The Daughter of Doctor Moreau: een frisse hervertelling van The Island of Doctor Moreau

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

The Daughter of Doctor Moreau is zowel een Gotische roman als historische fictie en tevens een werk vol science-fiction.

Carlota Moreau is een jonge vrouw die opgroeit in isolement. Ze woont samen met haar vader, doctor Moreau, op een afgelegen landgoed, ver weg van de conflicten van het schiereiland Yucatán. Ze is de enige dochter van een onderzoeker die een genie is, of een gestoorde…

Montgomery Laughton is een melancholische opzichter die een tragisch verleden probeert te ontvluchten. Hij heeft een sterke neiging naar alcohol. Hij is een buitenbeentje die de vader van Carlota assisteert bij zijn experimenten die gefinancierd worden door de familie Lizalde, de eigenaars van magnifieke haciënda’s.

De hybriden: de vruchten van het werk van de dokter, ontworpen om blindelings bevelen op te volgen en om in de schaduwen te verblijven. Een groep van wezens die gedeeltelijk mens en gedeeltelijk dier zijn.

Ze leven samen in een perfecte en statische wereld die ineens op zijn kop wordt gegooid door de komst van Eduardo Lizalde, de charmante en roekeloze zoon van de weldoener van dokter Moreau. Eduardo zet zonder het te weten een ketting van reacties in gang. De dokter bewaart namelijk geheimen, Carlote heeft een heleboel vragen en in de hitte van jungle ontvlamt er een passie.

The Daughter of Doctor Moreau in de winkel bekijken

Over Silvia Moreno Garcia

Mexican Gothic is wellicht het meest bekende werk van Silvia Moreno-Garcia, maar zeker niet het enige. Gods of Jade and Shadow, The Daughter of Doctor Moreau zijn tevens bekende titels. Ze schrijft in veel verschillende genres: van fantasy naar horror, noir en historische boeken.

Silvia is geboren in Mexico, maar woont nu in Canada. Ze heeft in Canada gestudeerd: Science and Technology aan de Universiteit van British Columbia.

Informatie en beoordeling

Titel: The Daughter of Doctor Moreau

Genre: historische fictie, science fictie, gotisch

Auteur: Silvia Moreno Garcia

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Random House Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 19 July 2022

ISBN: 9781529418026

Aantal pagina's : 320

  • Een frisse hervertelling van The Island of Doctor Moreau
4

Review

Een frisse hervertelling van The Island of Doctor Moreau (H.G. Wells). Ik vond het begin van het boek niet al te pakkend. Er werden best wat namen geïntroduceerd, heel wat technische termen, maar toen dit eenmaal achter de kiezen was, begon het verhaal op te starten. Een mysterieus laboratorium op een afgelegen landgoed in de Mexicaanse jungle, een dokter die daar geheimzinnige praktijken uitvoert, een jonge dochter die daar in isolement leeft. Een nieuwe assistent met een duister verleden komt de dokter assisteren en je voelt al vanaf het eerste begin dat hier nog hele spannende dingen gaan gebeuren. De atmosfeer wordt ijzersterk neergezet en je voelt het onbehagen van de bladzijden afdruipen. Origineel idee om deze gotische en Mexicaanse elementen toe te voegen aan een klassiek sci-fi verhaal, waardoor het opnieuw gewaardeerd kan worden. Het is hierdoor een intens en romantisch verhaal geworden.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: