Richard Osman – De moordclub op donderdag

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

De sensatie van De moordclub op donderdag

Richard Osman is een Britse televisiepresentator en cabaretier en The Thursday Murder Club was zijn debuut.

Richard Osman is geboren op 28 november in Essex. Zijn vader verliet get gezin toen Richard 9 jaar oud was en hij geeft aan dat hem dit gedurende zijn hele leven moeilijkheden heeft opgeleverd.

Richard is geboren met nystagmus, een oogaandoening waardoor zijn zicht behoorlijk beperkt wordt.

Hij is getrouwd met Ingrid Oliver, een Britse actrice, met wie hij twee kinderen heeft.

Volgens de Britse kranten heeft Osman een contract getekend voor nog twee delen en voor twee broeken in een nieuwe serie, die zal draaien om een vader-dochter detectivebureau.

Steven Spielberg produceert de verfilming van The Thursday Murder Club, waarvan later dit jaar de opnames zullen starten. Er is nog geen datum bekend waarop de film uit zal komen.

The Thursday Murderclub

1.The Thursday Murder Club #1 / De moordclub op donderdag

In een gezellig en kalm bejaardenhuis is er een bijzonder clubje, dat bestaat uit vier deelnemers. Eens per week, op donderdag, komen ze samen om onopgeloste moorden te onderzoeken. Wanneer er in een dorpje verderop een vastgoedontwikkelaar wordt vermoord, komt de club in actie. Dit wordt hun eerste echte grote zaak. Ze zijn verrast als blijkt dat deze moord van alles te maken heeft met hun eigen bejaardentehuis! De vier leden zijn dan wel op leeftijd, maar ze hebben aan levenservaring geen gebrek. Zal het ze lukken om de moordenaar te vinden voor deze opnieuw toeslaat?

€10,83
11 nieuw vanaf €10,83
3 tweedehands vanaf €5,12
Prijs gecheckt op 30 september 2023 10:15
Amazon.nl
€12,50
2 nieuw vanaf €12,50
1 tweedehands vanaf €6,29
Prijs gecheckt op 30 september 2023 10:15
Amazon.nl

2. The Man Who Died Twice – De man die twee keer doodging (The Thursday Murder Club #2)

Het is donderdag dus dat betekent dat de club weer samenkomt. Joyce, Ibrahim en Ron hopen dat Elizabeth weer een spannende nieuwe zaak voor ze heeft, maar Elizabeth is er zelf niet helemaal bij. Ze heeft pas een vervelende brief ontvangen van haar ex-man Douglas. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst en moet op de vlucht voor de maffia, vanwege een zaak met 20 miljoen pond aan gestolen diamanten.

Douglas wordt vermoord, nog voordat de club in actie heeft kunnen komen. Dat betekent wel dat de vier detectives nu zelf het doelwit zijn geworden. Lukt het ze om de diamanten te vinden voordat de moordenaar ook hen uit de weg ruimt?

3. The Bullet that Missed – Het schot dat niemand raakte (The Thursday Murder Club #3)

De leden van de moordclub kijken uit naar een normale donderdag om eens rustig bij te praten. Maar helaas blijkt dit ijdele hoop. Een lokale televisiebekendheid zoekt een sensationeel nieuwsbericht en de amateurdetectives bieden hun hulp graag aan bij het oplossen van twee onopgeloste moorden.

Ondertussen hoop Elizabeth, die officieus de leider is van de club, haar verleden bij de inlichtingendienst achter zich te laten. Helaas blijkt dat niet makkelijk wanneer ze onverwacht bezoek krijgt van een oude rivaal. Deze stelt haar een ultimatum: iemand vermoorden of zelf vermoord worden. Elizabeth strijdt met haar geweten en ondertussen duiken de andere leden van de club in de zaak van de twee onopgeloste moorden. Ze krijgen hulp van een rij nieuwkomers en ze ontdekken een verband tussen de moorden en de opdracht van Elizabeth. Lossen ze de zaak op tijd op?

4. The Last Devil to Die – De laatste duivel die doodging (The Thursday Murder Club #4)

Kerstdagen zijn de dagen om het rustig aan te doen, maar niet voor de bejaarde leden van De moordclub. Zeker niet wanneer op tweede kerstdag een pakketje door Engeland wordt gesmokkeld met een uiterst waardevolle en illegale inhoud. Dit pakketje raakt zoek, in de buurt van het seniorencomplex in Coopers Chase.

Het pakje is zoveel geld waard dat er paniek ontstaan en er al snel slachtoffers vallen, waaronder iemand die dicht bij de speurdersgroep staat. Elizabeth, Ron, Joyce en Ibrahim raken betrokken bij deze zoektocht, of ze nou willen of niet. Ze krijgen te maken met een huiveringwekkende tegenstander: een moordenaar die op weg is naar hen en de vraag die iedereen beantwoord wil zien: wie is de laatste duivel die sterft?

Meer zoals The Thursday Murder Club

Als je hebt genoten van deze boeken, probeer dan ook eens de serie over Hendrik Groen, de werken van Fredrik Backman of de boeken van Jonas Jonasson.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie