Sarah J. Maas- in welke volgorde lees je haar boeken het best?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deze blog vertel ik je kort (naja, zo kort mogelijk) wat Sarah J Maas al allemaal heeft uitgebracht en wat de beste volgorde is om haar boeken te lezen.

Sarah J. Maas heeft drie rázend populaire series uit haar pen getoverd en het mooiste nieuws is: ze is er nog niet helemaal klaar mee! De serie ‘Glazen Troon’ is afgerond en klaar en ik zou je daarom adviseren om daarmee te beginnen. De serie ‘Acotar’ (A Court of Thorns and Roses) krijgt nog een vervolg en haar nieuwste serie Crescent City heeft 30 januari 2024 nog een nieuw deel in de winkels liggen.

Throne of Glass (#1)

In het Nederlands te koop als “De glazen troon

Celeana moet kiezen tussen een leven in de gevangenis, of deelname aan een loeizwaar (en wellicht dodelijk) toernooi. De winnaar zal de nieuwe Kampioen van de koning zijn. De keuze is natuurlijk makkelijk.
Tijdens het toernooi valt de ene na de andere deelnemer af (wordt dus vermoord) en het is dan ook al snel niet meer enkel een strijd om de winst, maar een strijd op leven en dood.

€15,99
2 nieuw vanaf €15,99
1 tweedehands vanaf €38,50
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 20:27
Amazon.nl

Crown of Midnight (Throne of Glass #2)

In het Nederlands te koop als ‘De donkere kroon’.

Een web van liefde, macht en trouw.
Celeana is dan wel kampioen van de koning, trouw aan de kroon is ze bepaald niet. Maar één verkeerde zet kan haar einde betekenen. Dan komt ze er achter dat er meer duistere krachten aan het werk zijn en dat brengt alles wat ze liefheeft in gevaar. Wie kan ze nog vertrouwen? Wie is het waard om voor te vechten?

Heir of Fire (Throne of Glass #3)

In het Nederlands verkrijgbaar als ‘Erfgenaam van vuur’.

Celaena heeft alles overleefd, maar tegen welke prijs? Ze wil niets liever dan de dood van haar beste vriend wreken, maar eerst moet ze de strijd aan gaan met haar eigen duistere waarheid. Deze waarheid kan haar erfenis en haar toekomst volledig op zijn kop zetten.
Ondertussen zitten haar vijanden ook niet stil: ze willen de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Celeana moet de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te verslaan, maar ook het kwaad dat het koninkrijk bedreigt. Maar, winnen zal betekenen dat ze Adarlans grootste bedreiging zal worden.

Queen of Shadows (Throne of Glass #4)

In het Nederlands bekend onder de titel: ‘Koningin van de schaduw’.

Celeana is alles en iedereen kwijt. De omstandigheden dwingen haar echter om terug te keren naar Adarlan, om haar konkrijk te redden en haar verleden achter zich te kunnen laten. Ze heeft moeten accepteren dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Om de troon te kunnen bestijgen, moet ze er echter wel voor vechten. Haar neef Aedion, voor kroonprins Dorian die gevangen zit, en voor haar volk dat in slavernij leeft en dat hoopvol wacht op de terugkeer van hun koningin.

Empire of Storms (Throne of Glass #5)

In het Nederlands: ‘Rijk van stormen

In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. Erawan, haar rivaal, probeert alles om te voorkomen dat Aelin haar doel bereikt. Zij heeft echter een sterk hof dat haar leiding nodig heeft en ze heeft haar hart vergeven aan een Fae-prins. Nu moet Aelin echter bepalen wat ze zou willen offeren om haar wereld te kunnen redden…

Tower of Dawn (Throne of Glass #6)

‘De toren van de dageraad’ is de Nederlandse titel.

In Toren van de dageraad volgen we het verhaal van Chaol en Nesryn die naar de Torre Cesme afreizen, terwijl Aelin gelijktijdig haar verhaal in Rijk van stormen vervolgt. Je kan deze boeken ook tegelijkertijd lezen.

Chaol, kapiteit van de garde, is niet meer de krachtige en onvoorwaardelijke loyale soldaat. Het glazen kasteel is verbrijzeld en zijn mannen zijn afgeslacht. De koning heeft hem gespaard maar alsnog is Chaol gebroken.

Zijn enige hoop om weer de oude te worden is gevestigd op Torre Cesme, waar de legendarische genezers wonen. Met het oog op de dreigende oorlog is het bovendien ook tactisch om daar een verbond mee te sluiten. Maar wanneer Chaol afreist naar het zuiden, ontdekt hij meer dan hij had verwacht…

Kingdom of Ash (Throne of Glass #7)

‘Koninkrijk van as’.

Aelin zit gevangen, zonder hoop op ontsnapping. Ze ondergaat martelingen, maandenland, terwijl haar vrienden hun eigen weg vervolgen. Zij moeten het moederland verdedigen zolang Aelin dat niet kan. Maar Rowan blijft zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelin moet de ultieme strijd om haar leven leveren. Sommige verbintenissen zullen verloren gaan, maar andere zullen sterker blijken. Alle mysteries rondom Aelin zullen voorgoed onthuld worden.

A Court of Thorns and Roses (Acotar #1)

Dit boek is in het Nederlands uitgebracht als: ‘Hof van doorns en rozen’

Wanneer de 19-jarige Feyre een wolf doodt in het woud, krijgt ze bezoek van beangstigende schepsels die vergelding komen eisen. Feyre wordt meegesleurd naar een magische maar gevaarlijke wereld waar ze alleen door mythes en legendes van heeft gehoord. Haar bewaker Tamlin, blijkt niet slechts een waar monster, hij blijkt te regeren in een onsterfelijke wereld van fae. Dezelfde fae die ooit haar wereld regeerden. Hij neemt haar mee naar het hof: A Court Of Thorns and Roses.

Terwijl Feyre zich aan haar nieuwe leefomgeving aanpast, merkt ze dat er meer achter Tamlin schuilt dan de vijandige beestachtigheid en ze ontdekt dat alle verhalen over deze wereld geen recht doen aan de werkelijke pracht ervan. Toch blijkt er iets niet in de haak: een eeuwenoude schaduw groeit en Feyre moet een manier vinden om dit te stoppen, om te voorkomen dat Tamlin, en zijn wereld, voorgoed verdoemd zijn.

Van Sarah J. Maas. Een fantasievol en sensueel verhaal dat veel verder gaat dan een hervertelling van Beauty and the Beast. Lees hier meer.

A Court of Mist and Fury (Acotar #2)

In het Nederlands verkrijgbaar als ‘Hof van mist en woede’.

Feyre heeft al behoorlijk wat uitdagingen doorstaan. Hoewel ze nu de krachten (en de levensduur) van een High Fae heeft, wordt ze achtervolgd door de gebeurtenissen die Under the Mountain hebben plaatsgevonden en de vreselijke dingen die ze daar heeft moeten doen om het leven van Tamlin en zijn volk, te redden, en staan haar in A Court of Mist and Fury nieuwe uitdagingen te wachten.

Wanneer haar huwelijk met Tamlin dichterbij komt, wordt ze totaal in beslag genomen door haar nachtmerries. Ze voelt zich gesplitst: aan de ene kant moet ze de afspraak met Rhysand eren, de High Lord van de Night Court, en aan de andere kant wil ze haar leven met Tamlin leiden. Terwijl Feyre hier een balans in probeert te vinden, loert er een groter kwaad. Zij is wellicht de persoon om dit kwaad te stoppen, maar alleen als ze terug kan keren naar haar oude zelf en een beslissing kan nemen over hoe ze haar toekomst voor zich ziet.

Lees de review hier.

€17,99
3 nieuw vanaf €17,99
4 tweedehands vanaf €8,80
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 20:27
Amazon.nl
€25,10
2 nieuw vanaf €25,10
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 20:27
Amazon.nl

A Court of Frost and Starlight (Acotar #3)

In het Nederlands verkrijgbaar als ‘Hof van ijs en sterren’.

Deze novelle speelt zich af maanden na de gebeurtenissen uit het tweede boek. Het Nachthof moet nog steeds worden herbouwd, evenals de veranderde wereld dar omheen. Maar de Winterzonnewende staat voor de deur en dat betekent: feest. Toch kan ook deze heugelijke nacht de schaduwen van de gebeurtenissen niet weren.

A Court of Wings and Ruin (Acotar #4)

In het Nederlands verkrijgbaar als ‘Hof van vleugels en verwoesting’

In A Court of Wings and Ruin, het derde deel, keert Feyre terug naar de Spring Court. Ze is vastbesloten om informatie bij Tamlin los te peuteren om te bepalen wat ze zou kunnen doen om de invasie tegen te gaan en het land te redden. Om dit te kunnen doen moet ze een dodelijk spel van list en bedrog spelen. Een misstap zal grote gevolgen hebben, maar niet slechts voor Feyre.

Een oorlog dreigt en Feyre probeert haar plaats tussen de High Fae op te eisen. Ze heeft moeite met het controleren van haar krachten. Tijdens deze problemen moeten Rhysand en Feyre bepalen wie van de sluwe High Lords ze kunnen vertrouwen en wie ze als bondgenoten kunnen zien.

Lees de review hier.

A Court of Silver Flames (Acotar #6)

Dit boek is in het Nederlands uitgebracht onder de titel: ‘Hof van zilveren vlammen’.

In A Court of Silver Flames maken we beter kennis met Nesta Archeron, de zus van Feyre. Nesta is koppig, prikkelbaar en niet bepaald vergevingsgezind. Nadat ze High Fae is geworden, tegen haar wil in, heeft ze er veel moeite mee om een plek in haar nieuwe wereld te vinden en om te kunnen omgaan met alles wat bij haar nieuwe status hoort. Daarbovenop komt nog eens het feit dat ze de gebeurtenissen uit de gevochten oorlog maar moeilijk kan vergeten.

De persoon die Nesta’s woede telkens doet ontsteken is Cassian, de door oorlog beschadigde strijder die continu in haar buurt is, vanwege zijn positie aan het hof van Rhysand. Het vuur dat tussen hen brandt is niet te ontkennen, zeker niet wanneer ze samen in een kleine ruimte aan elkaar zijn overgeleverd.

Ondertussen proberen de valse menselijke koninginnen met wie ze een samenwerking zijn aangegaan tijdens de grote oorlog, de pas gesloten vrede op het spel te zetten. De sleutel tot de oplossing is afhankelijk van Cassian en Nesta en hun strijd met hun verleden.

Lees de review hier.

Crescent City #1: House of Earth and Blood

Dit boek is in het Nederlands te koop als: ‘Crescent City: huis van aarde en bloed’.

Het perfecte leven van Bryce Quinlan wordt op zijn kop gezet wanneer op een nacht haar beste vriendin Danika door een demon wordt vermoord. De beschuldigde wordt achter de tralies gezet maar wanneer de moorden opnieuw starten, blijkt er meer aan de hand te zijn. Bryce begint een eigen onderzoek waarin ze alles op alles zet om er achter te komen wie er verantwoordelijk is voor de moord op Danika

Hunt Athalar is een gevallen engel, die als slaaf in dienst van de aartsengelen werkt. Dezelfde aartsengelen die hij ooit van hun troon heeft willen stoten. Zijn brute kracht en vaardigheden worden ingezet om de vijanden van zijn baas uit de weg te ruimen, zonder vragen te stellen.
Wanneer hij kennis krijgt van de demon die huishoudt in de stad, krijgt hij een aantrekkelijke deal aangeboden: help Bryce bij het vinden van de dader en hij zal dichterbij zijn vrijheid komen.

Wanneer Bryce en Hunt in de onderwereld van Crescent City duiken, ontdekken ze een duistere kracht die alles en iedereen bedreigt. Ze ontdekken nog meer: een wederzijdse vonk…

Het wordt geadviseerd om eerst de ACOTAR-serie te lezen voordat je aan Crescent City begint.

Lees hier de review.

€19,99
Luisterrijk.nl
€27,99
3 nieuw vanaf €27,99
1 tweedehands vanaf €61,60
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 20:27
Amazon.nl

Crescent City #2: House of Sky and Breath

In het Nederlands te koop als: ‘Huis van lucht en adem’.

In Crescent City: House of Sky and Breath gaat het verhaal van Bryce en Hunt verder. Ze proberen hun leven weer op de rit te krijgen. Hoewel ze Crescent City hebben weten te redden, is er zoveel in hun levens gebeurd dat ze maar één ding willen: rust. Ze willen nadenken over hun toekomst.

De Asteri houden hun belofte en laten Bryce en Hunt met rust, maar de rebellen stoppen niet en wanneer Bryce en Hunt in hun plannen worden meegesleurd, hebben ze maar één keuze: zich stilhouden en de onderdrukkers hun gang laten gaan, of meevechten voor dat wat juist is.

Een sexy vervolg op het eerste deel, dat ook nog eens vol actie zit.

Lees hier de review.

€27,99
2 tweedehands vanaf €21,27
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 20:27
Amazon.nl

Crescent City #3: House of Flame and Shadow

In het Nederlands verkrijgbaar als; ‘Huis van vuur en schaduw’.

Bryce Quinlan had nooit verwacht een andere wereld te leren kennen dan Midgard, maar nu ze dat wel heeft gedaan, wil ze maar één ding: terug. Alles wat ze liefheeft is in Midgard, haar familie, haar vrienden en haar mate. Ze is een gestrand in een vreemde en nieuwe wereld en ze moet alles inzetten om zichzelf terug naar huis te krijgen. Maar dat is niet gemakkelijk als je niet weet wie je kan vertrouwen.

Hunt Athalar bevindt zich in een diep dal, een van de diepste ooit. Na een paar korte maanden waarin hij alles had wat hij ooit wilde, is hij terug in de kerkers van de Asteri, beroofd van zijn vrijheid en met geen enkel idee over hoe het Bruce vergaat. Hij wil haar heel graag helpen, maar dat kan pas als hij aan de Asteri weet te ontsnappen.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: