Six of Crows recensie: Ik hou van een goed plan!

Six of Crows
€10,37
€14,50
12 nieuw vanaf €10,37
3 tweedehands vanaf €2,51
Prijs gecheckt op 11 februari 2024 21:02
Amazon.nl
€10,37
Bol.com

In Six of Crows lees je over een stad waarin alles te koop is. Hier krijgt Kas Brekker de deal van zijn leven aangeboden. Als hij de missie volbrengt, krijgt hij meer geld dan hij ooit had durven dromen. Twee problemen: hij kan deze missie niet in zijn eentje voltooien en de missie is niet zonder gevaar…

Six of Crows is onderdeel van Grishaverse! (Shadow and Bone).

Zie ook het tweede deel uit deze duologie: Crooked Kingdom.

Deze titel is in het Nederlands verkrijgbaar als ‘De kraaien: list en leugens’.

Six of Crows samenvatting

Voor wie geld heeft, is alles te koop. Dat geldt zeker ook in Ketterdam en niemand weet dit beter dan wondercrimineel Kaz Brekker. Wanneer hij een opdracht krijgt die hem meer geld gaat opleveren dan hij ooit zou kunnen dromen, is het feit dat het levensgevaarlijk is ineens niet meer zo belangrijk. Hij kan deze opdracht alleen niet in zijn eentje uitvoeren.

Wat op het oog een bijeengeraapt zooitje lijkt, is in werkelijkheid met grote zorg samengesteld: een ex-gevangene die maar één doel voor ogen heeft en dat is wraak nemen, een scherpschutter met een gokverslaving, een rijkeluiszoon die van huis is weggelopen, een spion met de bijnaam ‘de Schim’ en een Hartenwringer (maar zij gebruikt haar magie hoofdzakelijk om te overleven). Als kerst op de taart is er nog Kaz zelf, een dief die zich heeft gespecialiseerd in ontsnappingen.

Tijdens hun tocht door vijandig Fjerda, worden ze belaagd door een andere groep criminelen die achter dezelfde buit aanzit. Daarnaast zijn ook de Grishna niet blij met ze, en die vormen door de uitvinding van een speciale drug nog een groter gevaar. En tussendoor moeten ze er ook nog eens voor zorgen dat ze elkaar onderling niet vermoorden.

In ‘De kraaien’ laat Leigh Bardugo het verhaal steeds wisselen van perspectief en kijken we mee door de ogen van alle zes de personages.

Six of Crows bekijken

€10,37
€14,50
12 nieuw vanaf €10,37
3 tweedehands vanaf €2,51
Prijs gecheckt op 11 februari 2024 21:02
Amazon.nl
€10,37
Bol.com
€15,00
2 nieuw vanaf €15,00
1 tweedehands vanaf €7,35
Prijs gecheckt op 11 februari 2024 21:02
Amazon.nl

Over de auteur

Leigh Bardugo kreeg grote bekendheid dankzij haar trilogy Shadow and Bone, wat door Netflix is omgetoverd tot een serie waarvan de eerste seizoenen uitgebracht zijn. Deze trilogie is onderdeel van het Grishavere-universum waarin ook de Six of Crows (De kraaien) duologie zich afspeelt en ook de King of Scars duologie. Deze verhalen hebben met elkaar te maken, maar kunnen ook los van elkaar gelezen worden.

Voor de meest optimale beleving adviseer ik om eerst de Shadow and Bone boeken te lezen, daarna Six of Crows en af te sluiten met The King of Scars.


Ninth House is haar eerste boek dat ze echt voor volwassenen geschreven heeft, Hell Bent is het vervolg dat ook al uit is.

Bardugo is van Israelisch-Amerikaanse afkomst. Ze is geboren in Jeruzalem, maar opgegroeid in Californië.

Six of Crows (De kraaien: list en leugens) beoordeling

Titel: 🇳🇱 De kraaien: list en leugens/ 🇬🇧 Six of Crows

Genre: Fantasy, YA, NA

Auteur: Leigh Bardugo

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Square Fish

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 May 2021

ISBN: 9789463492478

Aantal pagina's : 542

  • Ik hou van een goed plan!
5

Summary

Als iets mij blij maakt, dan is het een slim plan. Laat dat maar aan Kaz Brekker over! Een heerlijk verhaal met interessante personages, een goed opgezette wereld, een prettige schrijfstijl en een fantastisch plot. Een zeer vermakelijk boek!

Pluspunten

  • Vermakelijk
  • Goed plot
  • Interessante personages

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.