The Reappearance of Rachel Price: de nieuwste Holly Jackson!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

The Reappearance of Rachel Price is op 9 april ook in het Nederlands uitgekomen: ‘De terugkeer van Rachel Price.

Lights, camera, lies.

Bel leeft al haar leven helen in de schaduw van de mysterieuze verdwijning van haar moeder, zestien jaar geleden. Rachel Price verdween en de jonge Bel was getuige, ze kan het zich alleen niet herinneren: ze was pas twee jaar oud. Rachel is weg en er wordt aangenomen dat ze niet meer leeft. Bel wil niets liever dan door met haar leven.

Maar de zaak wordt opnieuw uit het stof getrokken wanneer de familie Price akkoord gaat met een true crime documentaire. Bel kan niet wachten tot het filmen klaar is en dat haar leven weer normaal wordt. Maar dan gebeurt het onmogelijke: Rachel Price keert terug en het leven zal nooit meer normaal zijn.

Het verhaal van Rachel over wat er met haar is gebeurd is ongelooflijk. Ongelooflijk omdat Bel er niet zeker van is dat het waar is. Maar als Rachel liegt, waar is ze dan al die tijd geweest? Kan het zijn dat ze gevaarlijk is? Terwijl de camera’s nog draaien probeert Bel uit te vinden waarom haar moeder nou eigenlijk echt is teruggekomen uit de dood.

Meer van Holly Jackson? Kijk dan eens hier!

The Reappearance of Rachel Price in de winkel bekijken

Over de auteur

Holly Jackson is geboren in 1992. Ze groeide op in Buckinghamshire en was al vroeg bezig met het schrijven van verhalen. Ze had haar eerste boek af toen ze vijftien was. Dit was helaas nog niet erg goed.

‘A Good Girl’s Guide to Murder’ is een moordmysterie voor jong volwassenen en het is haar debuut. Het boek werd in 2019 uitgebracht en leverde haar gelijk een heleboel prijzen op:

Inmiddels heeft Holly Jackson een fikse reputatie opgebouwd en The Reappearance of Rachel Price is haar zesde boek. Vooral op Booktok komt haar werk veelvuldig voorbij met haar serie ‘A Good Girl’s Guide to Murder’ en de twee vervolgdelen. Ook haar losstaande boek ‘ Five Survive’ is goed ontvangen.

Holly Jackson woont in Londen.

Informatie en beoordeling

Titel: The Reappearance of Rachel Price

Genre: mystery/thriller/YA

Auteur: Holly Jackson

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Delacrote Press New York

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 2 April 2024

ISBN: 9780593810460

Aantal pagina's : 448

  • Een lekker familiemoordmysterie dat tot in de puntjes is uitgewerkt.
4

Review

Het begin van het boek had me niet te pakken. Ik vond de manier waarop de familiegeschiedenis aan de lezer werd uitgelegd een beetje geforceerd aanvoelen; het hele concept van de documentaire sprak mij niet echt aan. Toen eenmaal de raderen draaiden en de machine op gang was, zat ik echt aan mijn boek gekluisterd! Twist na twist na twist zorgden ervoor dat ik telkens op het verkeerde spoor zat en dat vind ik altijd heel tof. De verhaallijnen zijn goed uitgewerkt en uitgedacht en aan het einde draaien je hersenen overuren om alles bij te houden. De uitwerking is niet altijd perfect te noemen, maar ik vond het zeker niet storend. Ik heb het met plezier gelezen en dat is het belangrijkste.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: