Spin the Dawn: Doet denken aan Chinese mythes en legendes

Spin the Dawn review
€10,60
€13,00
12 nieuw vanaf €10,60
Prijs gecheckt op 3 februari 2024 21:00
Amazon.nl
€14,45
Bookspot.nl

In Spin the Dawn maken we kennis met Maia. Zij heeft maar een grote droom: de beste kleermaker van het rijk worden. Maar ze is een meisje en meisjes hebben maar één toekomst: trouwen. Wanneer een koninklijke boodschapper haar vader komt halen voor een speciale wedstrijd in het paleis, besluit ze haar kans te grijpen. Ze vermomt zich als man en gaat in de plaats van haar vader. Wanneer ze daar aankomt blijken de uitdagingen die haar te wachten staan veel groter en moeilijker dan ze ooit had kunnen denken. Bovendien mag haar geheim nooit ontdekt worden. Als ze betrapt wordt, zal haar dat het leven kosten, maar als ze wint komt haar grootste droom uit… Zal het Maia lukken om haar droom waar te maken?

  • Mythologie
  • Oosterse invloeden
  • Fantasy
  • Magisch

Spin the Dawn samenvatting

Een vermomde kleermaker, drie legendarische gewaden in de wedstrijd die maar eens in je leven voorbij komt, dat is wat Spin the Dawn je biedt. Een verhaal waarin Mulan en ‘Project Runway’ elkaar ontmoeten. Een meeslepend fantasy-verhaal waarin de kleermaker die in werkelijkheid een meisje is, drie onmogelijke opgaven krijgt: maak een jurk met de lach van de zon, eentje gemaakt uit de tranen van de maan en de derde moet geweven zijn van het bloed van de sterren.

Maia Tamarin droomt ervan om de grootste kleermaker van het Chinese rijk te worden, maar als meisje is er maar één weg voor haar: het huwelijk. Wanneer een koninklijke boodschapper in het dorp komt en haar vader naar het hof roept, grijpt Maia haar kans. Ze vermomt zich en ze gaat in zijn plaats. Er staat veel op het spel: als ze betrapt wordt zal het haar het leven kosten, maar als ze wint zal haar droom uitkomen. Ze was echter niet voorbereid op de uitdaging die haar te wachten staat: drie gewaden maken voor de toekomstige bruid van de keizer. Om de benodigdheden te verkrijgen, moet ze gevaarlijke reizen maken en onderweg ontdekt ze meer dan ze ooit had kunnen denken.

Lees ook het vervolg: Unravel the Dusk.

Spin the Dawn bekijken

Over de auteur

Elizabeth Lim groeide op in een omgeving vol sprookjes en mythes. Haar passie voor het vertellen van verhalen begon al op zeer jonge leedtijd (10 jaar). Ze begon met het schrijven van fanfic en publiceerde dit online.
Voordat ze schrijfster werd, was Lim een ontwerper van videogames. Ze miste het schrijven echter wel en besloot op een dag het gewoon eens te proberen. Dit boek is uitgebracht, werd een succes en sindsdien heeft ze niets anders meer gedaan.

Ook interessant:

Smoke in the Sun – Renée Adieh
Flame in the Mist – Renée Adieh (vervolg op Smoke in the Sun)

Six Crimson Cranes – Elizabeth Lim
The Dragon’s Promise – Elizabeth Lim

Reflection – Elizabeth Lim

Spin the Dawn review

Titel: Spin the Dawn

Genre: Fantasy

Auteur: Elizabeth Lim

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Knopf

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 4 March 2021

ISBN: 9781529362909

Aantal pagina's : 416

  • Doet denken aan Chinese mythes en legendes.
4

Summary

Hoewel dit verhaal een beetje geadverteerd wordt als een adaptatie van Mulan, kan ik me hier niet helemaal in vinden. Behalve dan het feit dat een meisje de taak van een jongen/man probeert uit te voeren en hoopt hier ongezien mee weg te komen, is er wat vergelijkingen betreft weinig meer over. Daarnaast deed me dit boek wel weer erg denken aan het programma ‘Project Runway’, waarin modeontwerpers iedere week opdrachten moeten volbrengen omdat ze anders eliminatie riskeren. Dit vond ik echter niet erg.

Het verhaal is zeer origineel en het koppelt fantasy aan elementen uit de Oosterse culturen, wat ik erg mooi gedaan vond. Mode en design spelen een erg belangrijke rol dus met dat in het achterhoofd is het zeker passend dat daar zoveel aandacht aan wordt besteed in dit verhaal. De beschrijvingen zijn erg mooi gedaan. Daarnaast is het gewoon een tof verhaal, een queeste, een probleem dat opgelost moet worden door een stoere vrouw. Ik vond dit geslaagd!

Pluspunten

  • Stoere hoofdpersoon
  • Mooie beschrijvingen
  • Oosterse elementen zorgen voor nieuwe invloeden

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.