The Humans (De wezens) – een buitenaardse blik op ons leven

€9,99
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 12:00
Amazon.nl
€9,99
Bol.com

De wezens gaat over professor Andrew Martin, een goedaardige wiskundige en onze hoofdpersoon, maar hij sterft nog voor het verhaal begint. Dit is nodig zodat de buitenaardse verstekeling zijn opdracht kan uitvoeren en daarbij heeft hij het lichaam van Andrew nodig. Hij ontdekt echter al snel dat Andrew helemaal niet zo’n vriendelijke man was.

Vlak voor Andrew stierf, heeft hij een onmogelijke wiskunde stelling kunnen oplossen die het leven zoals we kennen in gevaar zal brengen. Dit kan dus niet! De buitenaardse spion wordt naar de aarde gestuurd om al het bewijs rondom deze ontdekking te vernietigen. Tijdens zijn missie ontdekt hij meer en meer over het leven op aarde. Hij wordt zelfs verliefd op zijn eigen vrouw! Zijn zoon is een aardige jongen en zelfs de hond is lief. Maar zij hebben allen geen idee dat Andrew eigenlijk helemaal Andrew niet is.

De spion moet kiezen tussen het succesvol afronden van zijn missie, of een nieuw thuis vinden op onze planeet.

De wezens in de winkel bekijken

€9,99
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 12:00
Amazon.nl
€9,99
Bol.com
€10,54
4 nieuw vanaf €6,03
2 tweedehands vanaf €2,47
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 12:00
Amazon.nl
€21,99
Bookspot.nl

Over de auteur

Matt Haig schrijft voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn memoire ‘Reasons to Stay Alive’ was een hit en heeft 46 weken in de Britse top 10 gestaan. Zijn verhaal A Boy Called Christmas (kinderboek) is verfilmd met Maggie Smith in een van de hoofdrollen en is nu al bestempeld als klassieker.


Enkele van zijn werken voor volwassenen zijn:
How To Stop Time (Het eeuwige leven): een boek over een man die al meer dan 400 jaar leeft.
De Midnight Library (De middernachtbibliotheek): wat als je momenten uit je leven over mocht doen?
– Dead Father’s Club: een verhaal gebaseerd op Hamlet. Een 11-jarige jongen moet leren omgaan met de dood van zijn vader en de verschijning van zijn geest.
– Reasons to Stay Alive (non-fictie)
– The Radleys: een boek over vampieren dat uitkwam in 2011.
– The Humans (De wezens): een boek over een alien die de identiteit van een professor aan de universiteit overneemt omdat zijn lessen de stabiliteit van de planeet destabiliseren.
– Het inmiddels zeer bekende boek The Midnight Library (De middernachtbibliotheek).

Informatie en beoordeling

Titel: De wezens / The Humans

Genre: Science fiction

Auteur: Matt Haig

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Lebowski

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 19 May 2017

ISBN: 9789048838059

Aantal pagina's : 284

  • Dit boek gaat helemaal niet over aliens
5

Review

Persoonlijk heb ik niets met aliens, boeken over aliens, films over aliens. Maar doordat ik Matt Haig echt een fantastische schrijver vind, heb ik toch deze titel opgepakt. En wat blijkt? Het gaat eigenlijk helemaal niet over aliens! Dus als je daar naar op zoekt bent, zoek dan nog even verder. Of niet, want dit boek is zeker de moeite waard.

De invalshoek is dat deze alien als gast en vreemdeling leert hoe het is om mens te zijn. Welke regels daarbij horen, hoe de mensen met elkaar omgaan, de afspraken, conventies, de relaties die ze met elkaar hebben. Hij kwam hier met een opdracht, een zakelijke overeenkomst: iedereen die kennis heeft van het opgeloste wiskundige probleem, moet uit de weg worden geruimd want dit vormt een gevaar voor het bestaan zoals het is. De Vonnadorians, waar onze spion eentje van is, zien de mensen op aarde als achtergebleven, onwetende en simpele wezens. Ze lopen ver achter op alles, hun lichamen herstellen niet of langzaam, ze weten niet hoe ze hun planeet moeten behouden, het is gewoon niet best. Maar de spion ontdekt dat er ook een heleboel moois schuilt in de mensenwereld en om dat zo vanaf de buitenkant te belichten, was werkelijk hartverwarmend om te lezen. Matt Haig kan alles zo mooi beschrijven, met een vleugje humor om het emotionele aspect hier en daar te verluchtigen, maar tegelijkertijd schuwt hij ook niet om de diepte in te gaan.

Een mooi geschreven inzicht in het menselijk bestaan en hoe pijn, rouw en angst de prijs zijn die je betaalt om een liefdevol leven te kunnen leiden.

 

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.