The Poppy War – The Poppy War #1

€10,63
€16,95
11 nieuw vanaf €10,63
Prijs gecheckt op 3 februari 2024 20:56
Amazon.nl
€10,63
Bol.com

Rin is een geadopteerd kind. Ze weet niet waar ze vandaan komt, wie ze is, niets van haar geschiedenis. Ze werkt voor haar pleegouders die een winkel hebben en daarnaast een lucratieve opiumhandel opgezet hebben. Dan krijgt ze te horen dat ze moet trouwen, met een man die vele malen ouder is dan zijzelf en met wie haar pleegouders een gunstige overeenkomst hebben gesloten. Rin ziet maar één uitweg: de Kiju halen, een staatsexamen waar alleen de meest getalenteerde studenten doorheen komen. Tot haar eigen verbazing en de verbazing van iedereen, haalt ze het en wordt ze toegelaten tot Sinegard, de meest elite school waar de beste soldaten worden getraind.

Rin moet opboksen tegen studenten die van goede huize komen en al hun hele leven hebben getraind voor deze opleiding. Op de opleiding ontdekt Rin echter dat zij begaafd is en dat ze een dodelijke, bovennatuurlijke kracht bezit: magisch shamanisme. Ze leert dat het mogelijk is om goddelijke krachten via haar lichaam te sturen. Het onder controle krijgen van deze kracht gaat echter niet zonder slag of stoot.

Het rijk is al een hele tijd in vrede, maar de Federation of the Mugen loert aan de grenzen. Zij hebben het rijk decennia lang bezet na de eerste Poppy War en bij de tweede hebben ze maar net aan verloren. Er zijn slechts een paar mensen op de hoogte van het feit dat een derde Poppy War ieder moment kan uitbreken.

The Poppy War

The Poppy War in de winkel bekijken

Over de auteur

Rebecca F. Kuang is vertaler en award-winning auteur. Ze heeft The Poppy War trilogie geschreven en ook Babel is van haar hand. Met name dit laatste boek heeft veel bekendheid gekregen op social media.

Rebecca is momenteel bezig met promoveren op het gebied van Oost Aziatische talen en literatuur aan Yale.

Yellowface is haar meest recente werk dat ook veelvuldig op Instagram en Booktok wordt besproken.

Het werk van Kuang kenmerkt zich door de invloeden uit de Aziatische cultuur en geschiedenis.

Informatie en beoordeling

Titel: The Poppy War

Genre: Fantasy

Auteur: R.F. Kuang

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 18 October 2018

ISBN: 9780008239848

Aantal pagina's : 544

  • Complexe fantasy die om je onverdeelde aandacht vraagt.
5

Review

Het is een zeer complex plot waarin elementen uit de Chinese geschiedenis, cultuur en mythologie met elkaar worden verweven in een mix van snelle acties en memorabele personages. De wereld is goed opgebouwd en in elkaar gezet, de personages groeien en ontwikkelen zich op een interessante manier en de thema’s (macht, oorlog, de prijs van wraak) nemen een centrale positie in.

“I have become something wonderful, she thought. I have become something terrible. Was she now a goddess or a monster? Perhaps neither. Perhaps both.”

Dit verhaal onderscheidt zich van alle andere door de meedogenloze wreedheid die in dit boek wordt beschreven. Niet alleen wordt er met regelmaat gewezen op de enorme omvang van deze oorlog, maar er wordt ook een stem gegeven aan het zinloze geweld, de onschuldige slachtoffers die vallen, het niet weten wie je nu moet geloven en vertrouwen…Het maken van keuzes en er bij stilstaan dat de gevolgen van de beslissing wel eens niet te overzien zou kunnen zijn.

Dit thema is natuurlijk perfect te vertalen naar onze tijd en daarom zet dit verhaal je aan het denken. Af en toe is het verhaal wat aan de zware kant, vanwege de complexiteit, maar het loont om door te lezen. Het is geen luchtige fantasy die je er even bij pakt, dit boek vraagt echt om je onverdeelde aandacht. Er zijn veel (terugkerende) personages, veel namen, veel locaties dus blijf scherp tijdens het lezen! Er zijn nog twee delen dus je weet al dat er nog veel meer verhaal aan zit te komen.

 

Pluspunten

  • Complex verhaal dat goed in elkaar zit
  • Interessante personages
  • Het verhaal zet je aan het denken
  • Reflecteert op oorlog

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.