The Dragon’s Promise recensie: Verrassend intrigerend!

The Dragon’s Promise recensie
€22,50
€24,50
2 nieuw vanaf €22,50
15 tweedehands vanaf €7,37
Prijs gecheckt op 3 februari 2024 21:00
Amazon.nl
€14,54
Bol.com

The Dragon’s Promise gaat over Shiori. Ze heeft de vloek verbroken, maar de drakenparel is stervende en moet naar de echte eigenaar worden teruggebracht. Maar wie is dit? Om daar achter te komen, wordt ze door Seryu meegenomen naar het drakenrijk, diep in de zee. Maar draken staan niet bekend om hun betrouwbaarheid…Zal het Shiori lukken om slimmer te zijn? Krijgt de eigenaar zijn parel terug? Kan de magie worden hersteld en kan er dan eindelijk getrouwd worden met de geduldige Takkan?

The Dragon’s Promise samenvatting

Dit is het vervolg op Six Crimson Cranes

Shiori heeft haar broers gered en de vloek verbroken. Maar nu heeft ze een parel die terug moet worden gebracht naar de rechtmatige eigenaar, voordat de parel sterft en de magie verloren gaat. Ze weet alleen niet wie de eigenaar is. Om daar achter te komen, krijgt ze hulp van de drakenprins Seryu. Hij neemt haar mee naar het drakenrijk, diep in de zee en belooft haar te helpen (The Dragon’s Promise). Alleen staan draken niet bekend om hun betrouwbaarheid en Shiori moet met listigheid en geluk zien te overleven.

De eigenaar van de parel, lijkt niet blij te zijn met haar bezoek, tegen alle verwachtingen in. Er staan nieuwe problemen in de weg: demonen moeten worden verslagen, draken moeten om de tuin worden geleid en oude geesten van vroeger moeten worden vedrongen.

Hoe loopt dit af? Kan Shiori eindelijk oud worden met Takkan?

The Dragon’s Promise bekijken

€22,50
€24,50
2 nieuw vanaf €22,50
15 tweedehands vanaf €7,37
Prijs gecheckt op 3 februari 2024 21:00
Amazon.nl

Over de auteur

Elizabeth Lim groeide op in een omgeving vol sprookjes en mythes. Haar passie voor het vertellen van verhalen begon al op zeer jonge leedtijd (10 jaar). Ze begon met het schrijven van fanfic en publiceerde dit online.
Voordat ze schrijfster werd, was Lim een ontwerper van videogames. Ze miste het schrijven echter wel en besloot op een dag het gewoon eens te proberen. Dit boek is uitgebracht, werd een succes en sindsdien heeft ze niets anders meer gedaan.

Ook interessant

Spin the Dwan – Elizabeth Lim
Unravel the Dusk – Elizabeth Lim

Daughter of the Moon Goddess – Sue Lynn Tan
Heart of the Sun Warrior – Sue Lynn Tan

She Who Became the Sun – Shelley Parker-Chan

Beoordeling

Titel: The Dragon's Promise

Genre: Fantasy

Auteur: Elizabeth Lim

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 30 August 2022

ISBN: 9781529356786

Aantal pagina's : 496

  • Verrassend intrigerend!
4

Summary

Wat een heerlijk boek. Ik was een beetje bang dat er een ingewikkelde driehoeksverhouding zou komen tussen Seryu, Shiori en Takkan, maar dat was gelukkig niet het geval. Wel was het een super interessant verhaal. Heerlijk dat we eerst een heel deel in een fantasierijke en mooi omschreven onderwaterwereld beleven om daarna terug te keren naar het vaste land, demonen te verslaan, de grenzen van magie te onderzoeken en dat Shiori daarbij nog steeds een koppig en sterk personage is! Het huwelijk met Takkan staat nog steeds op de planning, en hoewel ze inmiddels zelf ook graag met hem wil trouwen, dwingt ze af dat het op haar manier gebeurt en laat ze zich niets opleggen.

Ik hou van zulke personages. Het aspect van broederliefde is ook erg mooi uitgewerkt. Zus en broers houden veel van elkaar en dat merk je. Ook vader, die in het eerste deel wat koeltjes over kwam, lijkt te zijn opgewarmd. Mooie nieuwe inzichten in een verhaal dat tot en met de laatste pagina vermakelijk is.

Pluspunten

  • Mooie kaft!
  • Spannend en uniek verhaal

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.