The Book That Wouldn’t Burn

€17,99
Bol.com
€19,09
€24,95
9 nieuw vanaf €19,09
2 tweedehands vanaf €12,52
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 11:31
Amazon.nl

Een jongen die zijn hele leven in een eindeloos grote bibliotheek heeft geleefd, een bibliotheek die ouder is dan koninkrijken, groter dan steden.

Een meisje dat is opgegroeid in een kleine nederzetting, afgelegen in de ‘Dust’, waar niemand ooit gaat en waar nachtmerries regeren.

Beiden worden door de wereld niet opgemerkt, maar dat staat op het punt te veranderen…

Een verhaal dat zich door tijd en ruimte heen ontwikkeld, een verhaal van waarheden, leugens en van hartstocht. Al deze elementen verweven zich door een reis waarin kennis tot zekerheid leidt en hoewel dit een wereld is waarin de pen machtiger lijkt dan het zwaard, vloeit er toch behoorlijk wat bloed en zullen steden branden.

The Book That Wouldn’t Burn is een zeer origineel fantsyverhaal dat nog een vervolg zal krijgen!

The Book That Wouldn’t Burn in de winkel bekijken

Over de auteur

Mark Lawrence is geboren in Illinois, Amerika. Zijn ouders zijn Brits en hij verhuisde als kind naar het Verenigd Konikrijk. Tijdens zijn studietijd is hij teruggekeerd naar Amerika waar hij een gepromoveerd is in de wiskunde. ‘The Broken Empire’ (trilogie) wordt wereldwijd gezien als een baanbrekend fantasywerk.
Mark is getrouwd en heeft vier kinderen.

Informatie en beoordeling

Titel: The Book That Wouldn't Burn

Genre: fantasy

Auteur: Mark Lawrence

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 11 May 2023

ISBN: 9780008456719

Aantal pagina's : 576

  • Sterke fantasy maar ook een beetje ingewikkeld.
4

Review

Een moeilijke eerste kennismaking met het werk van Lawrence. The Book That Wouldn’t Burn had me op basis van de titel al zeker te pakken maar de inhoud verraste me erg. Het is absoluut geen klassiek verhaal over een bibliotheek, ik heb al genoeg verhalen gelezen over magische en oneindige bibliotheken maar toch is dit werk met niets anders te vergelijken. Je wordt als lezer direct middenin het verhaal gesmeten waardoor ik af en toe echt achtergrondinformatie miste. Later in het verhaal komen er dan wel plukjes informatie maar het is ook af en toe een beetje watertrappelen.  Hierdoor miste ik af en toe wat flow, maar wanneer ik die dan weer te pakken had, was het lekker mee dobberen! Een zeer origineel verhaal dat sterk in elkaar zit. Hier en daar dus een beetje doorzetten maar het gevoel waarmee ik ben achtergebleven is zeer zeker positief! Er komt een vervolg op dit eerste deel en ik ben daar echt wel benieuwd naar.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.