The Shadows Between Us: een makkelijke YA-roman met een vleugje fantasy

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een koning die is gehuld in schaduwen. Niemand weet precies hoeveel macht hij bezit. Volgens sommigen kan hij zijn schaduwen besturen en daardoor alles voor elkaar krijgen wat hij wil. Anderen zeggen dat hij met de schaduwen kan spreken en dat zij de geheimen van zijn vijanden kunnen onthullen. Ondanks alles wil Alessandra de macht grijpen en ze heeft een plan: de koning charmeren, met hem trouwen en hem daarna vermoorden om zo de troon voor haarzelf te hebben.

Alessandra is echter niet de enige die de koning liever dood ziet. Wanneer hij verschillende aanslagen op zijn leven vermijdt, merkt ze dat zij juist haar best aan het doen is om hem in leven te houden zodat hij haar koningin kan maken, maar ondertussen gebeuren er ook dingen in haar hart. Is een sluwe koningin niet de perfecte partner voor een koning van schaduwen?

The Shadows Between Us in de winkel bekijken

Over de auteur

Tricia Levenseller heeft zeven YA romans op haar naam staan. Met ‘Daughter of the Pirate King‘ kreeg ze veel bekendheid alsook met haar duologie ‘ The Shadows Between Us’. Haar boeken zijn dan ook in veel verschillende talen vertaald en ze worden wereldwijd gelezen.

Tricia is opgegroeid in Oregon waar ze graag buiten haar bedachte verhalen naspeelde. Momenteel woont ze in Utah samen met haar hond, waar ze nu fulltime bezig is met schrijven. Wanneer ze niet schrijft of leest, maakte ze graag puzzels en speelt ze videogames. Tot slot gaat ze nog graag uit eten.

De boeken van Tricia Levenseller:

Pirate books:
1. The Daughter of the Pirate King
2. The Daughter of the Siren Queen
3. Vengeance of the Pirate Queen

Dark Romance:
1. The Shadows Between Us
2. The Darkness Within Us

Bladesmith Duology:
1. Blade of Secrets
2. Master of Iron

Standalone:
Warrior of the Wild

Tricia Levenseller schrijft ondertussen lekker door, dus er zijn nog meer projecten in de maak. Wil je op de hoogte blijven? Houd dan haar site in de gaten.

Informatie en beoordeling

Titel: The Shadows Between Us

Genre: Fantasy, Roman, YA

Auteur: Tricia Levenseller

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Pushkin Press

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 24 March 2022

ISBN: 9781782693734

Aantal pagina's : 332

  • Leest lekker weg, het verhaal is to-the-point en pakkend.
3.5

Review

Ik zou dit boek meer categoriseren als ‘fantasy-light’. Het is meer een liefdesverhaal aan een hof, een stoere vrouw met een eigen agenda die de mysterieuze ‘shadow King’ voor zich wil winnen. Verder is er niet echt sprake van een enorme opgezette magische wereld. Ook dit boek is zoals ik inmiddels van Levenseller gewend ben: straight to the point. Weinig opbouw, direct in het verhaal duiken en alles op een lekker vlotte manier geschreven. Het is minder avontuurlijk dan de Daughter of the Pirate King, maar desalniettemin ook weer heerlijk om te lezen.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: