Smoke in the Sun recensie: Een mooi vervolg!

Smoke in the sun recensie

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€3,99
Bol.com
€11,50
12 nieuw vanaf €9,89
1 tweedehands vanaf €6,16
Prijs gecheckt op 22 september 2023 15:31
Amazon.nl

In Smoke in the Sun moet Mariko de Black Clan verlaten en ze wordt opnieuw terug naar het hof gebracht, haar huwelijk met Raiden wacht. Voor haar leven in het bos wilde ze al niet trouwen, maar nu ze heeft ontdekt hoe het is om zelf je eigen leven te mogen bepalen, is het huwelijk met een vreemde het allerlaatste waar ze aan moet denken. Okami is gevangen genomen en Mariko wil er alles aan doen om hem te bevrijden, zelfs als dat zou betekenen dat ze haar eigen vrijheid zal verliezen.

Het vervolg op Flame in the Mist.

Samenvatting Smoke in the Sun

Wekenlang heeft Mariko gedaan alsof ze een jongen was, om ongemerkt te infiltreren in de Black Clan, de bende die de opdracht had gekregen om haar te vermoorden. Wat ze niet had verwacht is dat ze zich zo op haar plek zou voelen en ze had al helemaal niet verwacht verliefd te worden. In Smoke in the Sun moet ze echter terug naar haar oude leven aan het hof; een leven dat ze in de eerste plaats al niet wilde en nu ze geproefd heeft van de vrijheid, is dit wel het laatste waar ze aan moet denken.

Okami is gevangen en hij zal geëxecuteerd worden. Mariko zal er alles aan doen om hem te redden, zelfs trouwen met de broer van de keizer, om daarmee een leven met Okami voorgoed uit te sluiten.

Wanneer ze aan het hof is teruggekeerd, beginnen de geheimen zich al gauw ten toon te spreiden. Mariko en Okami riskeren alles om fouten uit het verleden recht te zetten, in de hoop om toch een leven met elkaar te kunnen opbouwen.

Smoke in the Sun bekijken

Misschien ook interessant

Six Crimson Cranes – Elizabeth Lim
The Dragon’s Promise – Elizabeth Lim

Spin the Dawn – Elizabeth Lim
Unravel the Dusk – Elizabeth Lim

Over de auteur

Renée Adieh groeit op in Seoel, Zuid-Korea. Al van jongs af aan had ze veel interesse voor fantasy, romantiek en geschiedenis. Als gevolg van haar achtergrond, is ze veel bezig geweest met diversiteit, al van jongs af aan. Dit zijn dan ook de boeken die haar inspireerden.

Adieh is afgestudeerd aan de universiteit van North Carolina. Momenteel woont ze daar nog steeds, met haar man en haar hondje Mushu.

Haar eerste gepubliceerde boek is The Wrath & The Dawn waarin ze een hervertelling van 1001 nacht voor ogen had. Ook haalde ze inspiratie uit de achtergrond van haar man, die Perzisch is. Van dit boek zijn de filmrechten aangekocht in 2017. Ze schrijft vooral YA.

Adieh schrijft vaak boeken met sterke vrouwelijke hoofdpersonen en ze probeert nieuwe perspectieven in haar werk aan te brengen. Ze wil graag verschillende niveaus van kracht toonbaar maken.

Beoordeling van Smoke in the Sun

Titel: Smoke in the Sun

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Renée Adieh

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Putnam

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 21 March 2019

ISBN: 9781473658028

Aantal pagina's : 432

  • Mooi vervolg.
5

Summary

Een hele fijne conclusie van deze duologie. Het verhaal gaat eigenlijk direct verder, er zit geen spring in de tijd. We zijn nog steeds in in het feodale Japan waarin Mariko opnieuw naar het paleis van de keizer wordt afgevoerd om zijn zoon Raiden te ontmoeten, met wie ze dus verloofd is. We resetten dus. Dit boek voelde echter wat meer volwassen en meer ontwikkeld aan dan het eerste deel. De personages zijn goed uitgewerkt en ze staan waardoor er een emotionele band is opgebouwd met de lezer. Mariko is niet alleen maar een spion maar ze is ook een voorbeeld voor anderen. Raiden, een personage dat me eigenlijk tegen had moeten staan, was er eentje die me deed verrassen. Een complex personage en alle gevoelens die hij moet hebben, worden overgebracht. Het opbouwen van de wereld is in dit deel nog maar heel subtiel aanwezig en eigenlijk worden er alleen nog verfijningen aangebracht in alles dat in het eerste deel al als basis is gelegd. Naar mijn smaak had er iets meer aandacht aan besteed kunnen worden, maar dan ben ik aan het zeuren.

Pluspunten

  • Mooi vervolg
  • Goede ontwikkeling
  • Sterk opgebouwd

Minpunten

  • Iets meer ‘world building’
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie