The Priory of the Orange Tree – een waar meesterwerk

The Priory of the Orange Tree

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

The Priory of the Orange Tree is al in een heleboel talen vertaald, maar helaas nog niet in het Nederlands. Wel is het langverwachte vervolg al uit: A Day of Fallen Night.

Het verhaal

Een koninginnenrijk zonder troonopvolgster. Een oeroude vijand ontwaakt. Een episch werk.

Het huis Berethnet heeft voor duizenden jaren geregeerd, Queen Sabran is echter ongehuwd en ze moet een dochter krijgen om ervoor te zorgen dat haar rijk beschermd is tegen vernietiging. Maar moordenaars komen steeds dichter bij.

Ead Duryan is een buitenstaander aan het hof. Hoewel ze is opgeklommen tot de positie van hofdame, is ze trouw aan een verborgen samenleving van magiërs. Ead houdt Sabran nauwlettend in de gaten en ze beschermt haar zonder dat ze het weet tegen verboden magie.

Aan de andere kant van de zee is Tane bezig om drakenrijder te worden. Ze traint hier al haar hele leven voor maar ze wordt gedwongen om een keuze te maken die alles wat ze voor zeker hield, ontrafelt.

Ondertussen is de scheiding tussen Oost en West groter dan ooit, weigert iedereen concessies te doen en rijzen er donkere krachten op..

The Priory of the Orange Tree in de winkel bekijken

Ook interessant om te bekijken: Fourth Wing.

Over de auteur

Samantha Shannon heeft Engels gestudeerd in Oxford. Ze verkreeg bekendheid door haar zevendelige serie The Bone Season. Het eerste (gelijknamige) deel was direct een hit.
The Priory of the Orange Tree werd uitgebracht in 2019 en dit werd een New York Times bestseller.

Haar werk is inmiddels vertaald in zesentwintig talen. Ze woont in Londen.

The Priory of the Orange Tree heeft haar eveneens veel populariteit gebracht en A Day of Fallen Night is het langverwachte nieuwe deel.

The Bone Seaon bestaat uit vier primaire delen en drie aanvullende delen:

 1. The Bone Season (2013)
 2. The Mime Order (2015)
 3. The Song Rising (2017)
 4. The Mask Falling (2021)
 1. On the Merits of Unnaturalness (2015)
 2. The Pale Dreamer (2016)
 3. The Dawn Chorus (2020).

A Day of Fallen Night – de prequel

Het langverwachte tweede deel in deze serie. Dit verhaal speelt zich af voor het verhaal van The Priory of the Orange Tree.

Tunuva Melim is een zuster van de Priory. Ze heeft vijftig jaar lang getraind om de wyrms te verslaan, maar sinds de Nameless One is er nooit meer eentje verschenen en de jongere generatie begint het doel van de Priory in twijfel te trekken.
In het noorden, het koninkrijk van Inys is Sabran the Ambitious getrouwd met de nieuwe koning van Hróth om op die manier beide rijken van de ondergang te behoeden. Hun dochter Glorian staat in hun schaduw, waar ze zelf het liefst wil zijn.

De draken van het oosten hebben eeuwenlang geslapen. Dumai spendeert haar leven in de Seiikinese bergtempel en probeert de goden te doen ontwaken.

A Day of Fallen Night neemt de lezers mee naar de wereld van The Priory of the Orange Tree en laat ons de gebeurtenissen zien die de wereld hebben geschapen.

The Priory of the orange tree

Informatie en beoordeling

Titel: The Priory of the Orange Tree

Genre: Fantasy

Auteur: Samantha Shannon

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Bloomsbury Publishing

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 18 February 2020

ISBN: 9781635570304

Aantal pagina's : 848

 • Een meesterwerk!
5

Review

Dit was zo’n zalig boek. Een echte dikkerd dus je moet er wel even voor gaan zitten! Het is ook absoluut high-fantasy dus het duurt even voordat de wereld voor je is opgebouwd en alles is uitgelegd. Ben je daar eenmaal doorheen, dan is er geen stoppen meer aan. Het is een steengoed verhaal, vol spanning, sensatie en intriges. Draken, geheime plotten, koninginnen, moordaanslagen. Het heeft werkelijk alles. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat dit wat mij betreft op het niveau van Tolkien zit en ik weet dat dit een gedurfde uitspraak is. De personages zijn écht, de wereld die door Shannon wordt geschetst is niet zomaar een wereld maar er is ook echt aandacht voor de geschiedenis ervan. De personages proberen in de voetsporen te treden van hun voorouders en hierdoor ervaar je als lezer ook die rijke geschiedenis en de vergaande achtergronden. Wat is nu doorslaggevend geweest? Dat ik na deze dikke pil direct meer wil lezen en niet ‘moe’ ben! Ik heb me zeer verheugd op het vervolg en ik ben daarna ook erg nieuwsgierig naar haar Bone Season serie.

Pluspunten

 • Er is ruimte genomen voor het verhaal
 • Veel aandacht voor de geschiedenis van de wereld
 • Echte personages
 • Na het lezen wil je meer!

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: