Remarkably Bright Creatures

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tova Sullivan is weduwe. Ze is werkzaam als schoonmaakster in het Sowell Bay Aquarium. Haar zoon is verdwenen toen hij achttien jaar oud was: de boot waar hij op voer is leeg teruggevonden, maar van Erik ontbreekt al dertig jaar lang elk spoor.

Om de tijd te doden en zichzelf bezig te houden, vult Tova haar avonden met schoonmaken in het aquarium waar Marcellus woont, de gigantische Pacific octopus, die alles ziet, maar er niet over piekert om een van zijn acht armen te gebruiken om de mensen die hem gevangen houden te helpen. Maar Tova is een uitzondering, met haar sluit hij een vreemde vriendschap. Marcellus, opmerkzaam als hij is, heeft ontrafeld wat er is gebeurd op de avond dat Erik verdween. Nu moet hij iedere truc uit zijn hoge hoed halen om deze kennis aan Tova over te dragen, voordat het te laat is…

Remarkably Bright Creatures in de winkel bekijken

Over de auteur

Shelby van Pelt woont in de buurt van Chicago, samen met haar man en twee kinderen. Remarkably Bright Creatures is haar debuut.

Ideaal voor fans van Een man die Ove heet – Fredrik Backman!

Informatie en beoordeling

  • Ik ben gaan houden van een octopus.
4

Review

Dit boek had me niet direct te pakken. Ik had me voorbereid op een verhaal over een octopus, wat ik ook wel gekregen heb, alleen bleek het aandeel van de octopus niet heel groot. Toch was het genoeg om aan het einde van het boek te moeten vaststellen dat ik van hem ben gaan houden. De hoofdpersoon, Tova, is een bijzondere vrouw met een schrijnend verleden. Alle personages zijn diepgaand, goed opgebouwd en uniek. Hoe bijzonder is het om een POV toe te voegen van een octopus?
De schrijfstijl is spot-on, er zit humor in dit boek, de dialogen zijn betekenisvol en het was echt een plezier om dit boek te lezen. Ik moest zelf heel even puzzelen hoe de boel ik elkaar zat omdat ik dus startte met een verkeerde verwachting. Ga er blanco in en je wordt al vanaf de eerste pagina meegesleurd in de stroming van dit bijzondere verhaal dat echt goed in elkaar zit. Ik ben zeker benieuwd naar meer van deze veelbelovende auteur!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: