Saffierblauw: het vervolg op Robijnrood, het tweede deel uit de Edelsteen-trilogie.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Saffierblauw lezen we hoe het verder gaat met Gwendolyn en Gideon en hun missie nadat we ze in Robijnrood hebben achtergelaten.

Gwendolyn komt uit een speciale familie waarin een bijzonder gen wordt doorgegeven aan de vrouwen. Zonder het te weten blijkt Gwen dit gen te hebben gekregen, en niet haar nichtje Charlotte, die al haar hele leven is voorbereid op haar rol van tijdreiziger. Nu Gwen dus degene blijkt met deze gave, moet ze als een speer worden geschoold in alle omgangsvormen van het verleden. Ze moet leren hoe ze danst, hoe ze zich kleedt, welke boodschappen je met een waaier al dan niet per ongeluk kunt versturen, het duizelt haar allemaal. En dan helpt de aanwezigheid van Gideon ook niet echt om het hoofd koel te houden want haar knappe reisgenoot is toch wel een groot pluspunt van dit hele avontuur.

Saffierblauw is een luchtig verhaal over tijdreizen en over de moeilijkheden van verliefd zijn.

Saffierblauw in de winkel bekijken

€15,00
2 nieuw vanaf €15,00
1 tweedehands vanaf €5,80
Prijs gecheckt op 22 mei 2024 05:36
Amazon.nl
€15,95
Luisterrijk.nl

Over de auteur

Kerstin Gier is een Duitse schrijfster van voornamelijk YA en romans. Ze is niet alleen onder haar eigen naam terug te vinden in de boekwinkels, want ze schrijft ook onder een pseudoniem: Jule Brand en Sophie Bérard.
Veel van haar romans zijn in Duitsland verfilmd, zo ook deze populaire serie ‘Der Eidelstein-trilogie’, die bestaat uit “Robijnrood’, ‘Saffierblauw’ en ‘Smaragdgroen’.

Kerstin is na haar middelbare school aan verschillende studies begonnen, maar heeft uiteindelijk alleen de studie bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie afgemaakt. Toen ze 28 was realiseerde ze zich dat ze eigenlijk gewoon wilde schrijven en nog geen twee jaar later verscheen dan ook haar eerste roman.

Ze woont met haar man, zoon en katten in Bergisches Land in Duitsland.

Saffierblauw

Meer tijdreizen?

Heb je na het lezen van ‘Saffierblauw’ de smaak te pakken en wil je meer lezen over tijdreizen? Bekijk dan eens deze blog waarin we de beste boeken tippen!

Of bekijk deze blog waarin Edwin je meeneemt in de unieke benadering van boeken ten opzichte van tijdreizen. Ook hier krijg je uiteraard weer wat goede titels mee.

Ben je toe aan een wat uitgebreider verhaal en meer voor volwassenen? Dan is de Outlander-serie natuurlijk perfect. Lees in deze blog alles over de volgorde.

Informatie en beoordeling

Titel: Saffierblauw

Genre: YA, roman

Auteur: Kerstin Gier

Uitgave: `1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Blossom Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 11 May 2023

ISBN: 9789463494632

Aantal pagina's : 384

  • Een luchtig tijdreisverhaal.
3

Review

Een lekker luchtig verhaal over tijdreizen, maar vooral over verliefd zijn. De nadruk ligt voor mij wel een beetje teveel op het hele “hij houdt van me, hij houdt niet van me’ en veel minder op het tijdreizen, de spanning, het avontuur en bovenal: hun missie! Dat maakte dat ik met vlagen toch wat minder in het verhaal zat, wellicht heeft dat met mijn leeftijd te maken :’)….Het is een beetje hak op de tak.

Wat erg leuk is aan deze boeken is dat er veel aandacht wordt gegeven aan het omschrijven van de sfeer, de kleding, de ervaring van het tijdreizen. Hoe de andere gebruiken voor de hedendaagse mens toch wel als vreemd worden gezien en hoe een tiener daar mee omgaat.

Dit boek is duidelijk een tweede deel en zoals we vaker aan de hand is bij het middelste deel in een serie: er gebeurde net even iets te weinig. Waarschijnlijk is dit allemaal voeding voor het laatste boek dus ik ben daar alsnog wel benieuwd naar. Dit tweede deel heeft mij echter niet zo erg kunnen pakken.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: