The First to Die at the End: Lekkere tranentrekker

The First to Die at the End
€10,99
€19,95
10 nieuw vanaf €10,99
12 tweedehands vanaf €2,68
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 14:07
Amazon.nl
€16,06
Bookspot.nl

‘The First to Die at The End’ is het verhaal dat vooraf ging aan ‘They Both Die At the End’. Het is het verhaal van Orion en Valentino, twee jongens die elkaar leren kennen op de lancering van Death Cast, het bedrijf dat je belt wanneer je laatste 24 uur in gaan. Valentino is net nieuw in New York, zijn dozen moeten nog worden uitgepakt, en hij is alleen. Zijn tweelingzus komt de volgende dag pas. Orion is een echte New Yorker en samen met zijn pleegzus is hij ook op het feestje aanwezig. Wanneer het allereerste Death Cast-telefoontje ooit gepleegd wordt, veranderen de levens van beiden voorgoed.

The First to Die at the End is het verhaal dat vooraf ging aan They Both Die At the End.

Dit is het verhaal van Valentino en Orion. Een van hen zal binnen 24 uur sterven, maar wie?

Valentino is nieuw in New York. Hij valt op jongens, iets wat zijn ouders niet konden verwerken en hem daarom het huis uit hebben gezet. Hij is model en hij heeft in New York een bureau gevonden. Hij heeft de volgende dag zijn eerste klus. Zijn tweelingzus komt een dag later, die moest in Phoenix nog wat afronden. Hij besluit alvast de stad te verkennen.

Orion woont al zijn hele leven in New York en is onlosmakelijk verbonden met deze plek. Zijn beide ouders zijn omgekomen bij 9/11 en hij is opgenomen in een pleeggezin, waar ze veel van hem houden. Orions hart doet het niet goed en iedere dag is voor hem een cadeau. Het kan ten slotte ieder moment afgelopen zijn.

Beide jongens ontmoeten elkaar op de lancering van Death Cast, een groot feest op Times Square waar de aftrap wordt gedaan naar het allereerste Death Cast telefoontje. Dit telefoontje verandert het leven van beide jongens voorgoed.

Je begint pas echt te leven wanneer je weet dat je gaat sterven.

The First to Die at the End bekijken

€10,99
€19,95
10 nieuw vanaf €10,99
12 tweedehands vanaf €2,68
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 14:07
Amazon.nl

Over de auteur: Adam Silvera

Adam Silvera is de auteur van het razend populaire boek ‘The Both Die at the End’. Naast deze TikTok-hit heeft hij nog meer titels op zijn naam staan: The First to Die at the End, More Happy Than Not (HBO heeft dit in 2020 als serie uitgebracht)History Is All You Left Me, Infinity Son, Infinity Reaper, What If It’s Us en Here’s to Us. Al deze boeken zijn zeer goed ontvangen.

Adam Silvera is een jonge auteur (7 juni, 1990) met al veel successen. Hij begon als kind al met schrijven.

Silvera is afkomstig uit de uitgeverijenwereld en hij heeft dienst gedaan als recensent van kinderboeken en jeugdboeken. Hij is afkomstig uit New York en woont nu in Los Angeles.
Wil je meer van hem weten? Bezoek dan zijn eigen website.

Ook interessant

History is All You Left Me – Adam Silvera
It Ends With Us – Colleen Hoover

Informatie en recensie The First to Die at the End

Titel: The First to Die at the End

Genre: Jongeren, New Adult

Auteur: Adam Silvera

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Simon & Luster

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 October 2022

ISBN: 9781398519992

Aantal pagina's : 575

  • Lekkere tranentrekker
4

Summary

‘The First One to Die at the End’ is precies het verhaal waar ik op zat te wachten. Ik heb het tweede deel (wat dus eigenlijk het eerste deel was) al gelezen en ik vroeg me toch echt wel af wat dat Death Cast nu precies was en waar het vandaan kwam. Die antwoorden heb ik nu, deels. Het blijft nog steeds een mysterie.

Net als het vervolg, doet ook dit deel je wel naar de tissues grijpen. De titel verklapt al precies hoe het gaat aflopen maar tegen beter weten in blijf je hopen. Tevergeefs natuurlijk.
Een mooie opbouw (die ietsje traag op gang komt, maar zet vooral door) en een overtuigende vriendschap. Een lekker boek!

Pluspunten

  • Tranentrekker
  • Emotioneel
  • Origineel verhaal
  • Sluit mooi aan op het vervolg

Minpunten

  • Beetje lange opbouw
  • Misschien meer bij-personages dan nodig
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.