The Black Tower: Lekkere Dumas-vibes

The Black Tower
€9,99
€17,90
5 nieuw vanaf €9,99
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl
€13,99
Bol.com

Het is het jaar 1818 wanneer Vidocq, meestervermommer en geheim agent, ineens op de stoep staat bij de jonge Carpentier (arts). Wat volgt is de zoektocht naar de schuldige aan moord, een werveltocht door de onderwereld van Parijs, een verloren koningskind, list en bedrog. Dit onderzoek reikt tot in de allerhoogste kringen van het zojuist herstelde Franse koningshuis. Komt de waarheid boven?

The Black Tower samenvatting

Vidocq, bekend en berucht onder de Franse criminelen, is zelf niet onbekend met illustere methodes om zijn doel te bereiken. Door vermommingen, list en bedrog weet hij de grootste criminelen achter de tralies te krijgen.
Hector Carpentier, een jonge medicus, woont bij zijn moeder.
De tijden zijn zwaar: Napoleon is verslagen en de koning is juist terug op zijn troon. Iedereen wil het liefste vergeten. Maar wat is er in The Black Tower gebeurd?

Op een avond wordt Hector overvallen door een beschuldiging van moord. Vidocq heeft een lichaam gevonden en alles wijst erop dat Hector de dader is. Hector en Vidocq starten een samenwerking om te achterhalen wie wél verantwoordelijk is. Al gauw blijkt het onderzoek vele male groter en belangrijker dan ze ooit hadden kunnen denken.
Wat heeft de verdwenen dauhpin met dit onderzoek te maken?

The Black Tower kopen

€9,99
€17,90
5 nieuw vanaf €9,99
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl

Over de auteur

Louis Bayard schrijft historische fictie. Bekende werken van hem zijn: The Pale Blue Eye, The Black Tower, Mr. Timothy, The School of the Night, Courting mr. Lincoln, Roosevelt’s Beast.

Bayard is een Amerikaanse auteur. Zijn boek The Pale Blue Eye is verfilmd en te zien op Netflix.

Naast boeken schrijven, is hij ook recensent en zijn artikelen zijn te vinden in The New York Times, The Washington Post en de LA Times. Verder lijkt het erop dat hij graag uit de spotlights blijft.

The Black Tower recensie

Titel: 🇬🇧 The Black Tower / 🇳🇱 Het weeskind

Genre: Historische fictie

Auteur: Louis Bayard

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper perennial

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 September 2008

ISBN: 9780061173509

Aantal pagina's : 352

  • Lekkere Dumas-vibes.
4

Summary

Louis Bayard houdt ervan om bestaande geschiedenis te verweven met een alternatief (verzonnen) verhaal. In dit boek krijg je als lezer hetzelfde gevoel als tijdens het lezen van Dumas: een 19e eeuws Parijs, een verdwenen koningskind, tegen de achtergrond van het bloedvergieten van de Revolutie. Deze setting alleen is al voldoende om mij dit boek te doen openslaan. Het plot levert ook, evenals in The Pale Blue Eye (ik vond dit boek beter!). De schrijfstijl doet erg denken aan dat van Arthur Conan Doyle, wat ik zelf erf prettig vind. Een goed en origineel mysterie in een tot de verbeelding sprekende historische periode. Heerlijk.

Pluspunten

  • Interessante setting
  • Pakkend plot
  • Prettige schrijfstijl

Minpunten

  • Het einde had korter gekund
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.