Things We Never Got Over is tevens de titel van de Nederlandse vertaling!
Een heerlijke feelgoodroman. Een grote behaarde badboy ontmoet een bruid die op haar eigen bruiloft is weggelopen. Dit is het eerste deel in de Knockemout-serie van Lucy Score. De serie bevat momenteel drie delen.
Naomi heeft niet bepaald een lekkere dag. Ze is weggelopen bij haar eigen bruiloft, ze blijkt in de val te zijn gelokt door haar beruchte tweelingzus en ze blijft daardoor achter in een klein dorpje, zonder auto, zonder geld en zonder huis, ze krijgt plots een nichtje om voor te zorgen van wie ze niet eens van het bestaan af wist en irritante, maar o zo aantrekkelijke badboy Knox lijkt erop uit om haar het leven zuur te maken.
Knox doet niet aan gecompliceerd. Als er één ding is waarmee hij Naomi zou moeten omschrijven is dat het wel: gecompliceerd. Vervelend is wel dat ze superaantrekkelijk is, lief is en bovendien zijn hulp nodig heeft. Knox is de beroerdste niet en schiet te hulp. Maar op meer hoeft ze niet te rekenen, daarna wil hij gewoon weer terug naar zijn solitaire en rustige leventje, zonder drama.
Things We Never Got Over in de winkel bekijken
Over Lucy Score
Lucy Score is een grote bekendheid op Booktok en Instagram. Things We Never Got Over is volledig gehyped en de exemplaren zijn niet aan te slepen.
Lucy groeide op in een familie die benadrukte dat de eettafel een plek was om aan te lezen. Ze heeft haar diploma in journalistiek gehaald. Ze is momenteel fulltime schrijfster. Ze woont met haar man en kat in Pennsylvania.
Meer boeken van Lucy Score kun je hier vinden. Haar meest populaire boeken zijn toch wel de Knockemout-boeken:
Probeer ook eens: It Ends With Us van Colleen Hoover.
Informatie en beoordeling
Titel: Things We Never Got Over
Genre: Roman
Auteur: Lucy Score
Bindwijze: Paperback
Uitgeverij: Z&K
Logo uitgever:
Publicatiedatum: 21 June 2023
ISBN: 9789020552010
Aantal pagina's : 576
-
Cringy dialoog maar ook best een aardig plot.
Review
Ik had heel erg veel moeite om in dit verhaal te raken. De setting was op en top cringy (een idyllisch Amerikaans dorpje waar iedere nieuwkomer direct wordt onthaald door de olijke barista), de dialogen vond ik tenenkrommend en de personages bleven om elkaar heen draaien waardoor er veel herhaling in het verhaal zat en dus weinig tempo. Het boek had gemakkelijk 200 pagina’s korter kunnen zijn als je het mij vraagt.
Ik had bovendien erg veel moeite met de hele ‘redder-in-nood’-trope. Knox gaat over alle grenzen heen, zeker als je je bedenkt dat hij deze vrouw dus totaal niet kent. Om een voorbeeld te geven: ze hebben dus een hekel aan elkaar en hij wil haar helpen (omdat haar zus Tina haar creditcards en spullen heeft gestolen). Tot zover weinig te klagen, maar hij gaat mee om onderbroeken voor haar kopen. Ze maken daar dan een soort ruzie over want ze hebben echt een bloedhekel aan elkaar (dat moet vooral vaak benoemd worden) en dan eindigt het gesprek met de mededeling: “If this is what it takes to get you out of this fucking store without passing out from getting a goddamn hard-on, I’m buying you the fucking underwear”. In welke wereld is dit ok? En dit is toch echt een onzinnig dialoog?
Toch moet ik bekennen dat ik na die plusminus 200 pagina’s wel een beetje in het verhaal was geraakt. Naast het hele ‘er hangt zoveel seksuele spanning maar ik ga er niet aan toegeven en jij ook niet’-verhaal, zit er ook daadwerkelijk wel een aardig plot in dit boek. De romantische scènes waren ook echt wel prima en dienden het verhaal, waren passend. Ik heb het boek gelezen, ik zal dit boek niet nogmaals lezen. Wel heb ik het tweede deel besteld, iets wat ik aan het begin van dit boek niet had gedacht. Het doet me een beetje denken aan Virgin River. Vond je dat dus leuk, dan is dit misschien ook wel je moeite waard!