Sense and Second Degree Murder

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Sense and Second Degree Murder is het tweede boek in de Jane Austen Mysterie Series. De delen kunnen perfect los van elkaar worden gelezen, omdat het op zichzelfstaande verhalen zijn. In dit deel volgen we Elinor en Marianne Dashwood, bekend van Sense and Sensibility.

Sense and Second Degree Murder gaat over Elinor en Marianne Dashwood. Op een normale dag vindt Elinor, geheel onverwacht, haar vader in zijn werkkamer. Hij is dood. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand. De dokter geeft aan dat hij een hartstilstand heeft gekregen, maar Elinor vertrouwt het niet. Veel tijd om te onderzoeken heeft ze niet want haar vader heeft geen testament opgesteld. Dit betekent dat John, hun oudste broer en kind van een de eerste vrouw van hun vader, het huis erft. Zijn vrouw Fanny, dringt erop aan dat de familie Dashwood ergens anders moet gaan wonen. Op de valreep weet Elinor het theekopje te bemachtigen waar haar vader uit dronk, vlak voor hij stier. Op de bodem zijn de restanten van een onbekend goedje zichtbaar.

Elinor en Marianne weten het nu zeker: dit is het onderzoeken waard. Ze weten dat het gevaarlijk kan zijn en dat het hun reputatie kan schaden. Het zal bovendien hun vader niet terug brengen. Toch willen ze de waarheid boven tafel krijgen. Hun vader is vermoord en de dader zal gestraft moeten worden.

Zal dit onderzoek rust brengen? Of misschien zelfs meer dan dat? Ligt er wellicht ook liefde in het verschiet?

Sense and Second Degree Murder in de winkel bekijken

Over Tirzah Price

Tirzah Price is de auteur van de Jane Austen Murder Mysteries (Pride and Premeditation, Sense and Second-degree Murder and Manslaughter Park). Er komen nog twee nieuwe delen aan over Lizzie en Darcy, gepland voor 2024 en 2025.

Tirzah Price groeide op in Michigan waar ze ieder boek dat ze maar te pakken kreeg, verslond. Voor ze boeken schreef, verkocht zij ze. Ze woont in Iowa waar ze het liefste in de keuken bezig is of sokken breidt, wanneer ze niet aan het schrijven is natuurlijk.

Sense and Second Degree Murder

Sense and Sensibility

Dit boek is gebaseerd op het beroemde werk van Jane Austen: Sense and Sensibility. Elinor is verstandig, rustig, denkt overal over na. Marianne is gepassioneerd, doet alles vol overgave en richt zich vooral op haar gevoel.
De familie verliest hun vader en ze moeten, met maar een heel klein beetje geld, het huis verlaten waarin ze altijd hebben geleefd, om plaats te maken voor hun halfbroer en zijn inhalige vrouw Fanny, omdat hij de enige wettelijke (mannelijke) erfgenaam is. De vrouwen krijgen verder niets mee en geen hulp.
De Dashwoods proberen er het beste van te maken, maar moeten hun levensstijl compleet aanpassen en al hun bedienden achterlaten. Hun hoop op een betere toekomst is gevestigd op trouwen met een rijke man. Als maar één van de zussen een goed huwelijk weet te sluiten, zal de de weg voor de anderen vrijmaken.
Marianne ontmoet de bevlogen Willoughby en ze is hoteldebotel. Ze steekt haar liefde voor hem dan ook niet onder stoelen of banken. De beheerste kolonel Brandon is juist erg onder de indruk van Marianne, maar voor hem heeft ze geen oog.
Elinor heeft ondertussen een oogje op Edward Farrows, de broer van Fanny, maar haar verstand zegt dat ze haar moeder en zussen niet in de steek kan laten. Bovendien blijkt Edward al een verloofde te hebben…

Zal het de zussen lukken om de juiste man te vinden? Om zo ook een einde te maken aan hun armoede en hun toekomst veilig te stellen?

Informatie en beoordeling

Titel: Sense and Second Degree Murder

Genre: Roman, thriller

Auteur: Tirzah Price

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Teen

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 14 April 2022

ISBN: 9780062889836

Aantal pagina's : 416

  • Weer een zeer geslaagde hervertelling.
5

Review

Een hervertelling van een boek dat goed is, is gedurfd. Bij Pride and Premeditation heb ik al mogen ontdekken dat Tirzah Price up to the challenge is, en dat is met dit tweede deel in deze Jane Austen Mystery Murders weer bevestigd. Het is een waar plezier om deze boeken te lezen! Het is vlot geschreven, een pakkend plot dat niet te ingewikkeld in elkaar zit maar wel spannend genoeg is om je aandacht direct te grijpen en te behouden. De personages zijn passend overgezet in dit nieuwe verhaal, zonder afbreuk te doen aan hun eerder neergezette persoonlijkheden in het origineel. Hierdoor zijn bepaalde gebeurtenissen natuurlijk voorspelbaar, maar dat doet niets af aan de entertainmentwaarde van dit heerlijke boek. Terwijl ik dit zit te typen, regent het buiten keihard. Dit is precies zo’n boek dat je op een regenachtige dak, met brandende kaarsjes en een stomende kop thee moet lezen. Jezelf weer even onderdompelen in de wereld van Jane Austen, maar met een nieuw (en ander) verhaal.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: