The Pale Blue Eye: Gruwelijk, atmosferisch, en literair

The Pale Blue Eye

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

1830, New York. De zelfmoord van een agent in opleiding blijkt moord. Gepensioneerd NYPD detective Gus Landor moet de zaak discreet oplossen. Hierbij wordt hij geassisteerd door undercover agent Poe.

  • Detective
  • Gruwelijke moord
  • Mysterie
  • Literair

The Pale Blue Eye samenvatting

The West Point Acadamy heeft wel eens eerder te maken gehad met zelfmoord, maar iemand die zichzelf verhangen heeft van wie het hart even later op een andere plaats wordt teruggevonden, dat is nog niet eerder gebeurd. The Pale Blue Eye begint in oktober 1830, wanneer de politieacademie wordt opgeschrikt door deze gebeurtenis. Om de zaak discreet op te lossen wordt Augustus Landor, een pensioneerde detective uit New York, ingeschakeld. Hij benoemt een van de kadetten tot zijn assistent: Edgar Allen Poe. Landor is al gauw onder de indruk van het observatievermogen van Poe en hij neemt hem meer en meer in vertrouwen. Maar de ontdekkingen die het onderzoek oplevert, zetten hun nieuw gevonden vriendschap op het spel.

Een rijk verhaal met gedetailleerde personages. Het plot blijft spannend en zelfs tot het einde heb je nog geen idee wie de ware dader is.

The Pale Blue Eye in de winkel bekijken

€14,27
Bookspot.nl
€18,00
4 nieuw vanaf €18,00
1 tweedehands vanaf €4,56
Prijs gecheckt op 31 mei 2024 19:55
Amazon.nl
€18,00
Bol.com

Over de auteur

Louis Bayard schrijft historische fictie. Bekende werken van hem zijn: The Pale Blue Eye, The Black Tower, Mr. Timothy, The School of the Night, Courting mr. Lincoln, Roosevelt’s Beast.

Bayard is een Amerikaanse auteur. Zijn boek The Pale Blue Eye is verfilmd en te zien op Netflix.

Naast boeken schrijven, is hij ook recensent en zijn artikelen zijn te vinden in The New York Times, The Washington Post en de LA Times. Verder lijkt het erop dat hij graag uit de spotlights blijft.

The Pale Blue Eye film

Netflix heeft dit boek verfilmd en is momenteel te zien met Christian Bale in de rol van Landor!

Recensie

Titel: The Pale Blue Eye

Genre: Detective, thriller

Auteur: Louis Bayard

Uitgave: 2

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: William Morrow & Company

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 12 June 2007

ISBN: 9780060733988

Aantal pagina's : 412

  • Gruwelijk, atmosferisch en literair.
4

Summary

Gruwelijk, atmosferisch, en literair. Bayard schrijft in een stijl die erg doet denken aan Arthur Conan Doyle. Het verhaal is uiteraard ook erg ‘ Sherlock Holmes’, maar wel weer uniek. Het incorporeren van bekende historische figuren in het plot kan de kracht van het verhaal verpesten, maar in dit geval is het zeker niet storend. Een aangenaam boek, een interessante zaak en een zeer verrassende ontknoping!

Pluspunten

  • Meeslepend
  • Ingenieus
  • Sherlock Holmes-achtig

Minpunten

  • Uitgebreid taalgebruik. Moet je mooi vinden!

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: