Robijnrood

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het verhaal

Gwendolyn weet al haar hele leven dat ze niet speciaal is. Alle aandacht gaat uit naar haar nichtje Charlotte die het gen voor tijdreizen draagt en die daardoor behoorlijk arrogant is geworden. Gwendolyn is daardoor een beetje op zichzelf aangewezen. Maar wanneer de familie vol spanning wacht tot de eerste tijdreis van Charlotte zal gebeuren, blijkt dat totaal onverwacht Gwen ineens in het Londen van de achttiende eeuw belandt. Geheel onvoorbereid en overrompeld realiseert ze zich dat niet Charlotte maar zíj het grote geheim van de familie is. Gwen moet in een korte tijd alles leren dat bij een leven als tijdreiziger hoort: het dragen van prachtige kostuums, een geheim genootschap, en het ontmoeten van een machtige graaf. Ze ontdekt ook dat het helemaal niet handig is om verliefd te worden als je dwars door de eeuwen heen wordt geslingerd.

Robijnrood is het eerste deel van de edelsteentrilogie die bestaat uit Robijnrood, Saffierblauw en Smaragdgroen.

Robijnrood in de winkel bekijken:

Over de auteur

Kerstin Gier is een Duitse schrijfster van voornamelijk YA en romans. Ze is niet alleen onder haar eigen naam terug te vinden in de boekwinkels, want ze schrijft ook onder een pseudoniem: Jule Brand en Sophie Bérard.
Veel van haar romans zijn in Duitsland verfilmd, zo ook deze populaire serie ‘Der Eidelstein-trilogie’.

Kerstin is na haar middelbare school aan verschillende studies begonnen, maar heeft uiteindelijk alleen de studie bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie afgemaakt. Toen ze 28 was realiseerde ze zich dat ze eigenlijk gewoon wilde schrijven en nog geen twee jaar later verscheen dan ook haar eerste roman.


Ze woont met haar man, zoon en katten in Bergisches Land in Duitsland.

Informatie en beoordeling

Titel: Robijnrood

Genre: fantasy, roman, YA

Auteur: Kerstin Gier

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Blossom Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 13 April 2023

ISBN: 9789463494625

Aantal pagina's : 352

  • Leuk, luchtig en lieflijk: ideaal voor twijfelende lezers!
3.5

Review

Er zit een lekker tempo in dit boek dat mooi constant blijft; geen momenten waar het verhaal een beetje inzakt maar een kabbelende stroom van gebeurtenissen. Uiteraard wordt er wel een beetje uitleg gegeven over de wereld waarin deze drie boeken zich af spelen, want dit is het eerste deel. Maar ook dit is vlotjes en makkelijk uitgewerkt waardoor het niet voelt als een stuk waar je doorheen moet ploegen om het echte verhaal te bereiken. 

In dit boek is niet een duidelijk thema aan te wijzen, maar gaat het gewoon over een stoere meid die door te tijd kan reizen. Dit boek komt uit mijn schoolbibliotheek en ik denk dat dit gewoon een perfect boek is voor leerlingen die simpelweg een verhaal willen lezen, zonder daar al te moeilijk over te doen. Dat heeft dit boek! Het is interessant, origineel, de personages zijn aangenaam, het tempo is vlot en de schrijfstijl zeer toegankelijk. 


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: