Rode koningin (Red Queen): Rode koningin #1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

‘Rode Koningin’ is het verhaal van Mare Berrens (Mare Barrow in de Engelse versie). Ze leeft in een wereld waarin twee soorten mensen zijn: de ene soort heeft rood bloed, de andere heeft zilver bloed. De zilveren bezitten speciale krachten en regeren daarom. De Roden zijn voorbestemd om te dienen, ondergeschikt te zijn aan de Zilveren, onderdrukt te worden door de Zilveren.

Mare is een Rode. De Roden moeten dienen in het leger dat vecht voor de Zilveren. Iedereen heeft dienstplicht. Haar beste vriend wordt opgeroepen om naar het front te gaan, waar slechts weinigen van terugkeren. Mare wil er daarom alles aan doen om dat te voorkomen. Zo lukt het haar om toegang te krijgen tot het paleis van de koninklijke familie, waar ze door een bijzondere samenloop van omstandigheden een baan aangeboden krijgt.

Mare ontmoet de koning, iets wat ze nooit had durven dromen. Wat ze ook nooit had kunnen indenken is dat ze zelf ook speciale gaven bezit, iets wat bij Roden helemaal niet zou moeten kunnen…En dat is een bedreiging voor de Zilveren…

Rode koningin in het eerste deel in een vierdelige serie.

Rode koningin (Red Queen) in de winkel bekijken

€8,99
€12,99
8 nieuw vanaf €8,99
7 tweedehands vanaf €2,92
Prijs gecheckt op 3 juli 2024 23:25
Amazon.nl
€8,99
€9,95
Bol.com
€34,80
Bol.com

Over de auteur

Victoria Aveyard schrijft boeken en ze schrijft voor televisie. Ze is geboren in een klein stadje in het westen van Massachusetts. Ze is afgestudeerd in schrijven voor film en televisie.
Ze heeft de succesvolle Red Queen-serie (Rode Koningin) op haar naam staan en daarnaast heeft ze onlangs de Realm Breaker -serie afgerond.

Ze woont in Los Angeles, samen met haar partner en haar hond.

Haar werken worden vertaald en wereldwijd verkocht.

Red Queen
1. Red Queen (Rode Koningin)
2. Glass Sword (Zwaard van glas)
3. King’s Cage (koningsval)
4. War Storm (niet vertaald in het Nederlands)

Realm Breaker
1. Real Breaker
2. Blade Breaker
3. Fate Breaker

Kijk voor meer fantasy eens hier!

Informatie en beoordeling

  • Van het begin tot het einde geboeid.
5

Review

Wat een heerlijke fantasy! Dit is precies waar je op hoopt ( ik althans). Hoewel de klassieke elementen ook hier weer terug te vinden zijn, voelde het lezen van dit boek wel als een frisse wind. Het is echt een YA -boek dus er is geen heftige smut, ook een verademing. De personages zijn interessant, sympathiek. Het verhaal heeft een goed tempo, het plot is prima uitgewerkt en je voelt gedurende dit hele eerste deel dat er stevig wordt gebouwd aan een veel groter verhaal. Een belofte dus voor meer. Terwijl ik dit schrijf, ben ik al bezig aan het derde boek en ik kan je zeggen dat deze belofte zeker wordt waargemaakt. Het is moeilijk om op tijd te gaan slapen, want ik wil gewoon verder lezen!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: