The Ghost Theatre

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer twee werelden samenkomen op het dak van Elizabethaans Londen, begint het verhaal van Shay en Nonesuch. Shay is een boodschapper en een trainer van valken. Ze kan de toekomst zien in de patronen van vogels. Nonesuch is een duistere ster van het theater, beroemd maar evengoed een bedelaar.

Samen zetten ze The Ghost Theatre op: een stel magische voorstellingen, verstopt in de donkerste hoekjes van Londen. Wanneer deze voorstellingen een opstand veroorzaken onder het uitschot van de stad, neemt de relatie van Shay en Nonesuch een vlucht. Hun toenemende roem brengt ze tot aan het koninklijk hof waar ze ook ontdekken dat hoe hoger je vliegt, des te harder je kunt vallen…

The Ghost Theatre in de winkel bekijken

Over de auteur

Mat Osman is een Britse muzikant: hij speelt basgitaar, schrijft liedjes en heeft is medeoprichter van de band ‘Suede’. Toen de band in 2003 uit elkaar ging, leverde Osman muziek voor televisie en begon hij te schrijven voor Britse tijdschriften.

Informatie en beoordeling

Titel: The Ghost Theatre

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Mat Osman

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Van Ditmar

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 11 May 2023

ISBN: 9781526654403

Aantal pagina's : 320

  • Dit boek boeide af en aan, maar is wel erg mooi geschreven.
3

Review

Toen ik de flaptekst van dit boek las had ik echt de verwachting dat dit een geweldig boek zou zijn. De setting (Londen in de 17e eeuw, de theaterwereld) spraken enorm tot mijn verbeelding en ik lees zelf dus heel graag boeken over Elizabethaans Engeland. Maar….ik miste een plot. Er wordt slechts mondjesmaat verteld hoe het nu precies zit met het aanbidden van vogels (Aviscultans) en wat de cultuur erom heen nu precies inhoudt, de achtergrond van Shay vond ik veel te mager, de kennismaking met Nonesuch werd een beetje kunstmatig in het verhaal verwerkt waardoor het geforceerd aanvoelde. Daarna kabbelt het verhaal een beetje voort en gebeurt er maar weinig interessants. Door het gebrek aan uitleg was ik met enige regelmaat het verhaal ook een beetje kwijt en moest ik verder ploegen om ergens weer de draad op te pakken. Als ik het boek even had weggelegd, was het ook zeer lastig om er weer in te kunnen komen, daarom heeft het me best wat tijd gekost om het uit te krijgen. De personages zijn en blijven erg vlak, terwijl ik het gevoel had dat er heel veel potentie is blijven liggen. De romantiek voelde onecht. Ik ben er van overtuigd dat dit boek een heel pak beter zou kunnen zijn als er een beter plan aan ten grondslag zou liggen waarin duidelijk wordt gepland hoe het verhaal loopt en waar er nog hiaten in het plot zitten. De taal is wel schitterend! Osman heeft echt een prachtige manier van schrijven die, mijns inziens, aparte aandacht verdient. Though for the finale, I think it was really made just weird and uncomfortable due to one of the trigger warnings listed. It felt like it had no real reason to happen other than shock/create something sad and so it was just hard to read those parts… I think this book could really have benefited from some extra editing and a solid plan of the story from start to finish. I would love to see if more comes from this universe though as I absolutely love the idea of the Aviscultans and really want to see that explored further!

Pluspunten

  • Erg mooi geschreven
  • Interessante setting

Minpunten

  • Achtergrondinformatie ontbrak
  • Plot is lastig te volgen

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: