The Women: een aangrijpend stukje onbekende geschiedenis.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

The Women: vrouwen kunnen ook helden zijn.

The Women gaat over Frances, zij komt uit een goed gesteld gezin. Haar vader, haar grootvader, haar overgrootvader, ze hebben allemaal het leger gediend of in het leger willen dienen. Haar vader is dan ook meer dan trots als de broer van Frances zich aanmeldt om te vechten in Vietnam. Het is 1965, de wereld is aan het veranderen. Door de woorden van een vriend van de familie, namelijk dat vrouwen ook helden kunnen zijn, besluit Frances om haar ouders trots te maken. Ze meldt zich aan als verpleegkundige aan het front, zo kan ze in de buurt van haar broer zijn, die ze anders veel te veel zal missen. Maar nog voordat het zo ver is, verschijnt aan de deur een soldaat met de mededeling dat haar broer is omgekomen in de strijd. Tegen de wil van haar ouders in, besluit Frances toch te gaan.

Ze is jong en onervaren, evenals de mannen die naar het front worden gestuurd. Frances is overweldigd door alles wat op haar afkomt, de chaos, de vernietigende oorlog en het onverwachte trauma dat haar verblijf in Vietnam haar oplevert.

Wanneer ze terugkeert naar Amerika, is ze niet meer dezelfde persoon. Ook het land is veranderd. De glorie van de oorlog is nergens meer terug te vinden en protesten vragen om de oorlog te stoppen. Zij die terugkeren, krijgen maar weinig hulp.

Frances/Frankie leert wat ware vriendschap is, wat het betekent om de mensen om wie je geeft te verliezen, maar ook leert ze de overweldigende gevolgen van haar tijd in het leger.

The Women is het verhaal van de vrouwen die ook hun aandeel hebben geleverd, die ook in de strijd hebben meegevochten, die ook hebben geleden onder de ervaringen die ze daar hebben opgedaan, maar voor wie een veel te lange tijd geen erkenning is geweest.

The Women in de winkel bekijken

Over de auteur: Kristin Hannah

Kristin Hannah is een Amerikaanse auteur, geboren op 25 september, 1960. Nadat ze afstudeerde aan de universiteit van Washington heeft ze in de reclamewereld gewerkt. Daarna heeft ze aan de universiteit van Puget Sound rechten gestudeerd en heeft ze binnen dit veld gewerkt voordat ze een fulltime schrijver werd. Haar eerste boek schreef ze samen met haar moeder, die toenterijd stervende was aan kanker. Dit boek is nooit gepubliceerd.
The Nightingale / De nachtegaal is haar meest verkochte boek: inmiddels zijn er wereldwijd 4,5 miljoen exemplaren gepubliceerd en is het uitgegeven in 45 verschillende talen.

Hannah woont in Washington samen met haar man en haar zoon.

Haar nieuwste boek ‘The Women’, wordt goed ontvangen en zal verfilmd worden.

Informatie en beoordeling

Titel: The Women

Genre: Historische fictie

Auteur: Kristin Hannah

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: MacMillan

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 February 2023

ISBN: 9781035005703

Aantal pagina's : 468

  • IJzersterk en een indrukwekkend verhaal.
5

Review

Alles en meer wat ik van Kristin Hannah verwachtte. Ik heb al een heleboel van haar boeken gelezen, en ieder verhaal op zich was weer genieten. Veel uiteenlopende onderwerpen, maar wel een centraal thema: de kracht van vrouwen. Een zeer interessant stukje geschiedenis met ook daarin weer een onopgemerkt gebleven rol voor vrouwen weggelegd. Er is te merken dat Hannah haar onderzoek gedaan heeft. Het begin van het verhaal voelde een beetje geforceerd, een beetje cliché. Het hele “vrouwen kunnen ook helden zijn” miste toen echt nog de lading die het later in het verhaal pas zal krijgen. Wanneer Frankie eenmaal aan het front is, is er geen houden meer aan. Ook dit boek heb ik werkelijk verslonden. Ik kon het simpelweg niet meer wegleggen. Erg emotioneel, zeer meeslepend, een indrukwekkend boek.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: