The Rose and The Dagger (The Wrath and the Dawn #2)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In een land dat op het punt staat oorlog te voeren wordt Shahrzad uit de armen van haar geliefde man gedreven, de Caliph van Khorasan. Hoewel ze hem eerst als monster zag, verantwoordelijk voor de moord op tientallen jonge vrouwen, heeft ze ontdekt dat er meer in hem schuilt: een buitengewone man van wie ze houdt. Maar, de vloek hangt hen nog altijd boven het hoofd.

Nu is ze terug bij haar familie en houdt ze zich schuil in de woestijn, waar zich een dodelijke macht verzamelt die zich tegen Khalid keert. Ze zijn erop uit om zijn rijk te vernietigen. Hun aanvoerder is de oude jeugdliefde van Shazi. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen beide mannen en weet niet waar haar loyaliteit moet liggen. Ze besluit haar eigen plan te trekken en met behulp van een beetje magie hoopt ze een eind te kunnen maken aan deze vreselijke vloek.

The Rose and The Dagger in de winkel bekijken

Over de auteur

Renée Ahdieh groeit op in Seoel, Zuid-Korea. Al van jongs af aan had ze veel interesse voor fantasy, romantiek en geschiedenis. Als gevolg van haar achtergrond, is ze veel bezig geweest met diversiteit, al van jongs af aan. Dit zijn dan ook de boeken die haar inspireerden.

Ahdieh is afgestudeerd aan de universiteit van North Carolina. Momenteel woont ze daar nog steeds, met haar man en haar hondje Mushu.

Haar eerste gepubliceerde boek is The Wrath & The Dawn waarin ze een hervertelling van 1001 nacht voor ogen had. Ook haalde ze inspiratie uit de achtergrond van haar man, die Perzisch is. Van dit boek zijn de filmrechten aangekocht in 2017. Ze schrijft vooral YA.

Ahdieh schrijft vaak boeken met sterke vrouwelijke hoofdpersonen en ze probeert nieuwe perspectieven in haar werk aan te brengen. Ze wil graag verschillende niveaus van kracht toonbaar maken.

Vervolg

Dit boek is het tweede deel is een duologie. Het eerste deel kan je hier vinden: ‘The Wrath and the Dawn’.

In dit eerste deel maken we kennis met de jonge koning die iedere dageraad zijn nieuwe bruid doodt. Sharhzad is op die manier haar allerbeste vriendin kwijtgeraakt en ze is uit op wraak. Ze meldt zich vrijwillig aan als huwelijkskandidate, vastbesloten om de nacht te overleven en te ontdekken wat de reden is van dit systematisch moorden.

Informatie en beoordeling

The Rose and the Dagger: een waardig vervolg op Wrath and the Dawn

Titel: The Rose and the Dagger

Genre: fantasy, YA

Auteur: Renée Ahdieh

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Putnam

Logo uitgever:

ISBN: 9780399171628

Aantal pagina's : 419

  • Een waardig vervolg!
4

Een waardig vervolg!

Een waardig vervolg. De personages zijn gegroeid, het verhaal heeft zich ontwikkeld, door de meerdere perspectieven die worden aangeboden krijgt het verhaal daarbij ook nog eens veel meer diepgang. We leren meer over de personages die in deel één iets meer op de achtergrond bleven waardoor hun motieven duidelijker worden en de puzzelstukjes ineen vallen. Sommige personages hebben mij echt verrast doordat zij blijkbaar een masker droegen en niet eerlijk waren over alles wat hen beweegt en ik hou daarvan! De setting is natuurlijk nog steeds fantastisch: een magisch paleis van marmer en vol rijkdom, een vliegend tapijt, de mysterieuze oosterse wereld, hun wapens, hun kleding. Een heerlijk boek om jezelf compleet in te verliezen.

Pluspunten

  • Groei in de personages
  • Geweldige setting
  • Interessant verhaal

Minpunten

  • Voorspelbaar

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: