The Burning God – The Poppy War #3

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€10,63
€16,95
10 nieuw vanaf €10,63
1 tweedehands vanaf €12,35
Prijs gecheckt op 9 september 2023 00:33
Amazon.nl
€10,63
Bol.com

In The Burning God heeft Rin de natie gered van de vreemde binnendringers en heeft ze de strijd met keizerin Su Daji achter de rug.
Rin keert terug naar haar basis, de zuidelijke provincies en naar het dorp waar ze opgroeide. Ze heeft de strijd nog lang niet opgegeven. Haar nieuwe bontgenoten zijn sluw maar Rin weet dat ware kracht ligt in de miljoenen burgers die snakken naar wraak en die haar aanbidden als godin.

Gesteund door de massa en door het zuidelijke leger zal Rin alle wapens inzetten om de Dragon Republic te verslaan. Maar als haar macht en invloed toenemen, kan ze nog langer weerstand bieden aan de Phoenix? Die haar aanmoedigt om de hele wereld in vuur en vlam te zetten?

 

Lees ook:

The Poppy War (The Poppy War #1)
The Dragon Republic (The Poppy War #2)

The Burning God in de winkel bekijken

Over de auteur

Rebecca F. Kuang is vertaler en award-winning auteur. Ze heeft The Poppy War trilogie geschreven en ook Babel is van haar hand. Met name dit laatste boek heeft veel bekendheid gekregen op social media.

Rebecca is momenteel bezig met promoveren op het gebied van Oost Aziatische talen en literatuur aan Yale.

Yellowface is haar meest recente werk dat ook veelvuldig op Instagram en Booktok wordt besproken.

Het werk van Kuang kenmerkt zich door de invloeden uit de Aziatische cultuur en geschiedenis.

Informatie en beoordeling

Titel: The Burning God

Genre: Fantasy

Auteur: R.F. Kuang

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 28 October 2021

ISBN: 9780008339180

Aantal pagina's : 640

  • Nog niet eerder zo'n einde meegemaakt.
5

Review

Dit is een meeslepend maar ook spookachtig. Rin is zo hongerig naar macht dat je jezelf de hele tijd blijft afvragen wat ze zal doen als ze eindelijk alle kracht heeft die ze wil. Verdient ze het eigenlijk wel? Is wat ze doet wel het juiste of wordt ze verblind door haar honger naar macht? Je blijft als lezer de hele tijd met vragen zitten.

De personages zijn perfect, zo goed uitgewerkt, zoveel diepgang, zoveel ontwikkeling. Bloeddorstig en wreed en tegelijkertijd lief, medelevend. Uiteindelijk zijn het nog maar kinderen…De oorlog verandert ze, vormt ze. Ze zijn allemaal niet langer verwende rijkeluiskinderen die op een elitaire school zitten, maar door pijn en verlies hebben ze ontdekt wie ze werkelijk zijn. Je hart huilt voor ze.
Het is door Kuang knap gedaan dat je als lezer meeleeft met iemand die zo verward is, zo verknipt.

Het einde van dit boek zorgde ervoor dat ik op vijf sterren ben uitgekomen. Ik had tussentijds even een beetje genoeg van alle militaire plannen, en ik merkte dat mijn gedachten afdwaalden. Het einde is echt een goede keuze geweest van Kuang, een originele manier maar ook de perfecte manier om het boek te eindigen. Nog niet eerder heb ik een dergelijke manier gelezen en ik moet zeggen: petje af.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie