoorijk gehyped worden: dat kan alleen maar tegenvallen. Zo ook hier. Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, maar dit boek was gewoon té. Te zoetsappig, te perfect, te baanbrekend. Het thema ‘ uit de kast komen’ is natuurlijk iets van helemaal nu, alles is bespreekbaar, maar dit plot legt het er allemaal zo dik bovenop, dat het gewoon niet leuk meer is. Een kroonprins (ik bedoel: waarom niet?) maar dan met een Amerikaanse ‘ First Son’, het ” schandaal” dat de aanleiding voor dit toneelstuk vormde is gewoon totaal idioot en onrealistisch en de manier waarop de politiek en het koningshuis worden neergezet is ook verre van geloofwaardig. De romantiek tussen de personages is meestal wel geslaagd, ware het niet dat de schrijfster ook hier met minder had toegekund. Ik heb mijn versie van dit boek doorverkocht, en dat wil wat zeggen…

Pluspunten

 • Leuke kaft
 • Romantisch

Minpunten

 • Zeer gezocht
 • Ongeloofwaardig

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: