Schaduw in het vuur: Veel hetzelfde als de andere boeken

Schaduw in het vuur

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Schaduw in het vuur volgen we Seraphena. Ze is haar leven lang voorbereid op één taak: als uitverkorene is het aan haar om de Primal of Death te verleiden en daarna te vermoorden. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer ze bijna zo ver is, blijkt het hele verhaal compleet anders in elkaar te steken.

Schaduw in het vuur samenvatting

‘Schaduw in het vuur’ van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van de Flesh and Fire-serie, vol actie, romantiek en spanning, in de wereld van de succesvolle Blood and Ash-serie.

Seraphena’s lot is altijd al bepaald geweest. Voordat ze geboren werd, was ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden. Wat alleen niemand weet is dat dit niet waarlijk haar lot is. Zij is niet de beschermde maagd, maar wel een sluipmoordenaar. Haar missie is namelijk om deze god te verleiden en daarna te vermoorden. Dit is alleen moeilijker dan gezegd. De onverwachte daden en woorden van de Primal ontsteken een passie in haar die ze nog niet eerder heeft gevoeld.

Schaduw in het vuur in de winkel bekijken

Over de auteur

Jennifer Armentrout is een machine: ze heeft al meer dan 50 boeken op haar naam staan en ze is nog maar 42. Haar meest populaire boeken zijn de Bloed en as-serie en de daaraan verwante serie Flesh and Fire. Beide series zijn nog niet voltooid, maar fans hoeven nooit lang te wachten.
Haar boeken hebben een heleboel prijzen gewonnen, vooral de populariteitsprijzen onder de jeugd

Armentrout schrijf vooral fantasy, New Adult boeken en romantische boeken.
Ze woont in West Virginia met haar man, haar geiten, haar hond en haar alpaca’s.

In 2015 is Armentrout gediagnosticeerd met retinitis pigmentosa, een ziekte waarbij je uiteindelijk je zicht verliest. Naast schrijven is ze dus ook gepassioneerd over het informeren en onderwijzen over blindheid.

Lees de Bloed en As-boeken op de juiste volgorde:

1: Uit bloed en as
2: Rijk van vlees en vuur
3: Kroon van gouden beenderen
4: De strijd van twee koninginnen
5: A Soul of Ash and Blood (nog niet vertaald)

Verwant aan de Bloed en As-serie is ook de Flesh and Fire-serie:

1: Schaduw in het vuur
2: A Light in the Flame (nog niet vertaald)
3: A Fire in the Flesh (aangekondigd)

Schaduw in het vuur recensie

Titel: 🇳🇱 Schaduw in het vuur / 🇬🇧 A Shadow in the Ember

Genre: Fantasy, NA

Auteur: Jennifer Armentrout

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Z&K

Logo uitgever:

ISBN: 9789020550375

Aantal pagina's : 640

3

Summary

Ik heb het gevoel dit boek al gelezen te hebben, het is de zelfde opbouw als in de Bloed en As boeken en er zijn weliswaar nieuwe personages, het verhaal in in grote lijnen al bekend. De grapjes zijn hetzelfde, de persoonlijkheden zijn hetzelfde (het eindeloze “ik heb zoveel vragen” zit ook hier weer in verwerkt). Er is sprake van veel uitleg die meestal niet nodig is omdat allang duidelijk is wat er wordt bedoeld (we zijn geen groentjes meer, want de meeste van ons hebben dus minstens al de rest van JA gelezen). Het gevoel dat de boeken zijn geschreven als pasvorm om de pikante scènes in kwijt te kunnen is wat bij mij achterbleef na het boek gelezen te hebben. Is dat het gevoel waar je mee wil blijven zitten aan het einde van een verhaal? Nee, ik niet. Ik was ook niet zeer nieuwsgierig naar het nieuwe deel, er heeft dan ook een behoorlijke tijd tussen gezeten voor ik dat boek oppakte. Zijn er dan ook goede dingen aan dit verhaal? Ja, zeker, want ik kwam toch uit op drie sterren. Ik heb een zwak voor sterke vrouwelijke hoofdpersonen, de wereld waarin zich dit alles afspeelt spreekt erg tot de verbeelding en als je je (in tegenstelling tot mijzelf) niet zo ergert aan de dingen die ik hierboven heb opgeschreven is dit gewoon een heerlijk guilty-pleasure fantasy boek.

Pluspunten

  • De wereld spreekt tot de verbeelding
  • Een lekker guilty-pleasure boek.

Minpunten

  • Herhaling
  • Bekend terrein

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: