So Many Pages: De roep van de raaf, de box van juli

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wat is So Many Pages?

So Many Pages staat eigenlijk voor alles wat met YA boeken te maken heeft. Het assortiment is samengesteld uit alleen de beste Young Adult boeken, zowel Engelse als Nederlandse.

Het is een abonnement waarbij je iedere maand een toffe boekenbox thuisgestuurd krijgt. Je kan kiezen uit een abonnement waarbij je alleen het boek ontvangt, of een abonnement waarbij je de hele box krijgt. Iedere box is gevuld met exclusieve goodies, een artprint die speciaal bij het boek hoort en er zit een brief van de auteur bij. Alles binnen het thema van het boek!

So Many Pages is ook een platform waar je limited editions kan (voor)bestellen, waar je losse boeken kan kopen en waar je ook exclusieve boekengeschenken kunt uitzoeken!

Spreekt een abonnement je niet zo aan of wil je liever eerst eens kijken wat het precies inhoudt? Het is bij So many Pages ook mogelijk om een losse box te bestellen. Je kan dan natuurlijk het risico lopen dat de speciale edities van zeer gewilde boeken al uitverkocht zijn, maar het is wel een perfecte manier om eens een box te proberen!

Naast Nederlandse boxen zijn er ook Engelse boxen beschikbaar. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op hun website.

Wat is Young Adult?

Letterlijk vertaald zijn dit boeken voor jong volwassenen. Binnen dit kader vallen verschillende genres. YA duidt dus op een leeftijdscategorie en een doelgroep en niet zozeer op een type boek. Het is daarom officieel geen genre op zich. In deze boeken staan de ervaringen en problemen van jongvolwassenen centraal. Veel jongeren herkennen zichzelf in deze boeken. YA is daarom niet meer weg te denken uit de Nederlandse boekenwereld! Zeker onder de #booktokkers zijn YA-boeken razend populair!

Iedere maand

So Many Pages zoekt iedere maand het mooiste, spannendste nieuwe Young Adult boek voor jou uit en selecteert daar minimaal vijf passende geschenken voor. De boeken zijn altijd in het Nederlands geschreven, maar kunnen wel vertalingen zijn van Engelse boeken. De boeken zijn altijd vers van de pers! Het boek dat jij in jouw box vindt, is dus de maand ervoor uitgebracht. So Many Pages is altijd bezig met het bijhouden van de nieuwste boeken, zodat jij iedere maand een nieuw verhaal kunt ontvangen.

So Many Pages werkt veel samen met uitgeverijen, waardoor het mogelijk is dat je vrijwel altijd een gesigneerd exemplaar ontvangt! De meeste uitgeverijen zijn heel enthousiast om een boek in een van de boxen te mogen stoppen, en denken dan ook graag mee over de geschenken die bij het boek zouden kunnen passen. De auteur en de uitgever schrijven een begeleidende brief, die je ook in de doos zal terugvinden.

Thema

Wanneer het boek is uitgezocht, wordt er altijd gekeken naar een verbindend thema. Dit thema wordt al eerder bekend gemaakt, om zo alvast de spanning een beetje op te voeren: welk boek zal je straks in jouw brievenbus aantreffen? De goodies die in jouw doos zitten, passen altijd bij het uitgekozen thema. Het mooiste is: deze goodies zijn vrijwel altijd exclusief gemaakt voor So Many Pages! Nergens anders te krijgen dus, echte collector’s items.

Nergens aan vast

Veel mensen (ik ook!) vinden het vervelend om zich vast te leggen. Je sluit een abonnement af waar je vervolgens nooit meer van los komt. So Many Pages weet dat lezers dit niet fijn vinden en doet daarom helemaal niet moeilijk. Als jij het toch zat raakt om maandelijks zo’n toffe box te ontvangen, kan jij dit abonnement heel gemakkelijk weer opzeggen.

De box van juli

Het thema van de boekenbox van juli is: Magie van de Maan. Het boek, ‘De roep van de Raaf’ is geschreven door Mercy Ngeno en Jen Minkman. In deze fijne box trof ik de volgende dingen aan:

 • Gesigneerd exemplaar van De Roep van de Raaf geschreven door Mercy Ngeno en Jen Minkman
 • Auteursbrief van Mercy Ngeno en Jen Minkman
 • Bookplate gesigneerd door Mercy Ngeno
 • Mok op basis van het thema
 • Een hard enamel pin op basis van het boek door Chapter and Chill
 • Een artprint + boekenlegger op basis van het boek door Bibi van Leeuwen
 • Zodiac Sign Foiled Bookmark: ‘Cancer’ gemaakt door Bibi van Leeuwen
 • Een schattige kaars van Rustik Lys
 • Een doosje lucifers om jouw kaars mee aan te steken
 • Bookish totebag met een raaf
 • A5 Notitieboekje
 • Obsidiaan-steen
 • Een goudfolie boekenlegger

Het voelt net als Sinterklaas. Dit was de eerste boekenbox die ik ontving en ik had expres niet op de website gekeken wat er in zou zitten, zodat ik de ervaring het meest authentiek zou houden. Als jij je op een So Many Pages abonnement zet, weet je tenslotte ook niet van te voren wat je zal ontvangen.
Het grabbelen in de doos is meer dan leuk, het boek zit mooi als cadeautje verpakt waardoor je tijdens het uitpakken écht het gevoel hebt dat je iets mag uitpakken.

Het is een nieuw boek voor mij, ik ben niet bekend met de auteurs en ik had ook de titel nog niet voorbij zien komen, behalve dan op de instagram van So Many Pages.

De roep van de raaf

De zestienjarige Chela is opgevoed met de wetenschap dat de mannen de baas zijn, zij regeren en alleen zij mogen magie bezitten. Wanneer ze een visioen krijgt in een van haar dromen, wordt ze bang als een raaf haar in dat visioen vertelt dat zij haar eigen magie zal moeten gebruiken om haar vol de Kipsigis, te redden. Maar Chela is ook verward, want vrouwen hebben helemaal geen magie?

Op aandringen van haar beste vriend besluit ze toch om het opperhoofd van haar stam in te lichten en ze moet door de dorpsraad komen om te vertellen over haar visioen. De mannen willen haar echter niet geloven en ze voelen zich beledigd: een vrouw die zegt wat zij zouden moeten doen? Chela wordt gestraft: ze moet haar verontschuldigingen aanbieden. Dit maakt haar zo kwaad dat ze een kracht in zich voelt opborrelen die ze nog niet eerder bij zichzelf heeft waargenomen: de kracht van de maan.

Dit was echter wel de druppel: Chela moet het dorp verlaten. Ze wordt verstoten. Gelukkig gaan haar beste vrienden Kibelei en Chebet met haar mee, zodat ze niet alleen is.

Zal Chela meer ontdekken over deze magie? En zal ze haar volk inderdaad kunnen beschermen tegen het nog onbekende kwaad?

Ben je benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees dan hier de review!

Over de auteurs Mercy Ngeno en Jen Minkman

Mercy Ngeno is een Keniaans auteur. Dit is haar eerste boek. Behalve haar Instagram-account, is er bijzonder weinig te vinden over Mercy.

Jen Minkman is een Nederlands auteur. Ze schrijft YA-boeken voor uitgeverijen Dutch venture en Hamley Books. Jen komt uit Alphen aan den Rijn en verhuisde toen ze 19 was naar Den Haag om daar te studeren aan de Haagse Hogeschool. Ze werd na een tijdje in het buitenland te hebben gestudeerd, docent Engels op een middelbare school. Sinds 2016 is ze hoofd van uitgeverij Dutch Venture Publishing en sinds 2017 is ze fulltime auteur en uitgever. In 2017 behaalde een plekje op de USA Today bestsellerlijst, als eerste Nederlandse YA-auteur ooit.
Ze woont nu in Utrecht. Haar boeken zijn vertaald in het Engels Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans.

Historische achtergrond

Dit verhaal is uiteraard verzonnen, maar de basis van dit plot komt wel uit de waargebeurde geschiedenis. Het Britse Koninkrijk viel Kenia binnen en wilde daar al het vruchtbare land opeisen. De bevolking werd verjaagd of gedwongen om als slaaf dit land te bewerken. De Mau Mau-opstand werd geleid door machtige en magische Kipsigisvrouwen die het kolonialisme wisten te stoppen.

Meer weten?

Bekijk dan ook eens de blog over de oktoberbox en de blog over de summer box!


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: