The Girl Who Fell Beneath the Sea recensie

The-Girl-Who-Fell-Beneath-the-Sea-recensie
€12,80
Bookspot.nl
€17,99
Bol.com

In The Girl Who Fell Beneath the Sea maak je kennis met het het land van Mina. Het wordt al generaties lang geteisterd door zware stormen die alles vernietigen. Hun beschermer, de zeegod, moet tevreden worden gesteld met een bruid. Zo hopen de dorpelingen de stormen te stoppen. Ieder jaar wordt het mooiste meisje uit het dorp in zee geworpen om zich aan te bieden aan de zeegod in de hoop dat hij zijn ware liefde vindt. Wanneer het de beurt is aan Shim Cheong, de liefde van Mina’s broer, werpt Mina zich in haar plaats in zee. In een spannende en gevaarlijke geestenwereld begint haar zoektocht naar de zeegod.

Genomineerd voor de Goodreads Choice Award voor beste YA Fantasy! Helaas heeft dit boek niet gewonnen. Wil je weten welke boeken wel als winnaars uit de running kwamen? Lees dat onze blog.

The Girl Who Fell Beneath the Sea samenvatting

In the Girl Who Fell Beneath the Sea wordt het land van Mina al generaties lang geteisterd door dodelijke stormen. Overstromingen vegen hele dorpen van de aarde terwijl er keiharde oorlogen worden gevoerd voor grondstoffen om te overleven op het overige stuk land. Het volk gelooft in de zeegod, die ooit hun beschermer was. In een poging om hem tevreden te stellen wordt ieder jaar een jonge schoonheid in de zee gegooid om als bruid van de zeegod te dienen. Ieder jaar opnieuw koestert men de hoop dat het dit jaar zijn ware liefde zal zijn en er een einde zal komen aan het lijden.

“The myths of my people say that only a true bride of teh Sea God can bring an end to his insatiable wrath. When the otherworldly storms rise from the East Sea, lightning breaking the sky and waters ripping up the shore, a bride is chosen and given to the Sea God”.

Velen geloven dat Shim Cheong, het meest prachtige meisje van het dorp (en het liefje van Mina’s oudere broer Joon) de legendarische bruid zal zijn. Maar op de nacht van haar offer gaat Joon achter haar aan de zee op. Hier staat de doodstraf op. Om zijn leven te redden, werpt Mina zichzelf in zee in de plaats van Shim Cheong.

Ze wordt meegevoerd naar het geestenrijk, een magische stad waar goden en mythische wezens wonen. Mina gaat op zoek naar de zeegod maar ze treft hem aan in een diepe slaap, die een betovering blijkt. Met behulp van een mysterieuze jonge man genaamd Shin, zet Mina alles op alles om de zeegod te doen ontwaken en om de stormen voor eens en voor altijd te stoppen.

Maar er is iemand die er juist baat bij heeft dat de zeegod blijft slapen…

The Girl Who Fell Beneath the Sea kopen

Over de auteur

Axie Oh groeide op in New Jersey, Amerika. Ze heeft Koreaanse geschiedenis en creatief schrijven gestudeerd. Haar passies bestaan uit”K-pop, anime, en thee met melk. Momenteel woont ze in Las Vegas samen met haar hond.
Axie Oh is de auteur van de Rebel Seoul serie, XOXO, The Girl Who Fell Beneath the Sea en haar volgende boek wordt uitgebracht in 2024: The Floating World.

Ook interessant:

Six Crimson Cranes – Elizabeth Lim

Spin the Dawn – Elizabeth Lim

Daughter of the Moon Goddess – Sue Lynn Tan

Recensie The Girl Who Fell Beneath the Sea

Titel: The Girl Who Fell Beneath the Sea

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Axie Oh

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Hodder & Stoughton

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 22 February 2022

ISBN: 9781250780867

Aantal pagina's : 336

  • Leuk verhaal, mythisch, niet te moeilijk.
4

Summary

Dit is een lekker instapboek als je zou willen kennismaken met de Oosterse Fantasy. Het is niet te moeilijk geschreven, de namen zijn niet te lastig (want geef toe, dat is soms echt wel eens ingewikkeld), het verhaal is niet te ingewikkeld maar het spreekt wel enorm tot de verbeelding. Alleen al de prachtige voorkant! Een kleurrijk en fantasierijk verhaal.

Pluspunten

  • Fantasierijk
  • Spannend
  • Spreekt erg tot de verbeelding

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.