The Mermaid of Black Conch: een moderne mythe over de band tussen mens en het land

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het is een rustige dag in Black Conch (Cariben) wanneer een zeemeermin haar hoofd boven het water uitsteekt, vlakbij de boot van David, een visser die wacht op zijn vangst en die de tijd doodt door te zingen en te spelen op zijn gitaar. Aycayia heeft eeuwenlang in haar eentje in de zee geleefd. Ze is door jaloerse vrouwen vervloekt en veranderd in een zeemeermin, gedoemd om in eenzaamheid door te zee te dwalen.

Wanneer Aycayia door andere vissers wordt gevangen en aan land wordt gesleurd, besluit David haar te redden van de dood met het voornemen om haar weer in de zee terug te brengen. Maar al snel blijkt dat de zeemeermin verandert in een vrouw…Ze moet opnieuw het aardse leven leren: van lopen en spreken tot het ontwikkelen van relaties met andere mensen. Zal het haar lukken om aan de vloek te ontsnappen?

The Mermaid of Black Conch is het verhaal van hun liefde, van een eiland en van de grote open zee.

The Mermaid of Black Conch in de winkel bekijken

Over de auteur

Monique Roffey is schrijfster, activiste en ze geeft lezingen. Ze schrijft al meer dan twintig jaar en in deze tijd zijn er acht boeken van haar uitgebracht; zeven romans en één memoires. Daarnaast zijn er een heleboel essays van haar gepubliceerd en heeft ze wat literaire journalistiek gedaan.

The Mermaid of Black Conch won in 2020 de Costa Book of the Year.

Wil je meer over zeemeerminnen? Bekijk dan ‘Part of Your World – Liz Braswell’ eens, of Roverandom – Tolkien.

Informatie en beoordeling

Titel: The Mermaid of Black Conch

Genre: fantasy, magisch realisme

Auteur: Monique Roffey

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Penguin

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 July 2022

ISBN: 9781784878023

Aantal pagina's : 230

  • Ik had niet verwacht het boek zo goed te vinden.
4

Review

Ik had van tevoren niet echt bedacht dat dit zo’n mooi verhaal zou zijn. Ik was berekend op een soort hervertelling van De kleine zeemeermin, maar ook op een klassiek verhaal, aangezien het een ‘Vintage’ Penguin boek is. Het was echter geen van beide. Een uniek verhaal, een zeer pakkend verhaal. De stijl is even wennen: er wordt geschreven zoals er in het gebied gesproken wordt, de lezer krijgt meerdere points-of-view mee en het is werkelijk transporterend. Echt een boek om compleet in te verdwijnen!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: