The Dragon Republic – The Poppy War #2

€10,80
Bol.com
€11,53
€16,95
14 nieuw vanaf €11,24
1 tweedehands vanaf €9,61
Prijs gecheckt op 3 februari 2024 20:56
Amazon.nl

The Dragon Republic is het vervolg op het eerste deel: The Poppy War.

Rin is op de vlucht. Ze wordt achterna gejaagd door de verschrikkelijke keuzes die ze heeft moeten maken om haar mensen te redden. De enige reden dat ze nog leeft is haar wil om wraak te nemen op de verraderlijke keizerin die haar vaderland aan haar vijanden heeft verkocht.

Rin kan geen kant op en ze is gedwongen om samen te werken met de machtige Dragon Warlord om zijn plan om de keizerin van haar troon te stoten en een verenigd rijk op te zetten: The Dragon Republic. Rin moet daarbij haar beangstigende kracht inzetten die door de afschuwwekkende god Phoenix aan haar is toevertrouwd.

Oorlog voeren is het enige waar Rin goed in is…

The Dragon Republic in de winkel bekijken

Over de auteur

Rebecca F. Kuang is vertaler en award-winning auteur. Ze heeft The Poppy War trilogie geschreven en ook Babel is van haar hand. Met name dit laatste boek heeft veel bekendheid gekregen op social media.

Rebecca is momenteel bezig met promoveren op het gebied van Oost Aziatische talen en literatuur aan Yale.

Yellowface is haar meest recente werk dat ook veelvuldig op Instagram en Booktok wordt besproken.

Het werk van Kuang kenmerkt zich door de invloeden uit de Aziatische cultuur en geschiedenis.

Informatie en beoordeling

Titel: The Dragon Republic

Genre: Fantasy

Auteur: R.F. Kuang

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 6 May 2020

ISBN: 9780008239893

Aantal pagina's : 672

  • Militaire fantasy op zijn best.
4.5

Review

Na een voortreffelijk eerste deel van deze trilogie is het altijd maar afwachten wat het tweede deel doet. In dit geval ben ik uitgekomen op 4,5 sterren en ik leg je uit waarom. Veel personages worden verder uitgediept en dat is prettig. Met name Kitay heeft echt gekregen wat hij verdiende, niet langer de naïeve en onbeschadigde rijkeluiszoon, maar een geharde versie van zichzelf. Het is maar afwachten wie de eindstreep halen, heb ik gemerkt, want Kuang is niet schuw om personages te laten sterven. Dit vind ik ook een goede eigenschap omdat het verhaal op die manier een extra laagje realisme krijgt: je kan er gewoon niet op vertrouwen dat je favoriete personages er in het volgende deel nog zullen zijn, net als bij een echte oorlog. Daarnaast neemt dat ook de voorspelbaarheid van het verhaal weg. Het schoolse element is totaal overboord gezet, het is nu compleet militaire fantasy geworden. Er is dus veel tijd en aandacht voor oorlog, met zo’n titel is dat natuurlijk geen verrassing, maar ik merkte dat ik halverwege het gepraat over tactieken, strijd, wapens etc. een klein beetje beu was. Hierdoor dus een halve ster aftrek. De wereld wordt in dit tweede deel nog verder uitgebouwd en de lezer leert nieuwe gebieden en nieuwe volkeren kennen waardoor de complexiteit van het verhaal toeneemt. Complimenten voor Kuang want de manier waarop zij de  verschillende gevechten op papier heeft weten te zetten, getuigt wel van een enorm talent. De originaliteit, het proza, het tempo, het werkt gewoon. Alles is tot in de puntjes uitgedacht en uitgewerkt.

Pluspunten

  • Goede ontwikkeling
  • Waardig vervolg
  • Geen sprake van voorspelbaarheid
  • Uitbreiding van de wereld

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.