So Many Pages: de box van oktober

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wat is So Many Pages?

So Many Pages staat eigenlijk voor alles wat met YA boeken te maken heeft. Het assortiment is samengesteld uit alleen de beste Young Adult boeken, zowel Engelse als Nederlandse.

Het is een abonnement waarbij je iedere maand een toffe boekenbox thuisgestuurd krijgt. Je kan kiezen uit een abonnement waarbij je alleen het boek ontvangt, of een abonnement waarbij je de hele box krijgt. Iedere box is gevuld met exclusieve goodies, een artprint die speciaal bij het boek hoort en er zit een brief van de auteur bij. Alles binnen het thema van het boek!

So Many Pages is ook een platform waar je limited editions kan (voor)bestellen, waar je losse boeken kan kopen en waar je ook exclusieve boekengeschenken kunt uitzoeken!

Spreekt een abonnement je niet zo aan of wil je liever eerst eens kijken wat het precies inhoudt? Het is bij So many Pages ook mogelijk om een losse box te bestellen. Je kan dan natuurlijk het risico lopen dat de speciale edities van zeer gewilde boeken al uitverkocht zijn, maar het is wel een perfecte manier om eens een box te proberen!

Naast Nederlandse boxen zijn er ook Engelse boxen beschikbaar. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op hun website.

Wat is Young Adult?

Letterlijk vertaald zijn dit boeken voor jong volwassenen. Binnen dit kader vallen verschillende genres. YA duidt dus op een leeftijdscategorie en een doelgroep en niet zozeer op een type boek. Het is daarom officieel geen genre op zich. In deze boeken staan de ervaringen en problemen van jongvolwassenen centraal. Veel jongeren herkennen zichzelf in deze boeken. YA is daarom niet meer weg te denken uit de Nederlandse boekenwereld! Zeker onder de #booktokkers zijn YA-boeken razend populair!

Iedere maand

So Many Pages zoekt iedere maand het mooiste, spannendste nieuwe Young Adult boek voor jou uit en selecteert daar minimaal vijf passende geschenken voor. De boeken zijn altijd in het Nederlands geschreven, maar kunnen wel vertalingen zijn van Engelse boeken. De boeken zijn altijd vers van de pers! Het boek dat jij in jouw box vindt, is dus de maand ervoor uitgebracht. So Many Pages is altijd bezig met het bijhouden van de nieuwste boeken, zodat jij iedere maand een nieuw verhaal kunt ontvangen.

So Many Pages werkt veel samen met uitgeverijen, waardoor het mogelijk is dat je vrijwel altijd een gesigneerd exemplaar ontvangt! De meeste uitgeverijen zijn heel enthousiast om een boek in een van de boxen te mogen stoppen, en denken dan ook graag mee over de geschenken die bij het boek zouden kunnen passen. De auteur en de uitgever schrijven een begeleidende brief, die je ook in de doos zal terugvinden.

Thema

Wanneer het boek is uitgezocht, wordt er altijd gekeken naar een verbindend thema. Dit thema wordt al eerder bekend gemaakt, om zo alvast de spanning een beetje op te voeren: welk boek zal je straks in jouw brievenbus aantreffen? De goodies die in jouw doos zitten, passen altijd bij het uitgekozen thema. Het mooiste is: deze goodies zijn vrijwel altijd exclusief gemaakt voor So Many Pages! Nergens anders te krijgen dus, echte collector’s items.

Nergens aan vast

Veel mensen (ik ook!) vinden het vervelend om zich vast te leggen. Je sluit een abonnement af waar je vervolgens nooit meer van los komt. So Many Pages weet dat lezers dit niet fijn vinden en doet daarom helemaal niet moeilijk. Als jij het toch zat raakt om maandelijks zo’n toffe box te ontvangen, kan jij dit abonnement heel gemakkelijk weer opzeggen.

De box van oktober

De box van oktober bevat het boek van TJ Klune, ‘Het boomhuis in het bos’. In deze mooie box vind je sowieso de volgende items:

 • Auteursbrief geschreven door T.J. Klune
 • Gesigneerde bookplate van T.J. Klune
 • Artprint en boekenlegger gemaakt door Bibi van Leeuwen
 • De Collectible Zodiac-Sign Foiled Bookmark (Libra) door Bibi van Leeuwen
 • Collectible Emaille pin
 • Annotation guide
 • Booktabs
 • Waterfles met bookish opdruk
 • Twee theesticks
 • Drie stickers
 • Washitape met bomen

Het boomhuis in het bos

Het boomhuis in het bos is de Nederlandse vertaling van In the Lives of Puppets.
Het verhaal speelt zich af in een magisch omschreven bos, ver van de bewoonde wereld. In dit sprookjesachtige bos wonen drie robots: Giovanni Lawson, een vaderlijke androïde, zuster Ratched, een verpleegmachine en de kleine robot Rambo, die schoonmaakt. Victor Lawson komt er ook te wonen, maar hij is geen robot maar een mens. Ze vormen een gezin en ze leven er vredig en veilig hun levens.

Alles verandert wanneer Victor op de schoothoop een oude en onbekende androïde vindt die nog lijkt te leven. Hij noemt hem ‘hap’, naar het label op zijn borst. Gio en hap blijken een duister verleden te delen, een verleden waarin de mensen werd opgejaagd en opgeruimd. Hap is geprogrammeerd om mensen te zoeken en informeert dan ook per ongeluk andere robots over het gezin in het bos. Ze zijn niet langer veilig. Gio wordt opgepakt en meegenomen naar zijn oude laboratorium.

Vic moet vluchten. Samen met de andere robots gaat hij op reis om Gio proberen te redden van herprogrammering. Onderweg wordt Vic verscheurd door tegenstrijdige gevoelens en hij moet een belangrijke beslissing maken: kan hij Hap’s liefde accepteren?

Ben je benieuwd wat ik van het boek vond? Lees dan hier de review!

TJ Klune

TJ Klune is zelf erg open over het feit dat hij neuro divergent is, op mannen valt en aseksueel is. Hij vindt het daarom erg belangrijk dat er eerlijke en positieve representatie is in verhalen en hij zet zich daar zelf voor in.

Travis John Klune werd geboren in 1982. In zijn boeken staan LHBTQi+ personages centraal. Het boek ‘Het weeshuis aan de azuurblauwe zee’ leverde hem verschillende prijzen op.
Zijn liefde voor schrijven was als kind al aanwezig. Zijn leraren hebben hem altijd aangemoedigd om te schrijven en ze vertelden hem dat ze zich erop verheugden om later zijn werken in de boekwinkels te kunnen vinden.

Zijn eerste boek werd uitgebracht in 2011: Bear, Otter and the Kid. Al in dit eerste boek staat representatie van de queer community centraal. Hij wilde heel graag een verhaal waarin de werkelijkheid van queer relaties werd verbeeld, die niet zijn opgebouwd op stereotypische ideeën en waar mensen zich in konden vinden.

Het weeshuis in de azuurblauwe zee heeft grote bekendheid gekregen over de sociale platformen, met name op Booktok.

Wil je meer weten? Bekijk dan ook onze blog over de box van juli of onze blog over de Summer Box!


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: