Reflection recensie: Nostalgisch maar miste intensiteit

Reflection recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Reflection is een Disney Twisted Tale. Wanneer Mulan in haar vaders plaats in dienst gaat bij het leger, moet ze zich vermommen als man: Ping. Tijdens een missie raakt haar kapitein Shang dodelijk gewond en krijgt ze de kans zijn leven te redden door de onderwereld te bezoeken en met Shang terug te keren voor de zon opkomt, anders moet ze eeuwig in de onderwereld blijven. Zal dit lukken?

Reflection samenvatting

Een Twisted Tale!
Dit deel is helaas (nog) niet in het Nederlands vertaald.

Mulan heeft het hart van een krijger: ze zal alles doen om zichzelf en de mensen waar ze van houdt, te beschermen. Ze zou zelfs in de oorlog vechten om haar vaders plaats in te nemen. Ze vermomt zichzelf en noemt zichzelf Ping. Wanneer haar kapitein (Shang) dodelijk gewond raakt, twijfelt ze geen moment en accepteert ze een missie om zijn leven te redden: een reis naar de onderwereld (Diyu).

De heerser van de onderwereld is niet van plan het haar gemakkelijk te maken. Mulan moet onmogelijke obstakels overwinnen om Shang uit de onderwereld te halen voordat de zon opkomt, of ze zal eeuwig in Diyu moeten blijven. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, is Mulan nog steeds verkleed als Ping, maar twijfelt ze of ze haar ware identiteit moet onthullen…

Reflection in de winkel bekijken

€8,03
8 nieuw vanaf €8,03
3 tweedehands vanaf €2,61
Prijs gecheckt op 7 juli 2024 22:18
Amazon.nl

Over de auteur

Elizabeth Lim groeide op in een omgeving vol sprookjes en mythes. Haar passie voor het vertellen van verhalen begon al op zeer jonge leedtijd (10 jaar). Ze begon met het schrijven van fanfic en publiceerde dit online.
Voordat ze schrijfster werd, was Lim een ontwerper van videogames. Ze miste het schrijven echter wel en besloot op een dag het gewoon eens te proberen. Dit boek is uitgebracht, werd een succes en sindsdien heeft ze niets anders meer gedaan.

Reflection beoordeling

Titel: Reflection

Genre: Roman, fantasy, YA

Auteur: Elizabeth Lim

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Disney Press

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 17 September 2019

ISBN: 9781484782187

Aantal pagina's : 432

3

Summary

Ik had meer verwacht van dit boek. De film is een van de beste films van Disney (als je het mij vraagt), dus de lat ligt hoog. De combinatie van Mulan en mythologie zou ervoor moeten zorgen dat dit boek naar een hoger niveau getild zou worden, maar dat was helaas niet het geval. De verschillende elementen worden succesvol bij elkaar gebracht, het is een mooie variatie op het oorspronkelijke verhaal maar ik bleef toch de hele tijd wachten tot er ‘meer’ zou zijn. Een beetje meer actie, meer intensiteit. Dit werd helaas niet waargemaakt.
Voor de fans van Mulan is dit zeker wel een leuk boek om te lezen, het is vermakelijk, vlot geschreven, toegankelijk en de verwijzingen naar de film wekken toch een nostalgisch gevoel op. Ik heb het boek met plezier uitgelezen, maar of ik het nog eens zal lezen, dat denk ik niet. Ik kom daarom uit op drie sterren.

Pluspunten

  • Nostalgisch
  • Mythologie
  • Vlot geschreven

Minpunten

  • Te weinig intensiteit
  • Te weinig actie

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: