The Daughter of the Pirate King: een stoere YA-piratenroman

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Alosa is 17 jaar oud en ze is de dochter van de meest gevreesde piratenkoning. Ze is op een missie: het vinden van een oude en verborgen kaart die zal leiden naar een vergeten schat. Alosa moet haar noemenswaardige vechtvaardigheden verbergen en zich gevangen laten nemen door haar vijanden, waardoor ze de perfecte gelegenheid krijgt om hun schip te doorzoeken.

Er staat maar één ding tussen Alosa en de kaart: de persoon die haar vasthoudt is onverwacht knap en slim. Gelukkig heeft Alosa wat trucs achter de hand en zal niemand de Daughter of the Pirate King kunnen stoppen.

The Daughter of the Pirate King in de winkel bekijken

Over de auteur

Tricia Levenseller heeft zeven YA romans op haar naam staan. Met ‘Daughter of the Pirate King’ kreeg ze veel bekendheid alsook met haar duologie ‘ The Shadows Between Us’. Haar boeken zijn dan ook in veel verschillende talen vertaald en ze worden wereldwijd gelezen.

Tricia is opgegroeid in Oregon waar ze graag buiten haar bedachte verhalen naspeelde. Momenteel woont ze in Utah samen met haar hond, waar ze nu fulltime bezig is met schrijven. Wanneer ze niet schrijft of leest, maakte ze graag puzzels en speelt ze videogames. Tot slot gaat ze nog graag uit eten.

De boeken van Tricia Levenseller:

Pirate books:
1. The Daughter of the Pirate King
2. The Daughter of the Siren Queen
3. Vengeance of the Pirate Queen

Dark Romance:
1. The Shadows Between Us
2. The Darkness Within Us

Bladesmith Duology:
1. Blade of Secrets
2. Master of Iron

Standalone:
Warrior of the Wild

Tricia Levenseller schrijft ondertussen lekker door, dus er zijn nog meer projecten in de maak. Wil je op de hoogte blijven? Houd dan haar site in de gaten.

Informatie en beoordeling

Titel: Daughter of the Pirate King

Genre: YA, roman

Auteur: Tricia Levenseller

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Pushkin Press

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 24 March 2022

ISBN: 9781782693697

Aantal pagina's : 309

  • Meer plezier aan beleefd dan ik had gedacht!
4

Review

Vooraf had ik niet per se verwacht dat ik dit boek echt heel plezierig zou vinden, maar dat vond ik zeker wel. Is het een heel goed boek? Nee, maar het is echt zeer vermakelijk en heerlijk weg te lezen. Wat ik vooral erg prettig vind is dat Levenseller direct met het verhaal begint. Er is nauwelijks opbouw maar de personages worden on the go geïntroduceerd en uitgewerkt. Het plot is simpel: vind de schatkaart, maar toch wist het me te boeien. Ik werd echt wel ondergedompeld in dit verhaal, de personages zijn leuk en hebben precies genoeg diepgang en het is daarnaast gewoon een avontuur op de pagina’s! Piraten, sirenes, schatten, gevechten. Gewoon niet te moeilijk en vooral plezier hebben tijdens het lezen!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: