Siege and Storm: Nicolai en de Duisterling verdienen eigen ster

Siege and Storm recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Siege and Storm zijn Alina’s krachten gegroeid en ze is tot de ontdekking  gekomen dat ze de langverwachte Lichtheerseres is. De Duisterling weet dit echter ook en dat maakt dat ze met Mal vlucht en een nieuw leven probeert op de bouwen in een onbekend land. Wanneer ze merkt dat ze de Duisterling niet eeuwig kan ontlopen, besluit ze de strijd aan te gaan en terug te keren naar Ravka. Hier komt ze voor een onmogelijk keuze: haar land, haar kracht of haar liefde?

Siege and Storm is het tweede deel in de Shadow and Bone serie.

Dit boek is ook verkrijgbaar onder de Nederlandse titel: Dreiging en duisternis.

Siege and Storm samenvatting

Alina’s krachten zijn toegenomen, maar tegen een hoge prijs. Ze is de Lichtheerseres. Deze identiteit is moeilijk verborgen te houden, net nu ze met Mal een nieuw leven probeert op te bouwen in een onbekend land. De Duisterling mag haar niet vinden. Maar helaas voor Alina, kan ze haar verleden niet lang ontlopen. Met behulp van een beruchte vrijbuiter weet ze terug te keren naar Ravka: ze is vastbesloten om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land aan het verzamelen zijn. Maar hoe meer haar krachten groeien, hoe verder Alina wegzakt in het gevaarlijke plan van de Duisterling en hoe verder ze verwijderd raakt van Mal.

“Perfect night for tearing a hole in the universe, no?”

Alina staat voor een onmogelijke keuzen: haar land, haar macht, of de liefde.

Siege and Storm bekijken

Over de auteur

Leigh Bardugo kreeg grote bekendheid dankzij haar trilogy Shadow and Bone, wat door Netflix is omgetoverd tot een serie waarvan de eerste seizoenen uitgebracht zijn. Deze trilogie is onderdeel van het Grishavere-universum waarin ook de Six of Crows (De kraaien) duologie zich afspeelt en ook de King of Scars duologie. Deze verhalen hebben met elkaar te maken, maar kunnen ook los van elkaar gelezen worden.

Voor de meest optimale beleving adviseer ik om eerst de Shadow and Bone boeken te lezen, daarna Six of Crows en af te sluiten met The King of Scars.


Ninth House is haar eerste boek dat ze echt voor volwassenen geschreven heeft, Hell Bent is het vervolg dat ook al uit is. Haar nieuwste boek: The Familiar, is ook voor volwassenen geschreven maar is een mis van historische fictie en fantasy.

Bardugo is van Israelisch-Amerikaanse afkomst. Ze is geboren in Jeruzalem, maar opgegroeid in Californië.

Siege and Storm recensie

Titel: 🇬🇧 Siege and Storm / 🇳🇱 Dreiging en duisternis

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Leigh Bardugo

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Orion

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 20 April 2019

ISBN: 9789463491532

Aantal pagina's : 416

  • Nicolai en de Duisterling verdienen allebei een eigen ster.
3

Summary

Alina maakt duidelijk groei door tijdens het tweede boek. Ze heeft interne conflicten tussen dat wat moet en dat wat ze wil. Moeilijke keuzes. Hierdoor begin ik haar sympathieker te vinden. In tegenstelling tot het eerste boek, waar haar personage behoorlijk vlak bleef, is het prettig om te merken dat er nu wat diepgang aan haar wordt toegevoegd. Mal daarentegen, vond ik super irritant! Ik kan ook niet begrijpen wat Alina in hem ziet. Zeker niet naast Nikolai: een ware vechter die een hoop ellende heeft meegemaakt. Een echt personage dat nooit terugdeinst en geen uitdaging uit de weg gaat. Vele malen interessanter dan Mal! Dit boek heeft een vlotter lopend plot dan het eerste deel en dat was fijn.

Pluspunten

  • Nikolai
  • De Duisterling
  • Tempo in het plot

Minpunten

  • Mal

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: