Rutger bakt: de 100 allerbeste recepten – recensie

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€11,99
Bol.com
€11,99
Ebook.nl

Sinds wij onze KitchenAid keukenmachine (aanrader) in huis hebben, ben ik nog veel meer gaan bakken. Al jarenlang maak ik recepten van de website RutgerBakt.nl. Dit is de website van Rutger van den Broek, de eerste winnaar van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Hoewel zijn website prima gebruiksvriendelijk is, vind ik het toch prettig om te koken en bakken vanuit een kookboek. Mijn eerste kookboek dat ik in huis haalde van Rutger was het grote Rutger bakt: de 100 allerbeste recepten kookboek. Hierin staan zijn beste recepten en de recepten die hij het leukste vindt. Natuurlijk staan al zijn favorieten er ook in. Ik heb er al een groot aantal van gemaakt.

De 100 allerbeste recepten – wat kan je verwachten?

De 100 allerbeste recepten is een grote verzamelbundel van Rutger van den Broek, waarin hij zijn topkeuzes van decennia bakken bundelt. Met al acht bakboeken op zijn naam en een drukbezochte blog vol recepten, heeft Rutger deze keer een speciale selectie gemaakt. Dit boek is een verzameling van de meest smakelijke en veelgeprezen creaties, van taarten tot broodjes. Deze recepten hebben niet alleen de harten van zijn online volgers gewonnen, maar zijn ook zijn eigen persoonlijke favorieten. Naar mijn mening is dit boek echt een must-have voor iedere bakliefhebber!

Een aantal recepten die ik echt aan kan raden uit Rutger bakt: de 100 allerbeste recepten

Een aantal recepten springen er voor mij echt uit. Als je het boek hebt gekocht, raad ik het je zeker aan om deze snel te maken:

  • Appeltaart (bladzijde 57 en 58). Ik heb de appel-kruimel-versie gemaakt. Deze vind ik persoonlijk nog lekkerder. Het basisrecept heeft een heerlijke amandelspijslaag op de bodem.
  • Banenenbrood met chocolade en pecannoten (bladzijde 111). Heb je overrijpe bananen over? Maak dan deze versie van het bananenbrood eens. Enorm machtig en lekker!
  • Custard cake (bladzijde 107). Hoewel het me nog niet is gelukt om de binnenkant zo goed te krijgen als Rutger, doet dit recept het altijd enorm goed bij de visite!
  • Zeeuwse Bolussen (bladzijde 230). Wat mij betreft is dit het beste recept voor de thuisbakker. Lekkere kleffe Zeeuwse Bolussen! Rutger heeft er veel werk van gemaakt om er voor te zorgen dat je echt de beste bolussen kan bakken thuis. Toprecept, wat ik elke maand wel eens maak.

Over Rutger van den Broek

Rutger van den Broek, geboren op 10 januari 1986 in Hilversum, is niet zomaar een bakliefhebber. Als kind assisteerde hij zijn moeder al bij het bakken van taarten. Hoewel hij aanvankelijk een carrière als verpleegkundige bij het Tergooiziekenhuis in Hilversum volgde na zijn hbo-verpleegkunde opleiding in Utrecht, nam zijn leven een zoete wending in 2013. Dat jaar won hij het eerste seizoen van het tv-programma “Heel Holland Bakt”. Daarna ontpopte Rutger zich tot een gerespecteerd schrijver van kookboeken, waaronder titels als “Bakbijbel” en “Koekjesbijbel”, en toerde hij door Nederland met de Verrukkelijke Kinderbakshow. Van patiëntenzorg tot patisserie, Rutger’s talenten zijn erg veelzijdig.

Rutger bakt: de 100 allerbeste recepten recensie

Titel: Rutger bakt: de 100 allerbeste recepten

Genre: Kookboek

Auteur: Rutger van den Broek

Uitgeverij: Overamstel

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 2 October 2023

ISBN: 9789048857920

Aantal pagina's : 287

5

Summary

Dit is absoluut mijn favoriete bakboek in huis. Als ik zin heb om wat leuks en lekkers te maken, pak ik altijd dit boek als eerste er bij. De recepten zijn mooi weergeven. Het boek is voorzien van een mooi voorwoord en een uitleg over het gebruik van sommige bijzondere ingrediënten. Erg leuk dat er ook veel basisrecepten in staan, die je weer eindeloos kan combineren met je eigen fantasie. Zoals ik van Rutger gewend ben, zijn ook de recepten in dit boek enorm goed te volgen. Je weet van tevoren al dat het recept gaat slagen! Absoluut een 5 sterren kookboek.

Pluspunten

  • Een must voor elke bakliefhebber
  • Duidelijke recepten
  • Erg leuk als cadeau

Minpunten

banner

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.

Plaats een reactie