Stilte heeft een eigen stem: Belangrijke verhalen

Stilte heeft een eigen stem
€9,99
Ebook.nl
€9,99
Bookspot.nl

Een historische roman die zich afspeelt in de Spaanse burgeroorlog. Een verhaal over identiteit, onmogelijke liefde en de heersende zwijgcultuur. Een soepel geschreven boek waarin een onvergetelijk verhaal wordt verteld: twee jongeren die ieder op hun eigen manier betrokken raken bij een duister geheim in de tijd van generaal Franco. Het speelt zich af in Madrid, 1957. De Spaanse bevolking leidt onder de dictatuur van Franco. De 18-jarige Daniel (Amerikaan) heeft hier geen weet van. Hij is te gast in Spanje om het geboorteland van zijn moeder te ontdekken. Via zijn passie fotografie ontmoet hij Ana. Haar familie is zwaar getroffen door de oorlog. Terwijl Ana en Daniel zich in een onmogelijke liefde verliezen, legt Daniel de pijnlijke momenten uit dit deel van de Spaanse geschiedenis op beeld vast.  

Winnaar van het beste boek voor jongeren 2021!

Stilte heeft een eigen stem samenvatting

Daniel is Amerikaans. Zijn moeder komt uit Spanje en hij is in Madrid om haar geboorteland te ontdekken. Daniel heeft een passie voor fotografie.

Ana is Spaanse en zij heeft het regime van Franco ten volste meegemaakt. Ze werkt als kamermeisje in het luxe hotel waar Daniel met zijn rijke ouders verblijft. De vonk slaat al snel over tussen de twee maar door hun verschillende achtergronden is liefde onmogelijk.

Daniel wil graag het ‘echte’ Spanje leren kennen en hij vraagt Ana om hem rond te leiden in de stad. Hij leert door haar ogen te kijken en ziet welke vreselijke dingen er onder het bewind van Franco zijn gebeurd. Binnen de zwijgcultuur is dit voor Ana niet zonder risico, maar stilte heeft een eigen stem.

Goed om te weten: Hoewel dit boek een prijs gewonnen heeft als beste boek voor jongeren, heb ik dit boek zelf als volwassene gelezen en ik kan dit ieder ander aanraden! Het is een prachtig, volwaardig en belangrijk verhaal.

Stilte heeft een eigen stem kopen?

Over de auteur

Ruta Sepetys (seeker of lost stories) is internationaal bekend auteur van historische fictie. Haar boeken worden geplaatst in de categorie ‘crossover’ omdat ze zowel door jongeren en volwassenen worden gelezen. De kracht van Sepetys ligt in haar manier om een stem te geven aan die delen van de geschiedenis die naar de achtergrond leken verdwenen. Haar boeken worden dan ook met regelmaat genomineerd voor prijzen en lopen er ontwikkelingen om werk te verfilmen.

Sepetys is de dochter van een Letlandse vluchteling, maar zelf in ze geboren in Michigan. Ze heeft altijd al een passie gehad voor geschiedenis. Ze heeft een speciale onderscheiding ontvangen van de president van Letland voor haar bijdrage aan de preservatie van herinneringen en heeft ze haar eigen postzegel gekregen.

Zie ook: ‘Zout naar de zee‘, ‘Schaduwliefde’, ‘Stilte heeft een eigen stem’ en ‘Ik moet je verraden’.

Stilte heeft een eigen stem recensie

Titel: Stilte heeft een eigen stem

Genre: Historische fictie

Auteur: Rita Sepetys

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Luitingh- Sijthoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 17 August 2020

ISBN: 9789024588756

Aantal pagina's : 560

  • Prachtig!
5

Summary

Ruta Sepetys is een van mijn favoriete auteurs. Ik heb voor mijn studie ‘Zout naar de zee’ moeten lezen, maar ik was direct verkocht.  Daarna kon ‘Stilte heeft een eigen stem’  natuurlijk niet achterblijven en ik was wederom erg blij met wat ik las. Ze schrijft over verhalen die we denken te kennen, maar Sepetys weet net een nieuwe invalshoek te bieden, pakt net een nieuw en persoonlijk verhaal, net een element van het grotere verhaal dat nog niet bekend is bij het publiek. Ze weet de lezer totaal mee te sleuren in het boek maar de gevoelens die ze weet op te roepen zijn zo sterk dat ik nog lange tijd na het lezen van dit boek aan dit verhaal zal terugdenken. Als je dat als schrijver weet klaar te spelen, heb je wat mij betreft het hoogste doel bereikt. Ik kan niet wachten om met haar andere boeken verder te gaan!

Pluspunten

  • originele verhalen
  • belangrijke verhalen
  • meeslepend
  • intens

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.